Kevytkermainen possupata

45 minuuttia
508 kcal

Kevytversio klassisesta possupataruuasta valmistuu kalkkunapekonista ja kukkakaaliriisistä.

Kevytkermainen possupata

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Kevytkermainen possupata (4 annosta):

  • 60 g kalkkuna- tai broileripekonia
  • oliiviöljyä
  • ½ sipuli
  • 150 g herkkusieniä
  • 1 tl paprikaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ tölkki tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kevytruokakermaa
  • 250 g porsaan sisäfilettä
  • 50 g broileripikkunakkeja
  • maissitärkkelystä
  • yrttisilppua
  • 250 g kukkakaaliriisiä

Valmistus

  • Silppua pekoni ja paista öljyllä sipaistussa padassa. Hienonna sipuli ja lohko herkkusienet joukkoon.
  • Lisää paprika, ½ tl suolaa, vähän pippuria, tomaattimurska ja -pyre, vesi ja ruokakerma. Anna kiehua hiljalleen.
  • Viipaloi sisäfile 1,5 cm paksuiksi viipaleiksi ja litistä viipaleet rystysillä. Ruskista pannulla öljytilkassa, lisää lihat pataan ja anna hautua 10 minuuttia.
  • Jos kastike on löysää, suurusta se pieneen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Lisää tärkkelysseosta ohuena nauhana vähitellen kastikkeen joukoon.
  • Viimeistele pata yrttisilpulla ja tarjoa lisäksi kukkakaaliriisiä.

LUE MYÖS: 4 herkullista kukkakaalipizzan reseptiä

VINKKI! Juuriselleriperunasose sopii hyvin padan lisäkkeeksi.