Linssibolognese ja kesäkurpitsalla kevennettyä spagettia

20 minuuttia
593 kcal

Vaihda jauhelihabolognese linssiversioon ja korvaa lisäksi osa spagetista kesäkurpitsalla. Terveellinen, helppo ja nopea ateria on myös herkullinen ja lihaton. Varma hitti!

Maukasta linssibolognesea

PÄIVÄLLINEN 20 MINUUTISSA – ja kesäkurpitsalla kevennettyä spagettia.

© wichmann+bendtsen

Linssibolognese ja kesäkurpitsalla kevennettyä spagettia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ tl öljyä paistamiseen
  • 1½ dl punaisia linssejä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 6 dl vettä
  • ½ liemikuutio
  • 4 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 1½ dl kypsää täysjyväspagettia, raakapaino 80 g
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • tuoretta basilikaa
  • kirsikkatomaatteja

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä kattilassa.
  • Lisää linssit, tomaattimurska, vesi, liemikuutio, tomaattipyre ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 min.
  • Keitä spagetti ja leikkaa kesäkurpitsa spiraalileikkurilla tai raasta se.
  • Sekoita spagetti ja kesäkurpitsa. Jaa lautasille, kauho kasttiketta päälle ja koristele annokset parmesaanilla, kirsikkatomaateilla ja basilikalla.

Vinkki! Tee kaksinkertainen annos ja laita puolet pakastimeen, niin valmiina on helppo ateria myös toiseksi päiväksi.

Vinkki! Jos haluat tehdä vegaaniversion, korvaa parmesaani ravintohiivahiutaleilla tai vegaanisella juustolla.