Rapeat kurpitsavohvelit, siirappia, pähkinöitä ja suklaata

75 minuuttia
395 kcal

Kurpitsa kuuluu syksyyn, ja se sopii erinomaisesti myös aamiais- ja jälkiruokiin. Kokeile herkullisia kurpitsavohveleita, jotka kruunataan siirapilla, pähkinöillä ja suklaalla.

Vohveleita lautasella

KURPITSAVOHVELIT – nam!

© wichmann+bendtsen

Rapeat kurpitsavohvelit, siirappia, pähkinöitä ja suklaata

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta/ 8 vohvelia

  • 1 rkl voita
  • ½ dl maitoa
  • 1 munaa
  • 1 dl kurpitsasosetta
  • ¼ tl merisuolaa
  • ¼ tl kanelia
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • ¼ tl inkivääriä
  • ½ ripaus kardemummaa
  • 1 dl tattarijauhoja tai vehnäjauhoja
  • ¼ dl sokeria
  • ¼ tl leivinjauhetta

Kurpitsasose

  • ½ hokkaido- tai myskikurpitsa

Tarjoiluun

  • 15 g tummaa suklaata
  • 10 g pekaanipähkinöitä
  • 2 rkl vaahterasiirappia

Valmistus

Aloita valmistamalla hokkaido- tai myskikurpitsasose (tai sulattamalla aiemmin valmistamasi soe pakkasesta).

  • Sose säilyy 3 päivää ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa, ja sitä voi pakastaa.

Kurpitsasose

  • Halkaise kurpitsa ja raaputa siemenet talteen lusikalla.
  • Pane puolikkaat kuori ylöspäin uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes sisus on täysin pehmeää.
  • Jäähdytä, poista kuori ja jauha malto sileäksi soseeksi.

Vohvelit

  • Sulata voi ja vispaa kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  • Anna taikinan turvota 15 minuuttia tai ainakin sen aikaa kun vohvelirauta lämpenee.
  • Paista vohvelit kullanruskeiksi ja läpikypsiksi.
  • Anna valmiiden vohveleiden jäähtyä muutama minuutti ritilällä, jotta niistä tulee rapeita.
  • Rouhi suklaa ja pähkinät.
  • Valuta vohveleille siirappia ja ripottele päälle suklaapähkinärouhetta.

VINKIT!

  • Vohveleihin voi käyttää kurpitsasoseen tilalta omenasosetta tai sekä kurpitsa- että omenasosetta.
  • Kurpitsasose antaa hummukselle mukavasti makua ja kauniin värin.
  • Kurpitsasose sopii sellaisenaan dipiksi napostelukasviksille.
  • Huuhtele, kuivaa ja paahda kurpitsansiemenet koristeeksi ja kuitulisäksi.