Viikko 2 • Ruokavalio 1800 kcal

KUNTO PLUSsan 1800 kcal:n ruokavalion viikkosuunnitelma tarjoaa valmiit ehdotukset viikon jokaiselle aterialle. Valmiin ateriasuunnitelman avulla syöt taatusti terveellisesti ja monipuolisesti – ja säästät myös rutkasti aikaa syömisen suunnittelusta.

Ruokavalio 1800 kcal viikko 2 – Spagettia ja linssibolognesea

Tervetuloa KUNTO PLUSsan 1800 kcal:n ruokavalion viikolle 2. Täältä löydät ehdotukset tämän viikon aterioiksi.

Voit joko noudattaa viikkosuunnitelmaa tarkalleen tai käyttää sitä inspiraationa yksittäisten aterioiden suunnittelussa ja koota loput aterioista 1800 kcal:n ruokavalion kasvisten, proteiinien ja rasvojen listojen mukaan.

Psst... muistathan, että tälläkin viikolla voit suunnitelman lisäksi herkutella vapaavalintaisesti yhtenä päivänä – käytä herkkukorttisi vaikka jälkiruokaan tai korvaa aamiainen sämpylöillä lauantaina tai sunnuntaina.

Valinnassa rajana on vain mielikuvitus, joten nautiskele hyvillä mielin juuri sellaisesta herkusta, mikä itseäsi eniten ilahduttaa.

Viikon ruokavalio


Napsauta kunkin päivän ateriat esiin plussan (+) kohdalta.

Viikko 2 • 1800 kcal päivässä

MAANANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Broileri-pastasalaatti
© wichmann+bendtsen

MAANANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • kaurapuuro 1 dl:sta hiutaleita
  • puolikas omena
  • 1 kourallinen saksanpähkinöitä

Lounas

Salaatti:

  • rucolaa ja babypinaattia
  • sipulirenkaita
  • 3 viipaletta savulohta
  • 150 g katkarapuja
  • 25 oliivia

tai reseptin mukaan:
Pinaatti-raejuustomunakas ja avokadosalaatti
(30 minuuttia • 446 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri pala turskafileetä
  • 1 suuri annos suippokaalia paistettuna 1 rkl:ssa voita
  • 10 hasselpähkinää hienonnettuna
  • 1 dl edamamepapuja
  • tuoretta tilliä

tai reseptin mukaan:
Broileri-pastasalaatti (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 545 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen manteleita

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 3 medjool-taatelia

TIISTAI

Ruokavalio, päivällinen – Spagettia, linssibolognesea ja kesäkurpitsaa
© wichmann+bendtsen

TIISTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1,5 dl kaurahiutaleita + 2–3 dl rasvatonta maitoa + puolikas banaani

Lounas

Salaatti:

  • 1 suuri annos hienonnettua lehtikaalia ja 1 rkl oliiviöljyä
  • lehtiselleriä ohuina viipaleina
  • 1 purkki paahdettuja kikherneitä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • sitruunamehua

tai reseptin mukaan:
Savulohi-raejuusto-pinaattisalaatti
(15 minuuttia • 447 kcal)

Päivällinen

  • 1 pala paahdettua täysjyväleipää, 1 avokado soseutettuna
  • 2 uppomunaa
  • ruohosipulia ja vastajauhettua pippuria
  • puolitettuja kirsikkatomaatteja ja vihreää salaattia

tai reseptin mukaan:
Linssibolognese ja kesäkurpitsalla kevennettyä spagettia (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 593 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 2 täysjyväkeksiä

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

1 smoothie:

  • 2,5 dl rasvatonta maitoa
  • puolikas banaani (tuore tai pakastettu)
  • vaniljajauhetta
  • jääpaloja

KESKIVIIKKO

Ruokavalio, lounas – Terveelliset nakkipiilot
© wichmann+bendtsen

KESKIVIIKKO

Aamiainen

Greenie:

  • 1 kourallinen pinaattia
  • kaksi pakasteparsakaalin nuppua
  • 1 rkl pakaste-edamamepapuja
  • 1 dl mehua/jäävettä
  • puolikas banaani
  • 1 medjool-taateli
  • 1 tl maapähkinävoita

Lounas

Salaatti:

  • 1,5 dl mustia linssejä
  • kurkkua viipaleina
  • puolitettuja tomaatteja
  • 2 rkl fetaa murennettuna
  • 5 oliivia
  • 1 tl öljyä
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi

tai reseptin mukaan:
Nakkipiilot ja kasviksia (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 383 kcal)

Päivällinen

  • puolikas iso pitaleipä (pitsapohjaksi), 3 kinkunsiivua + kesäkurpitsaa, tomaattia ja paprikaa viipaleina
  • 6 rkl juustoraastetta gratinointiin
  • lisäksi 1 dl raejuustoa ja napostelukasviksia

tai reseptin mukaan:
Pinaattivohvelit ja katkarapuja
(20 minuuttia • 549 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 dl keitettyä täysjyväpastaa (välipalalla tai lounaan lisukkeena)
  • tai: 20 oliivia

