Avokado-kikherne-suippokaalisalaatti

15 minuuttia
435 kcal

Kokeile herkullista suippokaalisalaattia, johon makua tuovat paahdetut kikherneet ja avokado. Salaatti valmistuu hetkessä!

Avokado-kikherne-suippokaalisalaatti

MUISTA HAPAN MAKU – salaattiin voi käyttää myös sitruunamehua, jos limettimehua tai kokonaista limettiä ei ole saatavilla.

© wichmann+bendtsen

Avokado-kikherne-suippokaalisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 3 dl tölkkikikherneitä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 tl korianteria
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 400 g suippokaalia
  • 1 porkkana
  • 1 avokado
  • tuoretta korianteria
  • limettimehua

Kastike:

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 tl vaaleaa hunajaa
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Kaada kikherneistä liemi pois ja painele ne kuivaksi. Paista oliiviöljyssä pannulla rapeiksi ja mausta korianterijauheella, suolalla ja pippurilla.
  • Vispaa oliiviöljy, dijoninsinapi, hunaja ja valkoviinietikka yhteen. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
  • Kääntele kastike suippokaalin ja porkkanaraasteen joukkoon ja levitä salaattipohja vadille.
  • Ripottele päälle kikherneet.
  • Puolita avokado, poista siemen ja koverra hedelmäliha kokonaisena kuorenpolikkaista. Viipaloi ja lisää salaattiin. Purista päälle limettimehua ja viimeistele salaatti tuoreella korianterilla ja limettimehulla.

VINKKI! Ripottele päälle suolahiutaleita, jotka sopivat hyvin useimpiin kasvisruokiin.