nainen sykemittarin kanssa

Syö oikein intervallitreenipäivänä

Niinä päivinä, kun ohjelmassa on intervalliharjoituksia, on tärkeää syödä energiapitoista ruokaa.

perjantai 1. huhtikuuta 2016 teksti M. Kreutzer

Intervallitreenipäivien ravitsemus

Tarkoituksena on saada mahdollisimman paljon energiaa intervalleihin ja taata hyvä palautuminen treenin jälkeisiksi tunneiksi.

Intervallitreenin voi tehdä esimerkiksi kello 17-17.45, jolloin juoksee pitkän lenkin ja sen aikana kovia intervalleja tai sitten intervallitreenin voi tehdä pyörällä tai soutulaitteella.

Ateriasuunnitelma

 • Aamiainen
  2-3 dl:n sekoitus kreikkalaista jogurttia (10 %) ja rahkaa, sekaan 75 g tuoreita tai pakastettuja marjoja. Ripottele päälle pari lusikallista lesemuroja.
 • Lounas klo 11.30
  Vältä savustettuja ruokia, jotka voivat ärsyttää vatsaa liikkuessa. Myös monet kaalilajit voivat kiusata vatsaa. Syö lämmin ateria, jossa on höyrytettyjä tai paistettuja kasviksia, vaaleaa kalaa tai broileria ja hieman riisiä tai perunoita. Niistä saat loistolounaan!
 • Iltapäivä klo 14.30
  Tee punajuurismoothie: 300 g punajuurta, 1 omena ja hieman sitruunamehua ja sitruunankuorta. Verensokeri nousee, mieliala kohenee ja keskittyminen paranee. Lisäksi punajuuren on todettu parantavan elimistön kykyä hyödyntää happea. Näin saat lisää potkua intervalleihin.
 • Ilta klo 18
  Jos joskus haluat nauttia spagetista, lasagnesta tai pizzasta, paras päivä on tänään. Hiilihydraatit kulkeutuvat suoraan elimistön hiilihydraattivarastoihin eivätkä nosta verensokeria huippuunsa ja päädy lisäkaloreina vatsan rasvavarastoihin. 
 • Loppuilta 
  Edistät palautumista, kun syöt maitotuotteiden proteiinia ennen nukkumaanmenoa. Terveellinen ja maistuva iltapala on dippikastike, jossa on rahkaa, suolaa ja pippuria. Dippaa mieluiten kasviksia, mutta voit toki maistaa myös leipätikkuja.'


Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?

KUNTO PLUS suosittelee