Possupata, riisiä ja parsakaalia

30 minuuttia
637 kcal

Possupata on kylmään talvisäähän sopiva lämmittävä ruoka. Terästimme tätä versiota parsakaalilla ja porkkanoilla, jotta saimme annoksesta vieläkin terveellisemmän.

Possupata, riisiä ja parsakaalia

KUNNON KOTIRUOKAA – mutta vain maltillinen määrä energiaa, koska lautasella ei ole makkaraa, pekonia tai muuta rasvaista.

© wichmann+bendtsen

Possupata, riisiä ja parsakaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g porsaan sisäfileetä
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 3 tl tomaattipyrettä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutiota
  • 1 dl ruokakermaa
  • tarvittaessa hieman maissitärkkelystä

Lisukkeeksi

  • 300 g parsakaalia
  • 60 g tummaa riisiä

Valmistus

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Viipaloi sisäfile ja taputtele viipaleet litteiksi kämmensyrjällä.
  • Lohko herkkusienet ja viipaloi sipuli ja porkkana.
  • Ruskista lihat puolessa öljymäärässä. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta pannulta.
  • Kuullota sienet ja sipuli lopussa öljyssä pannulla. Lisää porkkana, paprikajauhe ja tomaattipyre.
  • Lisää lihat, tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio pannulle. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 min.
  • Leikkaa parsakaali suupaloiksi ja höyrytä pari minuuttia.
  • Sekoita kerma pannulle ja mausta pata. Jos haluat liemestä paksumpaa, sekoita hieman maissitärkkelystä pieneen tilkkaan vettä ja lisää ohuena nauhana pannulle kunnes kastike on sopivan sakeaa. Kiehauta.
  • Tarjoa possupadan kanssa riisiä ja parsakaalia.

Vinkki! Jos ruokapöydässä on lapsia, keitä heille hieman ekstrariisiä; lisäenergia tulee varmasti tarpeeseen!