Viikko 6 • Ruokavalio 1800 kcal

KUNTO PLUSsan 1800 kcal:n ruokavalion viikkosuunnitelma tarjoaa valmiit ehdotukset viikon jokaiselle aterialle. Valmiin ateriasuunnitelman avulla syöt taatusti terveellisesti ja monipuolisesti – ja säästät myös rutkasti aikaa syömisen suunnittelusta.

Ruokavalio 1800 kcal viikko 6 – Banaanileipä

Tervetuloa KUNTO PLUSsan 1800 kcal:n ruokavalion viikolle 6. Alle on koottu valmiit ehdotukset viikon aterioiksi niin aamiaiselle, lounaalle kuin päivällisellekin.

Voit joko noudattaa viikkosuunnitelmaa tarkalleen tai käyttää sitä inspiraationa yksittäisten aterioiden suunnittelussa ja koota loput aterioista 1800 kcal:n ruokavalion kasvisten, proteiinien ja rasvojen listojen mukaan.

Lauantaina tai sunnuntaina voit vaihtaa aamiaisen kahteen viipaleeseen herkullista ja erittäin suosittua banaanileipäämme. Suosittelemme leipomaan sen edellisenä päivänä, jotta se ehtii hieman vetäytyä.

Samalla voit harjoittaa tahdonvoimaasi, sillä vaatii selkärankaa olla syömättä sitä heti.

Viikon ruokavalio


Napsauta kunkin päivän ateriat esiin plussan (+) kohdalta.

Viikko 6 • 1800 kcal päivässä

MAANANTAI

Ruokavalio, lounas – Broileri-pinaattimunakas
© wichmann+bendtsen

MAANANTAI

Aamiainen

Greenie:

  • 1 kourallinen pinaattia
  • kaksi pakasteparsakaalin nuppua
  • 1 rkl pakaste-edamamepapuja
  • 1 dl mehua
  • puolikas banaani
  • 1 medjool-taateli
  • jäävettä
  • halutessasi 1 tl maapähkinävoita

Lounas

  • 1 avokadon puolikas täytettynä kurkulla ja retiisillä
  • päälle sitruunamehua + 4 rkl seesaminsiemeniä
  • lisäksi 4 falafelpyörykkää

tai reseptin mukaan:
Broilerimunakas (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 407 kcal)

Päivällinen

Pata:

  • säilyketomaattia
  • sieniä
  • sipulia/valkosipulia
  • porkkanaa
  • 2 dl mustia papuja
  • 0,5 dl kermaa
  • lisäksi 2 keitettyä perunaa

tai reseptin mukaan:
Broileri-pastasalaatti
(20 minuuttia • 545 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 maustamaton jogurtti + mysliä

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 3 medjool-taatelia

TIISTAI

Ruokavalio, päivällinen – Possupata ja riisiä
© wichmann+bendtsen

TIISTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 viipale ruisleipää, 2 viipaletta juustoa + tomaattia

Lounas

  • 1 kesäkurpitsan puolikas, täytteeksi porkkanaraastetta ja lehtiselleriä
  • gratinointiin 3 rkl juustoraastetta
  • lisäksi 1 broilerinrinta ja 1 dl raejuustoa maustettuna 1,5 rkl:lla pestoa

tai reseptin mukaan:
Kurkkuveneet ja munasalaatti
(30 minuuttia • 428 kcal)

Päivällinen

  • noin 110 g naudanjauhelihaa paistettuna, sekaan:
  • runsaasti hienonnettua porkkanaa ja kaalia
  • sipulia, valkosipulia ja chiliä
  • 4 rkl tuorejuustoa
  • lisäksi haluttaessa 1 viipale täysjyväleipää

tai reseptin mukaan:
Possupata ja riisiä (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 637 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

1 greenie:

  • 1 pieni banaani
  • pakastepinaattia ja -parsakaalia
  • 2 medjool-taatelia
  • vettä
  • sitruunamehua

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • puolikas avokado ja katkarapuja

KESKIVIIKKO

Ruokavalio, päivällinen – Kinkkupitsa parsakaalipohjalla
© wichmann+bendtsen

KESKIVIIKKO

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen manteleita
  • 1 nektariini tai 1 päärynä

Lounas

  • 1 paprika puolitettuna, täytteeksi paistettua pinaattia ja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • päälle 4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1 pala uunilohta

tai reseptin mukaan:
Kylmä hernesosekeitto ja katkarapuja
(20 minuuttia • 425 kcal)

Päivällinen

Wokki:

  • kalkkunanfileetä kuutioituna
  • runsaasti suippokaalia
  • paprikaa, sipulia ja valkosipulia
  • kalakastiketta
  • 1 dl kookosmaitoa
  • runsaasti mausteita ja mausteyrttejä
  • 1,5 dl täysjyvänuudeleita

tai reseptin mukaan:
Kinkkupitsa parsakaalipohjalla (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 606 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 dl täysjyvänuudeleita (välipalana tai päivällisen lisukkeena)