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 20 oliivia tai mantelia

TORSTAI

Ruokavalio, aamiainen – Jogurttia ja marjoja
© wichmann+bendtsen

TORSTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia (katso kuva ↑)
  • 1 kourallinen manteleita
  • 1 kourallinen mustikoita

Lounas

  • 1 broileripihvi
  • babypinaattia ja kukkakaalia ohuina siivuina
  • 1 dl edamamepapuja
  • 1 rkl fetaa
  • kastike: 1 rkl oliiviöljyä, sitruunamehua ja hieman hunajaa

tai reseptin mukaan:
Hernesosekeitto ja katkarapuja
(20 minuuttia • 425 kcal)

Päivällinen

  • 1 munakas: 2 munaa ja tilkka maitoa + 2 rkl juustoraastetta
  • lisäksi 1 iso annos rucolaa, tomaatteja ja tuoretta basilikaa
  • 1 viipale ruisleipää

tai reseptin mukaan:
Paahdettu lohi ja uunijuureksia
(30 minuuttia • 623 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 viipale täysjyvänäkkileipää
  • puolikas avokado

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • puolikas täysjyväsämpylä
  • broilerileikkele

PERJANTAI

Ruokavalio, lounas – Savulohta ja pinaattisalaattia
© wichmann+bendtsen

PERJANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • kaurapuuro 1 dl:sta kaurahiutaleita
  • puolikas päärynä
  • 1 kourallinen saksanpähkinöitä

Lounas

  • tabouleh: 1 avokado kuutioituna + paprikaa, tomaattia ja kurkkua + 2 dl kikherneitä
  • mausteeksi sitruunamehua + mausteyrttejä

tai reseptin mukaan:
Savulohi-pinaattisalaatti (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 447 kcal)

Päivällinen

  • 1 pieni täysjyvätortilla
  • 1 dl valkosipulilla ja hunajalla marinoitua tofua
  • 1 avokado
  • hienonnettua kaalia

tai reseptin mukaan:
Kinkkupitsa parsakaalipohjalla
(30 minuuttia • 606 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 lusikallinen manteleita

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

1 banaanilettu:

  • 1 pieni banaani
  • 1 muna
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • kardemummaa (leivo halutessasi ylimääräinen lettu lauantaille)

LAUANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Texmex-kulho naudanlihasta ja avokadoa
© wichmann+bendtsen

LAUANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • munakas: 2 suurta munaa, tilkka rasvatonta maitoa ja iso kourallinen sieniä
  • hieman oliiviöljyä paistamiseen
  • lisäksi tuoretta tomaattia

Lounas

  • 1 suuri annos kaalisalaattia
  • 2 rkl hummusta
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 4 falafelpyörykkää

tai reseptin mukaan:
Nakkipiilot ja napostelukasviksia
(30 minuuttia • 383 kcal)

Päivällinen

  • 2 broilerinrintaa kuutioina ja runsaasti pannulla voissa paistettuja herkkusieniä
  • hienonnettua persiljaa
  • 1,5 dl pastaa
  • 1 dl kastiketta oman valinnan mukaan
  • höyrytettyä parsakaalia

tai reseptin mukaan:
Texmex-kulho naudanlihasta (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 580 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

1 banaanilettu:

  • 1 pieni banaani
  • 1 muna
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • hieman kardemummaa

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 4 viipaletta melonia

SUNNUNTAI

Ruokavalio, päivällinen – Peruna-purjososekeittoa ja kalkkunapekonia
© wichmann+bendtsen

SUNNUNTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 viipale täysjyväleipää + 2 viipaletta juustoa
  • paprikaa viipaloituna

Lounas

Kulhoateria:

  • 1 pala lämminsavulohta
  • kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • herneitä
  • revittyä salaattia
  • puolikas avokado
  • 1,5 rkl pestoa
  • pikkelöityä punasipulia

tai reseptin mukaan:
Kurkkuveneet ja munasalaatti
(30 minuuttia • 428 kcal)

Päivällinen

  • hunajassa ja sitruunassa marinoidut uuniporkkanat
  • 10 hasselpähkinää hienonnettuna
  • päälle 1 dl raejuustoa maustettuna 2 rkl:lla pestoa
  • lisäksi 1 sisäfileepihvi
  • 1,5 dl kvinoaa

tai reseptin mukaan:
Peruna-purjososekeitto (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 545 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 rasia mustikoita

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

1 greenie:

  • 1 pieni banaani
  • pakastepinaattia
  • vettä
  • sitruunamehua
  • 2 medjool-taatelia (tee halutessasi ylimääräinen annos maanantaille)

VAPAASTI VALITTAVA HERKKU

Enkle kaldhevde rundstykker med havregryn

VAPAASTI VALITTAVA HERKKU

Muista, että voit viikon aikana syödä lisäksi myös 1 vapaasti valittavan herkun.

Tämä voi olla vaikkapa yksi jälkiruoka – tai korvaa yksi viikon aamiaisista kahdella sämpylällä ja haluamallasi täytteellä.

Kokeile esimerkiksi näitä helppoja yön yli -sämpylöitä