Broileripyörykät ja värikäs kaalisalaatti

20 minuuttia
611 kcal

Pyörykät maistuvat aina! Nämä tarjoillaan mehevän kaalisalaatin ja täysjyväleivän kanssa.

Pyörykät maistuvat aina! Nämä tarjoillaan mehevän kaalisalaatin ja täysjyväleivän kanssa.

PYÖRYKÄT ON PARHAITA! Nämä tarjoillaan mehevän kaalisalaatin ja täysjyväleivän kanssa.

© wichmann+bendtsen

Broileripyörykät ja värikäs kaalisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 kynsi valkosipulinkynsi
  • ½ sipulia
  • 1 porkkanaa
  • 200 g broilerijauhelihaa
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ dl maitoa
  • 2 tl oliiviöljyä

Kaalisalaatti

  • 350 g (suippo)kaalia
  • ½ omenaa
  • 1 kourallista manteleita
  • 150 g herneitä
  • 100 g granaattiomenan siemeniä
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 tl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 viipaletta täysjyväleipää

Valmistus

  • Hienonna valkosipuli ja sipuli ja raasta porkkana.
  • Sekoita joukkoon broilerijauheliha, suola, pippuri ja maito.
  • Muotoile massasta kahdella lusikalla 6 pyörykkää ja paista pannulla ruskeiksi ja läpikypsiksi – noin 4 minuuttia molemmin puolin.
  • Suikaloi kaali, kuutioi omena ja rouhi mantelit.
  • Sekoita kaali, granaattiomenan siemenet, omenakuutiot ja mantelirouhe. Lisää sitruunamehu, öljy, suolaa ja pippuria.
  • Tarjoa pyöryköiden ja salaatin kanssa täysjyväleipää.

Vinkki! Broileripyörykät sopivat hyvin pakastettaviksi, joten kannattaa tehdä isompi satsi kerralla. Pyöryköitä ei tarvitse sulattaa, vaan ne voi panna suoraan pakasteesta uuniin lämpiämään.

Vinkki! Jos pidät mausteisesta ruuasta, lisää yrttejä ja chiliä pyörykkätaikinaan.