Suippokaali-marjasalaatti

30 minuuttia
542 kcal

Värikäs salaatti tukee hyvien suolistobakteerien toimintaa, mistä on iloa niin elimistölle kuin mielelle!

Värikästä salaattia kulhossa

Suippokaali-marjasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 dl mustia linssejä
  • 200 g (punaista) suippokaalia
  • kourallinen tuoretta lipstikkaa tai lehtipersiljaa
  • 100 g tuoreita mansikoita
  • ½ punaista paprikaa
  • 2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • ½ luomusitruunan mehu ja kuori
  • ripaus sormisuolaa
  • 200 g marjoja, esim. punaherukoita, mustikoita ja karhunvatukoita

Päälle

  • muutama ketunleipä tai yrttejä
  • 10 pekaanipähkinää
  • 10 mantelia tai hasselpähkinää
  • 10 g tummaa suklaata, 70 %

Valmistus

  • Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.

  • ­Kaada vesi pois ja anna linssien jäähtyä hiukan.

  • Leikkaa suippokaali ohuiksi suikaleiksi.

  • Pilko lipstikka karkeaksi silpuksi.

  • Halkaise mansikat ja suikaloi paprika.

  • Sekoita keskenään linssit, kaali, lipstikka, ­mansikat, paprika, öljy, sitruunan mehu ja kuori.

  • Lisää salaattiin loput marjat ja koristele ketunleivällä.

  • Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja ripottele ne salaatin päälle.

  • Raasta lopuksi päälle suklaa.