Lohta, suippokaalia ja yrttikastiketta

20 minuuttia
583 kcal

Kalapäivä on viikon paras päivä! Tässä ateriassa maukas lohi saa seurakseen raikasta yrttikastiketta ja suippokaalia – ja valmista tulee 20 minuutissa.

Lohta ja lisukkeita lautasella

Lohta, suippokaalia ja yrttikastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • kourallinen tilliä
  • nippu ruohosipulia
  • kourallinen lehtipersiljaa
  • 2 dl skyriä tai rahkaa
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä
  • 1 sitruuna
  • 1 suippokaali
  • kylmäpuristettua rapsiöljyä
  • 2 annospalaa lohta
  • 4 raidallista tiikeritomaattia, tai cocktailtomaatteja
  • neitsytoliiviöljyä

Lisukkeeksi

  • 300 g pieniä keitettyjä perunoita

Valmistus

  • Hienonna tilli, ruohosipuli ja persilja.

  • Sekoita ne skyrin tai rahkan joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

  • Pane suippokaali kulhoon, ­ripottele päälle suolaa ja tilkka rapsiöljyä. Lisää kiehuva vesi ja anna seistä pari minuuttia.

  • Valuta kaali.

  • Paista lohipalat ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Leikkaa kaali neljään osaan, sipaise leikkauspinnoille oliiviöljyä ja paista hetki pannulla.

  • Puolita tomaatit ja käytä ne pannulla leikkauspinnat alaspäin.

  • Annostele lohi, kastike ja kaali ja tarjoa lisäkkeenä perunoita.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä