Vadelma-, manteli- ja inkiväärishotti

5 minuuttia
61 kcal

Herkullisia antioksidantteja. Mukana myös mantelimaidon ohje!

Vadelma-, manteli- ja inkiväärishotti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 shottiin

  • 1 dl pakastettuja vadelmia
  • ½ dl mantelimaitoa*
  • ½ dl omenamehua
  • ½ tl hunajaa
  • ½ tl raastettua inkivääriä

* Mantelimaito

  • 2 dl kuorittuja manteleita
  • ½ l vettä

Valmistus

Pane jäiset vadelmat mantelimaitoon, lisää muut ainekset, sekoita hyvin tehosekoittimessa ja nauti.

Mantelimaito

Liota manteleita yön yli vedessä. Sekoita mantelit ja 5 dl vettä tehosekottimessa. Siivilöi mantelimaito astiaan. Kaada mantelimassa siivilätä takaisin sekottimeen ja lisää 5 dl vettä. Sekoita ja kaada maito siivilään. Mantelimaito säilyy jääkaapissa noin 3 päivää. Jäljelle jääneen mantelijauhon voi käyttää esim. leivonnassa.

Terveysbonus

Juomassa on runsaasti energiaa terveellisistä lähteistä sekä runsaasti verisuonistoa vahvistavia antioksidantteja.