Possupata, riisiä ja parsakaalia
Possupata on kylmään talvisäähän sopiva lämmittävä ruoka. Terästimme tätä versiota parsakaalilla ja porkkanoilla, jotta saimme annoksesta vieläkin terveellisemmän.
Possupata on kylmään talvisäähän sopiva lämmittävä ruoka. Terästimme tätä versiota parsakaalilla ja porkkanoilla, jotta saimme annoksesta vieläkin terveellisemmän.
Moni yhdistää possupadan lapsuuteen – tai vierailuun isovanhempien luona. Possupata on epäilemättä vanha klassikko, mutta ajan myötä sitä on päivitetty ja muunneltu terveellisempään suuntaan.
Seuraavassa vastaamme possupataa koskeviin kysymyksiin.
Kyllä ja ei. Kaikki riippuu siitä, miten se valmistetaan. Tästä versiosta kehosi pitää – se ei sisällä liikaa epäterveellisiä eläinrasvoja, kuten kermaa tai pekonia.
Eikä syytä huoleen, tämä possupata tarjoiltuna riisin kanssa saa silti takuulla veden kielelle.
Possupataan voi käyttää monia possun osia. Tässä padassa possun voi kuitenkin hyvin korvata myös esimerkiksi broilerilla tai kalkkunalla.
Useimmiten possupata tarjoillaan riisin tai perunamuusin kanssa. Vielä terveellisemmän version saa tarjoilemalla padan täysjyväriisin ja mielellään kasvisten tai runsaan salaatin kanssa.
Täysjyväriisi sisältää paljon terveellisiä ravintoaineita, toisin kuin valkoinen riisi. Valkoisesta riisistä on poistettu kuorikerros, jolloin siitä häviää monia vitamiineja, kivennäisaineita ja ravintokuitua.
Jos täysjyväriisi ei tee kauppaansa, kokeile parboiled-riisiä. Se on valkoista riisiä, johon on imeytetty kuuman vesihöyryn avulla pintakerroksen ravintoaineita. Se siis sisältää tavallista valkoista riisiä enemmän vitamiineja ja kivennäisaineita.
Lue myös: Näin riisi suositellaan keittämään
Possupata säilyy jääkaapissa hyvänä 2–3 päivää. Peita se hyvin tai säilytä ilmatiiviissä astiassa.
Jos et halua syödä possupataa monta kertaa saman viikon aikana, sen voi myös pakastaa.
Lue myös: Näin kauan ruoka säilyy pakastimessa