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • puolikas viipale täysjyväleipää ja raejuustoa
  • 1 reilu kourallinen viinirypäleitä

TORSTAI

Ruokavalio, päivällinen – Porsaanfilee ja riisiä lautasella
© wichmann+bendtsen

TORSTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä

Kaurapuuro:

  • 1 dl kaurahiutaleita ja vettä
  • 1 kourallinen hasselpähkinöitä
  • puolikas banaani

Lounas

  • 2 isoa kasvispyörykkää
  • 1,5 dl kreikkalaista jogurttia valkosipulilla ja yrteillä maustettuna
  • kukkakaaliriisiä ja herneitä

tai reseptin mukaan:
Parsakaali-broilerisalaatti
(25 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • 1,5 dl mustaa kvinoaa ja:
  • 2,5 dl paistettua tofua
  • paljon ituja, retiisejä ja tomaattia
  • vinegretti: 1,5 rkl öljyä, valkosipulia ja sitruunamehua

tai reseptin mukaan:
Paprikakastikkeella kuorrutettu porsaanfile (katso kuva ↑)
(25 minuuttia • 622 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 kovaksi keitetty muna
  • hieman majoneesia
  • napostelukasviksia

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 1 maustamaton jogurtti ja mysliä

PERJANTAI

Ruokavalio, lounas – Kukkakaalisämpylä ja tonnikalasalaatti
© wichmann+bendtsen

PERJANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1,5 dl kaurahiutaleita + 2–3 dl rasvatonta maitoa
  • 1 kourallinen mansikoita

Lounas

  • 1 suuri annos höyrytettyjä vihreitä papuja
  • vinegretti: sinappia, 1 rkl öljyä ja hieman hunajaa
  • päälle 2 rkl murennettua fetaa
  • lisäksi 3 viipaletta kalkkunanfileetä + 1 dl linssejä

tai reseptin mukaan:
Kukkakaalisämpylät ja tonnikalasalaatti (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • 1 viipale paahdettua täysjyväleipää
  • 1 dl guacamolea
  • tomaatteja ja ruohosipulia
  • 1 pala lohifileetä
  • uunijuureksia

tai reseptin mukaan:
Spagettia ja linssibolognesea
(20 minuuttia • 593 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 2 täysjyväkeksiä

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 4 viipaletta melonia

LAUANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Terveelliset broileripyörykät
© wichmann+bendtsen

LAUANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä

1 banaanilettu:

  • 1 banaani
  • 1 suuri muna
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • hieman öljyä paistamiseen
  • päälle 1–2 rkl rahkaa ja 1 rkl hilloa

Lounas

  • 1 lautasellinen höyrytettyjä parsakaalin nuppuja + tuoretta babypinaattia + herneitä + puolikas avokado viipaleina
  • kastike: 1 rkl öljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria
  • lisäksi 1 paistettu muna + 1 dl linssejä

tai reseptin mukaan:
Nakkipiilot ja kasviksia
(30 minuuttia • 383 kcal)

Päivällinen

  • noin 90 g naudanpaistia
  • uunissa paistettuja papuja, paprikaa ja kurpitsaa
  • 1,5 dl kastiketta maun mukaan
  • 1 uuniperuna

tai reseptin mukaan:
Broileripyörykät ja värikäs kaalisalaatti: (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 611 kcal)

Välipala1

valinnaisena ajankohtana

  • 2 dl sokeroimatonta jogurttia
  • 1 rkl manteleita

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 1 latte tai chai latte (välipalana tai aamiaisen lisänä)

SUNNUNTAI

Ruokavalio, lounas – Pinaatti-raejuustomunakas
© wichmann+bendtsen

SUNNUNTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 viipale ruisleipää ja 2 viipaletta juustoa
  • paprikaa

Lounas

  • fenkolia ja purjoa uunissa, mukaan 0,5 dl parmesaaniraastetta ja 1 dl kahvikermaa
  • lisäksi 2 kalapyörykkää

tai reseptin mukaan:
Pinaattimunakas (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 446 kcal)

Päivällinen

  • 2 broilerinfileetä uunissa sipulin, tomaattien, valkosipulin ja yrttien kanssa
  • lisukkeeksi 1 dl riisiä, hienonnettua kukkakaalia + persiljasilppua
  • päälle 1 kourallinen suolattuja manteleita

tai reseptin mukaan:
Kukkakaalicurry
(30 minuuttia • 611 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 latte tai chai latte (välipalana tai aamupalan lisänä)

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 1 viipale täysjyväleipää ja 2 viipaletta kinkkua

VAPAASTI VALITTAVA HERKKU

VAPAASTI VALITTAVA HERKKU

Muista, että voit viikon aikana syödä lisäksi myös 1 vapaasti valittavan herkun.

Tämä voi olla vaikkapa suklaapatukka tai kaksi jäätelöä.