Texmex-kulho

15 minuuttia
580 kcal

Jos olet kyllästynyt rouskuttamaan samaa salaattia joka viikko, kokeile tätä reseptiä! Herkullisen ja täyttävän salaatin juju on meksikolainen twisti. Kaunis kulho tarjoaa myös silmänruokaa!

Salaattia jauhelihan ja avokadon kera

SALAATTIKO TYLSÄ RUOKA? Ei suinkaan!

© wichmann+bendtsen

Texmex-kulho – jauhelihaa, avokadoa ja maissia meksikolaisella twistillä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • punaista chiliä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 hyppysellinen juustokuminaa
  • ½ tl paprikaa
  • ½ tl korianteria
  • 220 g naudan kevytjauheihaa
  • 1 porkkanaa
  • 200 g suippo- tai punakaalia
  • 100 g tomaattia
  • 1 avokado
  • 1 hyppysellinen juustokuminaa
  • sitruunamehua
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 kourallista vuonankaalia
  • 2 dl maissia
  • tuoretta korianteria

Valmistus

  • Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Kuulota pannulla öljyssä juustokuminan, paprikan ja korianterin kanssa.
  • Lisää jauheliha ja paista, kunnes liha on kypsää.
  • Raasta porkkana ja suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi tomaatti.
  • Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha lusikalla kuoresta. Muussaa haarukalla ja mausta juustokuminalla sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Ryhmittele ainekset kahteen kulhoon. Silppua päälle tuoretta korianteria.

VINKKI! Tarjoa aterian lisänä tortillalastuja, jotka voi tarjota joko kokonaisina tai murskata kulhoon annoksen päälle.