Värikästä salaattia kulhossa
© Mikkel Adsbøl

Suippokaali-marjasalaatti

Värikäs salaatti tukee hyvien suolistobakteerien toimintaa, mistä on iloa niin elimistölle kuin mielelle!

maanantai 19. syyskuuta 2016 teksti Majbritt Louring

Suippokaali-marjasalaatti

2 annosta
1 dl mustia linssejä
200 g (punaista) suippokaalia
kourallinen tuoretta lipstikkaa tai lehtipersiljaa
100 g tuoreita mansikoita
½ punaista paprikaa
2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
½ luomusitruunan mehu ja kuori
ripaus sormisuolaa
200 g marjoja, esim. punaherukoita, mustikoita ja karhunvatukoita


Päälle
muutama ketunleipä tai yrttejä
10 pekaanipähkinää
10 mantelia tai hasselpähkinää
10 g tummaa suklaata, 70 %

Valmistus

  • Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. 
  • ­Kaada vesi pois ja anna linssien jäähtyä hiukan. 
  • Leikkaa suippokaali ohuiksi suikaleiksi.
  • Pilko lipstikka karkeaksi silpuksi. 
  • Halkaise mansikat ja suikaloi paprika.
  • Sekoita keskenään linssit, kaali, lipstikka, ­mansikat, paprika, öljy, sitruunan mehu ja kuori. 
  • Lisää salaattiin loput marjat ja koristele ketunleivällä. 
  • Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja ripottele ne salaatin päälle. 
  • Raasta lopuksi päälle suklaa.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 542 kcal
Proteiinia: 16,7 g
Rasvaa: 31,3 g
Hiilihydraattia: 55,4 g
Kuitua: 11,9 g


Terveellistä ja hyvää
Kaalissa ja marjoissa on paljon kuitua sekä antioksidantteja, jotka tukevat hyödyllisten suolistobakteerien hyvinvointia.

Lue lisää terveellisestä suippokaalista.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin kohtaan kehossasi olet kaikkein tyytyväisin?


KUNTO PLUS suosittelee