Herne-basilikatuoremehu

Vahvistaa sydäntä

maanantai 4. huhtikuuta 2011 teksti KUNTOPLUS

Herne-basilikatuoremehu

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Aika yhteensä: 10 minuuttia

AINEKSET

100 g herneitä tai kokonaisia sokeriherneenpalkoja

2 lehtisellerin vartta

2 tomaattia

1/2-1 valkosipulinkynttä

10 basilikanlehteä

1 tl oliiviöljyä

Valmistus

Perkaa kasvikset ja mehusta herneet, selleri ja tomaatit mehulingolla. Soseuta valkosipuli, basilika ja öljy. Kaada mehu lasiin ja valkosipuli-basilikaöljy-ympyrä sen päälle. Lisää halutessasi jäitä.

Terveysbonus:
Runsas kuitupitoisuus auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja, suolistosyöpiä ja ummetusta. Lisäksi mehussa on runsaasti punasolujen tuotannolle tärkeää rautaa. Hyvä C-vitamiinipitoisuus (76 mg) edistää raudan imeytymistä ja hyödyntämistä elimistössä.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 189 kcal

Proteiinia: 7,5 g

Rasvaa: 6,3 g

Hiilihydraattia: 25,3 g

Kuitua: 9,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee