Pinaattivohvelit katkarapujen ja salaatin kera

20 minuuttia
549 kcal

Oletko sinäkin hulluna vohveleihin? Kokeile herkullisia pinaattivohveleita katkarapujen ja salaatin kera, niin saat hyvän syyn käytellä vohvelirautaa myös päivällistä varten. Hyvää ruokahalua!

Pinaattivohveleita katkarapujen ja salaatin kera

VOHVELEITA PÄIVÄLLISPÖYTÄÄN? Kyllä vain!

© wichmann+bendtsen

Pinaattivohvelit katkarapujen ja salaatin kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 kananmunaa
  • ½ dl kevytmaitoa
  • 150 g pakasteesta sulatettua pinaattia
  • 50 g täysjyväjauhoja, esim. grahamjauhoja
  • ½ tl ‌leivinjauhetta
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 300 g katkarapuja

Kastike:

  • 1½ dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 rkl tilliä
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 hyppysellinen merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Salaat‌ti:

  • 2 isoa porkkanaa
  • ½ kurkkua
  • 1 kourallista vuonankaalia
  • 1 granaattiomena

Valmistus

  • Sekoita muna, maito, pinaatti, jauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri tasaiseksi taikinaksi.
  • Sipaise kuuman vohveliraudan pintaan hieman öljyä. Tee taikinasta neljä vohvelia. Paista, kunnes vohveli irtoaa helposti raudasta.
  • Sekoita jogurtista, hienonnetusta tillistä, sinapista, suolasta ja pippurista kastike.
  • Leikkaa porkkana ja kurkku ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Yhdistä vuonankaalin ja granaattiomenan siementen kanssa salaatiksi.
  • Tarjoa vohveleiden päällä katkarapuja ja kastiketta. Voit lisätä päälle vielä hieman tilliä, suolaa ja pippuria. Tarjoa lisäksi salaattia.

Vinkki! Taikinaan voi käyttää jauhojen sijasta myös kaurahiutaleita.

Vinkki! Vohvelit säilyvät pari päivää jääkaapissa tai ne voi pakastaa, jos haluat tehdä kerralla suuremman määrän.