Pinaattivohvelit, katkarapuja ja salaattia

20 minuuttia
549 kcal

Oletko sinäkin hulluna vohveleihin? Kokeile herkullisia pinaattivohveleita katkarapujen ja salaatin kera, niin saat hyvän syyn käytellä vohvelirautaa myös päivällistä varten. Hyvää ruokahalua!

Pinaattivohveleita katkarapujen ja salaatin kanssa

VOHVELEITA PÄIVÄLLISPÖYTÄÄN? Kyllä vain!

© wichmann+bendtsen

Pinaattivohvelit, katkarapuja ja salaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 munaa
  • ½ dl rasvatonta maitoa
  • 150 g sulatettua ja alutettua pakastepinaattia
  • 50 g täysjyväjauhoja, esim. grahamjauhoja
  • ½ tl ‌leivinjauhetta
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • 300 g katkarapuja

Kastike:

  • 1½ dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 rkl tilliä
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 hyppysellinen merisuolaa
  • mustapippuria

Salaat‌ti:

  • 2 isoa porkkanaa
  • ½ kurkkua
  • 1 kourallista vuonankaalia
  • 1 granaattiomena

Valmistus

  • Sekoita muna, maito, pinaatti, jauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri tasaiseksi taikinaksi.
  • Sipaise kuuman vohveliraudan pintaan hieman öljyä. Tee taikinasta neljä vohvelia. Paista, kunnes vohveli irtoaa helposti raudasta.
  • Sekoita jogurtti ja tillisilppu. Mausta kastike sinapilla, suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa porkkana ja kurkku pitkiksi suikaleiksi. Sekoita vuonankaali ja granaattiomenan siemenet salaattiin.

*

  • Jaa valutetut katkaravut vohveleille. Lisää kastiketta ja tillisilppua ja ripauta mustapippuria päälle. Tarjoa lisäksi salaattia.

Vinkki! Taikinaan voi käyttää jauhojen sijasta myös kaurahiutaleita.

Vinkki! Vohvelit säilyvät pari päivää jääkaapissa tai ne voi pakastaa, jos haluat tehdä kerralla suuremman määrän.


Newsletter background