Aloita valmistamalla hokkaido- tai myskikurpitsasose (tai sulattamalla aiemmin valmistamasi soe pakkasesta).
- Sose säilyy 3 päivää ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa, ja sitä voi pakastaa.
Kurpitsasose
- Halkaise kurpitsa ja raaputa siemenet talteen lusikalla.
- Pane puolikkaat kuori ylöspäin uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes sisus on täysin pehmeää.
- Jäähdytä, poista kuori ja jauha malto sileäksi soseeksi.
LUE MYÖS: Terveelliset vohvelit – paras pinaattivohveliohje
Vohvelit
- Sulata voi ja vispaa kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan turvota 15 minuuttia tai ainakin sen aikaa kun vohvelirauta lämpenee.
- Paista vohvelit kullanruskeiksi ja läpikypsiksi.
- Anna valmiiden vohveleiden jäähtyä muutama minuutti ritilällä, jotta niistä tulee rapeita.
- Rouhi suklaa ja pähkinät.
- Valuta vohveleille siirappia ja ripottele päälle suklaapähkinärouhetta.