Lohta ja lisukkeita lautasella
© wichmann+bendtsen

Lohta, suippokaalia ja yrttikastiketta

Kalapäivä on viikon paras päivä! Tässä ateriassa maukas lohi saa seurakseen raikasta yrttikastiketta ja suippokaalia – ja valmista tulee 20 minuutissa.

tiistai 17. lokakuuta 2017 teksti B. Frederiksen ja A. Larsen

Lohta, suippokaalia ja yrttikastiketta

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 20 minuuttia

AINEKSET

kourallinen tilliä

nippu ruohosipulia

kourallinen lehtipersiljaa

2 dl skyriä tai rahkaa

merisuolaa

pippuria myllystä

1 sitruuna

1 suippokaali

kylmäpuristettua rapsiöljyä

2 annospalaa lohta

4 raidallista tiikeritomaattia, tai cocktailtomaatteja

neitsytoliiviöljyä

Lisukkeeksi

300 g pieniä keitettyjä perunoita

Valmistus

  • Hienonna tilli, ruohosipuli ja persilja.
  • Sekoita ne skyrin tai rahkan joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  • Pane suippokaali kulhoon, ­ripottele päälle suolaa ja tilkka rapsiöljyä. Lisää kiehuva vesi ja anna seistä pari minuuttia.
  • Valuta kaali.
  • Paista lohipalat ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa kaali neljään osaan, sipaise leikkauspinnoille oliiviöljyä ja paista hetki pannulla.
  • Puolita tomaatit ja käytä ne pannulla leikkauspinnat alaspäin.
  • Annostele lohi, kastike ja kaali ja tarjoa lisäkkeenä perunoita.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 583 kcal

Proteiinia: 51 g

Rasvaa: 21,4 g

Hiilihydraattia: 52,1 g

Kuitua: 10,6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee