Viikko 3 • Ruokavalio 1800 kcal

KUNTO PLUSsan 1800 kcal:n ruokavalion viikkosuunnitelma tarjoaa valmiit ehdotukset viikon jokaiselle aterialle. Valmiin ateriasuunnitelman avulla syöt taatusti terveellisesti ja monipuolisesti – ja säästät myös rutkasti aikaa syömisen suunnittelusta.

Ruokavalio 1800 kcal viikko 3 – Possupata

Tervetuloa KUNTO PLUSsan 1800 kcal:n ruokavalion viikolle 3. Täältä löydät ehdotuksia tämän viikon aterioiksi.

Voit joko noudattaa viikkosuunnitelmaa tarkalleen tai käyttää sitä inspiraationa yksittäisten aterioiden suunnittelussa ja koota loput aterioista 1800 kcal:n ruokavalion kasvisten, proteiinien ja rasvojen listojen mukaan.

Jos haluat mieluiten noudattaa valmiita reseptejä, saat niistäkin päivittäisiä ehdotuksia. Esimerkiksi tiistaina voit valmistaa hampurilaismenun, jossa on tavallista vähemmän kaloreita. Helppoa!

Viikon ruokavalio


Napsauta kunkin päivän ateriat esiin plussan (+) kohdalta.

Viikko 3 • 1800 kcal päivässä

MAANANTAI

Ruokavalio, lounas – Salaatti kaalista ja kikherneistä
© wichmann+bendtsen

MAANANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • kaurapuuro 1 dl:sta hiutaleita
  • puolikas omena
  • 1 kourallinen saksanpähkinöitä

Lounas

  • puoli lautasellista kurkku- ja paprikatikkuja
  • 1 broilerinfilee
  • päälle 1 dl raejuustoa, makeaa chilikastiketta, tuoretta chiliä ja kevätsipulia

tai reseptin mukaan:
Kikherne-suippokaalisalaatti (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 435 kcal)

Päivällinen

  • 1 pieni täysjyväräiskäle
  • salaattia, paprikaa ja sipulia
  • puolikas avokado
  • noin 100 g maustettua naudan jauhelihaa
  • mausteyrttejä ja pikkelöityä punasipulia

tai reseptin mukaan:
Pinaattivohvelit, katkarapuja ja salaattia
(20 minuuttia • 549 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

1 greenie:

  • 1 pieni banaani
  • pakastepinaattia
  • 2 medjool-taatelia
  • vettä
  • sitruunamehua

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 1 lettu
  • neljäsosa avokadosta ja kasviksia (välipalana tai päivällisen lisänä)

TIISTAI

Ruokavalio, lounas – Lohta ja hummusta
© wichmann+bendtsen

TIISTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunamehulla maustettua vettä
  • 1 viipale ruisleipää ja 2 viipaletta juustoa
  • paprikaa viipaleina

Lounas

  • munakas: 2 kananmunaa + babypinaattia + 6 rkl juustoraastetta
  • lisäksi höyrytettyä parsakaalia

tai reseptin mukaan:
Uunilohta ja kasviksia (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 413 kcal)

Päivällinen

  • 250 g seitä uunissa
  • 1 dl guacamolea
  • 1 suuri annos sitruunalla maustettua porkkanaraastetta
  • 1 dl ohrahelmiä

tai reseptin mukaan:
Hampurilaisateria
(15 minuuttia • 636 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 pieni kourallinen saksanpähkinöitä

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • puolikas sämpylä
  • kasvistikkuja (välipalalla tai lounaan lisänä)

KESKIVIIKKO

Ruokavalio, päivällinen – Kalkkunapata ja juuresmuusi
© wichmann+bendtsen

KESKIVIIKKO

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä

Munakas:

  • 2 suurta munaa
  • tilkka rasvatonta maitoa
  • reilu kourallinen pinaattia
  • hieman oliiviöljyä paistamiseen
  • lisäksi paprikaa

Lounas

Salaatti:

  • 1,5 dl mustia linssejä
  • kurkunsiivuja
  • tomaatteja puolitettuna
  • 2 rkl murennettua fetaa
  • 5 oliivia
  • 1 tl öljyä, mausteeksi 1 murskattu valkosipulinkynsi

tai reseptin mukaan:
Nakkipiilot ja napostelukasviksia
(30 minuuttia • 383 kcal)

Päivällinen

  • puolikas iso pitaleipä (pitsapohjaksi), 3 kinkunsiivua + kesäkurpitsaa, tomaattia ja paprikaa viipaleina
  • gratinointiin 6 rkl juustoraastetta
  • lisäksi 1 dl raejuustoa ja kasvispaloja

tai reseptin mukaan:
Paprikainen kalkkunapata (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 649 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

Smoothie:

  • 1 banaani (tuore tai pakastettu)
  • 1 dl pakasteherneitä
  • jäävettä

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • puolikas avokado ja katkarapuja (välipalana tai lounaan lisänä)

TORSTAI

Ruokavalio, päivällinen – Paahdettua kalaa ja ohrahelmisalaattia
© wichmann+bendtsen

TORSTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen manteleita
  • 1 kourallinen marjoja, esim. mustikoita

Lounas

  • 1 suuri annos punaista suippokaalia
  • puoli kourallista suolattuja manteleita
  • 300 g katkarapuja
  • 2 rkl creme fraiche -kastiketta

tai reseptin mukaan:
Uunilohta, napostelukasviksia ja hummusta
(20 minuuttia • 413 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri annos babypinaattia
  • 1 omena kuutioituna
  • 4 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 1 dl edamamepapuja
  • sitruunan- tai limetinmehua
  • 2 falafelpyörykkää

tai reseptin mukaan:
Uunikalaa, ohrahelmisalaattia ja vihreitä papuja (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 566 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • puolikas viipale täysjyväruisleipää
  • 1 banaani

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • puuro 1 dl:sta hiutaleita + ripaus kanelia

PERJANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Kukkakaali-kuskusalaattia ja broileria
© wichmann+bendtsen

PERJANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1,5 dl kaurahiutaleita ja 2–3 dl rasvatonta maitoa
  • puolikas päärynä

Lounas

  • 1 suuri annos paistettua hienonnettua valkokaalia ja porkkanoita
  • mausteeksi 2 rkl chilikastiketta
  • 10 viipaletta paahdettua kalkkunapekonia
  • 15 suolattua mantelia

tai reseptin mukaan:
Tonnikala-munasalaatti
(20 minuuttia • 372 kcal)

Päivällinen

  • 1,5 dl täysjyväpastaa, johon on sekoitettu kesäkurpitsasuikaleita
  • tomaattikastike, jossa on 1,5 dl punaisia linssejä ja mausteita

tai reseptin mukaan:
Kukkakaali-kuskussalaatti ja mausteista broileria (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 644 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl mysliä
  • puolikas päärynä

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 2 pientä palaa tummaa suklaata

LAUANTAI

Ruokavalio, aamiainen – Lettu ja marjoja
© wichmann+bendtsen

LAUANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä

1 banaanilettu (katso kuva ↑):

  • 1 banaani
  • 1 suuri muna
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • hieman öljyä paistamiseen ja päälle 1–2 rkl rahkaa sekä vajaa kourallinen marjoja

Lounas

  • kesäkurpitsapasta + 5 palaa suikaloitua kinkkua + kirsikkatomaatteja
  • gratinointiin 6 rkl juustoa

tai reseptin mukaan:
Suippokaali-kikhernesalaatti
(15 minuuttia • 435 kcal)

Päivällinen

  • wokki: pikapaistettua parsakaalia, kevätsipulia ja valkosipulia
  • noin 150 g naudan sisäfileetä suikaleina
  • lisukkeeksi 1 dl riisiä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • soijakastiketta
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta

tai reseptin mukaan:
Kukkakaali-kvinoapihvit ja hummusta kaalinlehdillä
(30 minuuttia • 586 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 persikka tai mandariini
  • 10 cashewpähkinää

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 1 latte tai chai latte (välipalana tai aamiaisen lisänä)

SUNNUNTAI

Ruokavalio, lounas – Parsakaalivohveli
© wichmann+bendtsen

SUNNUNTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 viipale ruisleipää ja 2 viipaletta juustoa
  • selleritikkuja

Lounas

  • tuoretta salaattia ja kuutioitua punasipulia
  • lisäksi 300 g katkarapuja, 1,5 rkl majoneesia + tilliä

tai reseptin mukaan:
Parsakaalivohvelit kinkulla ja juustolla (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 410 kcal)

Päivällinen

Kulhoateria:

  • uunissa paahdettuja porkkanoita
  • hienonnettua kaalia
  • 110 g naudanjauhelihaa
  • 1 dl maissia
  • 1 dl guacamolea
  • punaista chiliä hienonnettuna

tai reseptin mukaan:
Possupata ja riisiä
(30 minuuttia • 637 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 latte tai chai latte (välipalana tai aamiaisella)

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 1 viipale näkkileipää + raejuustoa + paprikaa

VAPAASTI VALITTAVA HERKKU

VAPAASTI VALITTAVA HERKKU

Muista, että voit viikon aikana syödä lisäksi myös 1 vapaasti valittavan herkun.

Tämä voi olla vaikkapa pieni pussillinen sipsejä tai kaksi ruokalajia ja puolikas jälkiruoka ravintolassa syödessä.