Suippokaali

Mieto ja makeahko suippokaali sopii erinomaisesti niille, jotka vasta vihkiytyvät kaaliherkkujen saloihin. Suippokaalista on helppo valmistaa kevyitä ruokia, joissa on rutkasti C-vitamiinia.

Suikaloitu suippokaali sopii raakasalaatteihin. Sen aavistuksen verran terävää makua voi tarvittaessa pehmentää esimerkiksi avokadolla.

Suippokaali on hyvin miedonmakuinen eikä sisällä aivan yhtä paljon tehoaineita kuin muut kaalit. Se toimii kuitenkin mainiosti ”aloittelijan johdatuksena kaalinsyöntiin” eli totuttaa lempeästi kaaliaromeihin. Se on myös kevyttä ja terveellistä ruokaa, ja jo 100 gramman suippokaaliannos täyttää päivän C-vitamiinintarpeen.

Parhaat vinkit suippokaalin käyttöön

Suippokaalin maku muuttuu kauden kuluessa. Kauden ensimmäisissä kaaleissa on hieno, miedon hernemäinen maku. Myöhemmin syksyllä maku muistuttaa enemmän tavallista valkokaalia.

Suikaloitu suippokaali sopii raakasalaatteihin. Suippokaali on parhaimmillaan hyvin ohueksi suikaloituna ja sitruunan, avokadon tai makeiden hedelmien maulla täydennettynä.

Suippokaali on mainio yleislisuke höyrytettynä ja voinokareella maustettuna. Sen voi myös maustaa sinapilla, sitruunalla, öljyllä ja kapriksilla, kääräistä folioon ja grillata liharuokien lisukkeeksi.

LUE MYÖS: Kokeile herkullista ja terveellistä kukkakaalipizzaa

Tietoa suippokaalista

  • Suippokaalissa on kolme kertaa enemmän C-vitamiinia kuin perunassa, kolme kertaa enemmän kalsiumia kuin iduissa ja kolme kertaa enemmän K-vitamiinia kuin herneissä.
  • Nauti suippokaalia täysjyväleivän kanssa. Kaalin sisältämä C-vitamiini edistää täysjyväleivästä saatavan raudan imeytymistä elimistössä.

Suippokaalin edut

  • Immuunipuolustus Suippokaali sisältää runsaasti C-vitamiinia,joka on erittäin tärkeää immuunipuolustukselle ja auttaa viruksien ja bakteerien torjunnassa.

  • Painonhallinta Suippokaalissa ei ole juuri lainkaan kaloreita, mutta sen sijaan runsaasti ravintokuitua, joka auttaa pitämään nälkää loitolla.

  • Ruuansulatus Kaalin kuidut saavat myös vauhtia suolen liikkeisiin, jolloin sisältö kulkeutuu rivakammin kohti uloskäyntiä.

LUE MYÖS: Lehtikaali – terveellisempää kasvista saa hakea