Suippokaali
Mieto ja makeahko suippokaali sopii erinomaisesti niille, jotka vasta vihkiytyvät kaaliherkkujen saloihin. Suippokaalista on helppo valmistaa kevyitä ruokia, joissa on rutkasti C-vitamiinia.
Mieto ja makeahko suippokaali sopii erinomaisesti niille, jotka vasta vihkiytyvät kaaliherkkujen saloihin. Suippokaalista on helppo valmistaa kevyitä ruokia, joissa on rutkasti C-vitamiinia.
Suippokaali on hyvin miedonmakuinen eikä sisällä aivan yhtä paljon tehoaineita kuin muut kaalit. Se toimii kuitenkin mainiosti ”aloittelijan johdatuksena kaalinsyöntiin” eli totuttaa lempeästi kaaliaromeihin. Se on myös kevyttä ja terveellistä ruokaa, ja jo 100 gramman suippokaaliannos täyttää päivän C-vitamiinintarpeen.
Parhaat vinkit suippokaalin käyttöön
Suippokaalin maku muuttuu kauden kuluessa. Kauden ensimmäisissä kaaleissa on hieno, miedon hernemäinen maku. Myöhemmin syksyllä maku muistuttaa enemmän tavallista valkokaalia.
Suikaloitu suippokaali sopii raakasalaatteihin. Suippokaali on parhaimmillaan hyvin ohueksi suikaloituna ja sitruunan, avokadon tai makeiden hedelmien maulla täydennettynä.
Suippokaali on mainio yleislisuke höyrytettynä ja voinokareella maustettuna. Sen voi myös maustaa sinapilla, sitruunalla, öljyllä ja kapriksilla, kääräistä folioon ja grillata liharuokien lisukkeeksi.
LUE MYÖS: Kokeile herkullista ja terveellistä kukkakaalipizzaa
Immuunipuolustus Suippokaali sisältää runsaasti C-vitamiinia,joka on erittäin tärkeää immuunipuolustukselle ja auttaa viruksien ja bakteerien torjunnassa.
Painonhallinta Suippokaalissa ei ole juuri lainkaan kaloreita, mutta sen sijaan runsaasti ravintokuitua, joka auttaa pitämään nälkää loitolla.