Paahdettu lohi ja uunijuureksia

30 minuuttia
623 kcal

Kokeile herkkureseptiä, jossa sekä lohi että juurekset kypsennetään yhtä aikaa uunissa. Maku on taivaallinen, ja ateriasta saat runsaasti kuitua ja terveellistä rasvaa.

Paahdettu lohi ja uunijuureksia

HELPPO JA NOPEA PÄIVÄLLINEN – lohta ja juureksia uunissa.

© wichmann+bendtsen

Paahdettu lohi ja uunijuureksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g punajuurta
  • 250 g palsternakkaa
  • 350 g porkkanaa
  • 1½ rkl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 annospalaa lohta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl vähärasvaista kreikkalaista jogurttia
  • 2 rkl pestoa
  • tuoretta timjamia

Valmistus

  • Kuori ja paloittele juurekset. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
  • Pirskota päälle öljyä, suolaa ja pippuria.
  • Kypsennä 200 asteessa kiertoilmassa.
  • Mausta lohi sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Pane kala uuniin kun juurekset ovat kypsyneet 10 minuuttia. Pudota lämpö 175 asteeseen. Kypsennä vielä 15 minuuttia.
  • Sekoita loppu sitruunamehu, jogurtti, pesto, suolaa ja pippuria kastikkeeksi. Tarjoa kalan ja juuresten kanssa ja ripottele annoksiin vähän tuoretta timjamia.

Lue myos: Uunipaahdetut maa-artisokat

VINKKI! Peston voi korvata myös tartarkastikkeella, jos kaipaat vaihtelua.

VINKKI! Tätä ruokaa voisi ahmia mielin määrin, mutta syö hitaasti ja nautiskellen, jotta vatsa ehtii rekisteröidä kylläisyyden tunteen ennen kuin ahmit liikaa.