20 tuoremehun ohjeet

Tuoremehu on nopea, helppo ja herkullinen terveysvälipala. Annamme ohjeet 20 huipputerveellisen juoman valmistamiseen.

Tuoremehun

Täyteläisen, tuoreista juureksista, marjoista tai hedelmistä valmistetun tuoremehun voi laskea osaksi päivittäistä kasvisten ja hedelmien suositusannosta. Laadukas juoma on nopea tapa tankata vitamiineja ja kivennäisaineita ja saada terveellisiä ravintokuituja.

Täyteläinen, täysipainoinen tuoremehu on vaivaton tapa lisätä hedelmien ja kasvisten käyttöä. Tarvitaan vain tuoreita raaka-aineita ja mehulinko tai tehosekoitin.

Tuoremehua voi tehdä tehosekoittimella soseuttamalla, mutta mehulingolla saa mehua koko hedelmästä, kuoret ja siemenkota mukaan lukien. Joka tapauksessa tuloksena on terveellinen juoma, jolla voi korvata huomattavan osan päivittäisestä hedelmien ja kasvisten saantisuosituksesta.

Kolmen päivän pehmeä paasto keventää oloa, antaa lisää energiaa ja vahvistaa immuunipuolustusta.

Terveysvaikutuksia tehostaa entisestään se, että ainesten rakenne rikkoutuu puristettaessa tai soseutettaessa, jolloin mm. flavonoidit vapautuvat helposti hyödynnettävään muotoon. Tavallisella sitruspuristimella tehdystä juomasta puuttuvat valtaosa hedelmän kuiduista ja niiden myötä osa vitamiineista ja flavonoideista.

Suuri osa terveellisistä aineksista on nimittäin sitoutunut hedelmän kiinteisiin osiin. Siksi tavallinen kaupan täysmehu, jossa ei ole hedelmälihaa mukana, voi korvata päiväannoksesta korkeintaan viidenneksen, riippumatta siitä paljonko mehua juo.

Itsetehdyllä mehulla kasvisten ja hedelmien saantisuositukset on vaivattomampi saavuttaa. Kun valmistamansa tuoremehun nauttii pian valmistuksen jälkeen, terveelliset ainesosat ovat vielä tallella. Kun hedelmän pinta rikkoutuu, sen sisältämät antioksidantit alkavat hajota ja ravintoarvo vähenee. Terveellisten antioksidanttien lisäksi vastavalmistetusta mehusta saa virkistäviä hiilihydraatteja, jotka imeytyvät hitaasti ja tasaisesti. Resepteissä käytetyt tuoremehut on valmistettu mehulingolla.

LUE MYÖS: Inkiväärishottien valmistus