Herne-basilikatuoremehu

10 minuuttia
189 kcal

Vahvistaa sydäntä

Herne-basilikatuoremehu

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 200 g herneitä tai kokonaisia sokeriherneenpalkoja
  • 4 lehtisellerin vartta
  • 4 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 20 basilikanlehteä
  • 2 tl oliiviöljyä

Valmistus

Perkaa kasvikset ja mehusta herneet, selleri ja tomaatit mehulingolla. Soseuta valkosipuli, basilika ja öljy. Kaada mehu lasiin ja valkosipuli-basilikaöljy-ympyrä sen päälle. Lisää halutessasi jäitä.

Terveysbonus:

Runsas kuitupitoisuus auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja, suolistosyöpiä ja ummetusta. Lisäksi mehussa on runsaasti punasolujen tuotannolle tärkeää rautaa. Hyvä C-vitamiinipitoisuus (76 mg) edistää raudan imeytymistä ja hyödyntämistä elimistössä.