Värikästä salaattia kulhossa
© Mikkel Adsbøl

Suippokaali-marjasalaatti

Värikäs salaatti tukee hyvien suolistobakteerien toimintaa, mistä on iloa niin elimistölle kuin mielelle!

maanantai 19. syyskuuta 2016 teksti M. Louring

Suippokaali-marjasalaatti

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

1 dl mustia linssejä

200 g (punaista) suippokaalia

kourallinen tuoretta lipstikkaa tai lehtipersiljaa

100 g tuoreita mansikoita

½ punaista paprikaa

2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä

½ luomusitruunan mehu ja kuori

ripaus sormisuolaa

200 g marjoja, esim. punaherukoita, mustikoita ja karhunvatukoita

Päälle

muutama ketunleipä tai yrttejä

10 pekaanipähkinää

10 mantelia tai hasselpähkinää

10 g tummaa suklaata, 70 %

Valmistus

  • Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.

  • ­Kaada vesi pois ja anna linssien jäähtyä hiukan.
  • Leikkaa suippokaali ohuiksi suikaleiksi.
  • Pilko lipstikka karkeaksi silpuksi.
  • Halkaise mansikat ja suikaloi paprika.
  • Sekoita keskenään linssit, kaali, lipstikka, ­mansikat, paprika, öljy, sitruunan mehu ja kuori.
  • Lisää salaattiin loput marjat ja koristele ketunleivällä.
  • Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja ripottele ne salaatin päälle.
  • Raasta lopuksi päälle suklaa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 542 kcal

Proteiinia: 16,7 g

Rasvaa: 31,3 g

Hiilihydraattia: 55,4 g

Kuitua: 11,9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee