Possupata, riisiä ja parsakaalia

30 minuuttia
637 kcal

Possupata on kylmään talvisäähän sopiva lämmittävä ruoka. Terästimme tätä versiota parsakaalilla ja porkkanoilla, jotta saimme annoksesta vieläkin terveellisemmän.

Possupata, riisiä ja parsakaalia

POSSUPATA – nyt kuitenkin ilman kermaa ja pekonia vähäkalorisempana versiona. Toki voit lisätä pataan ainesosia mielesi mukaan, jos haluat juhlavamman version.

© wichmann+bendtsen

Possupata, riisiä ja parsakaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g porsaan sisäfileetä
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 3 tl tomaattipyrettä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutiota
  • 1 dl ruokakermaa
  • tarvittaessa hieman maissitärkkelystä

Lisukkeeksi

  • 300 g parsakaalia
  • 60 g tummaa riisiä

Valmista possupata riisin ja kasvisten kanssa näin

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Viipaloi sisäfile ja taputtele viipaleet litteiksi kämmensyrjällä.
  • Lohko herkkusienet ja viipaloi sipuli ja porkkana.
  • Ruskista lihat puolessa öljymäärässä. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta pannulta.
  • Kuullota sienet ja sipuli lopussa öljyssä pannulla. Lisää porkkana, paprikajauhe ja tomaattipyre.
  • Lisää lihat, tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio pannulle. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 min.
  • Leikkaa parsakaali suupaloiksi ja höyrytä pari minuuttia.
  • Sekoita kerma pannulle ja mausta pata. Jos haluat liemestä paksumpaa, sekoita hieman maissitärkkelystä pieneen tilkkaan vettä ja lisää ohuena nauhana pannulle kunnes kastike on sopivan sakeaa. Kiehauta.
  • Tarjoa possupadan kanssa riisiä ja parsakaalia.

Vinkki! Jos ruokapöydässä on lapsia, keitä heille hieman ekstrariisiä; lisäenergia tulee varmasti tarpeeseen!


Possupata – todellinen klassikko

Moni yhdistää possupadan lapsuuteen – tai vierailuun isovanhempien luona. Possupata on epäilemättä vanha klassikko, mutta ajan myötä sitä on päivitetty ja muunneltu terveellisempään suuntaan.

Seuraavassa vastaamme possupataa koskeviin kysymyksiin.

1 Onko possupata terveellistä?


Kyllä ja ei. Kaikki riippuu siitä, miten se valmistetaan. Tästä versiosta kehosi pitää – se ei sisällä liikaa epäterveellisiä eläinrasvoja, kuten kermaa tai pekonia.

Eikä syytä huoleen, tämä possupata tarjoiltuna riisin kanssa saa silti takuulla veden kielelle.

paprikajauhoa kulhossa

PAPRIKA on olennainen osa possupataa. Paprika antaa sille kauniin värin ja tyypillisen lämpimän maun.

© iStock

2 Millaista lihaa possupataan tulee?


Possupataan voi käyttää monia possun osia. Tässä padassa possun voi kuitenkin hyvin korvata myös esimerkiksi broilerilla tai kalkkunalla.

3 Minkä lisukkeen kanssa possupata tarjoillaan?


Useimmiten possupata tarjoillaan riisin tai perunamuusin kanssa. Vielä terveellisemmän version saa tarjoilemalla padan täysjyväriisin ja mielellään kasvisten tai runsaan salaatin kanssa.

Täysjyväriisi sisältää paljon terveellisiä ravintoaineita, toisin kuin valkoinen riisi. Valkoisesta riisistä on poistettu kuorikerros, jolloin siitä häviää monia vitamiineja, kivennäisaineita ja ravintokuitua.

Jos täysjyväriisi ei tee kauppaansa, kokeile parboiled-riisiä. Se on valkoista riisiä, johon on imeytetty kuuman vesihöyryn avulla pintakerroksen ravintoaineita. Se siis sisältää tavallista valkoista riisiä enemmän vitamiineja ja kivennäisaineita.

Lue myös: Näin riisi suositellaan keittämään

4 Kuinka kauan possupata säilyy jääkaapissa?


Possupata säilyy jääkaapissa hyvänä 2–3 päivää. Peita se hyvin tai säilytä ilmatiiviissä astiassa.

Jos et halua syödä possupataa monta kertaa saman viikon aikana, sen voi myös pakastaa.

Lue myös: Näin kauan ruoka säilyy pakastimessa