Paprikainen kalkkunapata, juuresmuusia ja parsakaalia

30 minuuttia
649 kcal

Terveellinen ja ravitseva arkiruoka, jonka saat pöytään puolessa tunnissa. Maistuu taatusti!

Paprikainen kalkkunapata, juuresmuusia ja parsakaalia

KAIPAATKO TÄYTTÄVÄÄ RUOKAA? Kokeile kalkkunapataa ja juuresmuusia. Aivan parasta!

© wichmann+bendtsen

Paprikainen kalkkunapata, juuresmuusia ja parsakaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g paloiteltua kalkkunaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 1½ tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 5 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 1½ dl vähärasvaista ruokakermaa
  • 300 g parsakaalia

Juuresmuusi

  • 4 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 4 perunaa
  • ½ rkl voita
  • ½ dl maitoa
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Paloittele paprika ja sipuli.
  • Kypsennä liha pannulla öljyssä. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää paprikat ja sipulit ja kuullota vielä hetki.
  • Kaada pannulle vesi ja lisää liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15–20 min.
  • Kuutioi kuorittu porkkana, palsternakka ja peruna ja keitä noin 20 min.
  • Höyrytä suupaloiksi leikattu parsakaali nopeasti.
  • Muussaa keitetyt juurekset ja lisää voi, maito, suola ja pippuri.
  • Sekoita maissitärkkelys kerman sekaan ja lisää pannulle.
  • Tarjoa juuresmuusi kalkkunakastikkeen ja parsakaalin kera.

Vinkki! Muusiin voi käyttää myös juuriselleriä perunoiden lisäksi. Muusin voi hyvin korvata myös esimerkiksi keitetyillä perunoilla tai uunipaahdetuilla juureksilla.

Vinkki! Haluatko lautaselle lisää kasviksia? Voit tehdä kastikkeen myös tomaattimurskaan kasvisliemen sijaan.