Viikko 4 • Ruokavalio 1800 kcal

KUNTO PLUSsan 1800 kcal:n ruokavalion viikkosuunnitelma tarjoaa valmiit ehdotukset viikon jokaiselle aterialle. Valmiin ateriasuunnitelman avulla syöt taatusti terveellisesti ja monipuolisesti – ja säästät myös rutkasti aikaa syömisen suunnittelusta.

Ruokavalio 1800 kcal viikkoa 4 – Texmex-kulho

Tervetuloa KUNTO PLUSsan 1800 kcal:n ruokavalion viikolle 4. Alle on koottu ehdotukset viikon jokaiselle aterialle.

Voit joko noudattaa viikkosuunnitelmaa tarkalleen tai käyttää sitä inspiraationa yksittäisten aterioiden suunnittelussa ja koota loput aterioista 1800 kcal:n ruokavalion kasvisten, proteiinien ja rasvojen listojen mukaan.

Suosittelemme, että aloitat jokaisen päivän suurella lasillisella sitruunamehulla maustettua vettä. Se ei saa rasvaa palamaan tai paranna flunssaa, mutta se maistuu hyvältä ja pitää sinut nesteytettynä heti aamusta. Sitruunaveden voi juoda pillillä, sillä sitruuna voi vaurioittaa hammaskiillettä.

Pssst … keskiviikkona on luvassa vanhoja kunnon nakkipiiloja – nam! Maukasta viikkoa!

Viikon ruokavalio


Napsauta kunkin päivän ateriat esiin plussan (+) kohdalta.

Viikko 4 • 1800 kcal päivässä

MAANANTAI

Ruokavalio, lounas – Kylmä hernesosekeitto ja katkarapuja
© wichmann+bendtsen

MAANANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen manteleita
  • 1 omena

Lounas

  • 1 suuri annos sydänsalaattia punasipulin ja tomaattien kera
  • 1 purkki tonnikalaa
  • 1 avokado kuutioituna

tai reseptin mukaan:
Hernesosekeitto ja katkarapuja (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 425 kcal)

Päivällinen

  • pata, jossa on säilyketomaattia, sieniä, sipulia/valkosipulia, porkkanaa + 2 dl mustapapuja + 0,5 dl kermaa
  • lisäksi 2 keitettyä perunaa

tai reseptin mukaan:
Paahdettua lohta ja uunijuureksia
(30 minuuttia • 623 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 2 perunaa (välipalana tai päivällisen lisukkeena)

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 1 viipale näkkileipää
  • 1 viipale juustoa
  • marmeladia

TIISTAI

Ruokavalio, päivällinen – Broileri-kookosmaitocurry
© wichmann+bendtsen

TIISTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • kaurapuuro: 1 dl hiutaleita ja vettä
  • 1 kourallinen hasselpähkinöitä
  • puolikas banaani

Lounas

  • 1 halkaistun kesäkurpitsan puolikas täytettynä porkkanaraasteella ja lehtisellerillä
  • gratinointiin 3 rkl juustoraastetta
  • lisäksi 1 broilerinrinta
  • 1 dl raejuustoa maustettuna 1,5 rkl:lla pestoa

tai reseptin mukaan:
Kurkkuveneet ja munasalaatti
(30 minuuttia • 428 kcal)

Päivällinen

  • 2 isoa lihapyörykkää
  • 1 iso annos lehtikaalia ja granaattiomenan siemeniä + 1 viipaloitu omena + 0,5 dl parmesaanilastuja + 2 rkl auringonkukansiemeniä
  • lisäksi napostelukasviksia, esim. kurkkua ja kirsikkatomaatteja

tai reseptin mukaan:
Broilericurry ja kukkakaaliriisiä (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 646 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 dl maustamatonta jogurttia ja hieman juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl saksanpähkinöitä

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • porkkanatikkuja
  • dippi: 0,5 dl kreikkalaista jogurttia yrteillä maustettuna (välipalalla tai päivällisen lisänä)

KESKIVIIKKO

Ruokavalio, lounas – Terveelliset nakkipiilot
© wichmann+bendtsen

KESKIVIIKKO

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1,5 dl kaurahiutaleita ja 2–3 dl rasvatonta maitoa
  • puolikas banaani

Lounas

Salaatti:

  • 1,5 dl mustia linssejä
  • kurkunsiivuja
  • tomaatteja puolitettuna
  • 2 rkl murennettua fetaa
  • 5 oliivia
  • 1 tl öljyä maustettuna murskatulla valkosipulilla ja sitruunamehulla

tai reseptin mukaan:
Nakkipiilot ja napostelukasviksia (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 383 kcal)

Päivällinen

Wokki:

  • kalkkunanfileetä kuutioituna
  • runsaasti suippokaalia, paprikaa, sipulia ja valkosipulia
  • kalakastiketta
  • 1 dl kookosmaitoa
  • runsaasti mausteita ja mausteyrttejä
  • lisäksi 1,5 dl keitettyjä täysjyvänuudeleita

tai reseptin mukaan:
Kinkkupitsa parsakaalipohjalla
(30 minuuttia • 606 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 3 medjool-taatelia

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

1 banaanilettu:

  • 1 pieni banaani
  • 1 muna
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • hieman kardemummaa

TORSTAI

Ruokavalio, lounas – Parsakaalisalaatti ja pekonia
© wichmann+bendtsen

TORSTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen mustikoita
  • 1 kourallinen manteleita

Lounas

  • 2 pientä kasvispihviä
  • kukkakaaliriisiä ja herneitä
  • 1,5 dl valkosipulilla ja yrteillä maustettua kreikkalaista jogurttia

tai reseptin mukaan:
Parsakaalisalaatti, broileria ja pekonia (katso kuva ↑)
(25 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • 1 munakas: 2 munaa, tilkka maitoa ja 2 rkl juustoraastetta
  • lisäksi 1 suuri annos rucolaa, tomaattia ja tuoretta basilikaa
  • halutessasi 1 ruisleivän viipale ja ketsuppia

tai reseptin mukaan:
Texmex-kulho naudanlihasta
(15 minuuttia • 580 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 viipale täysjyväruisleipää ja raejuustoa + kurkkua (välipalana tai päivällisen lisänä)

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 2 täysjyväkeksiä

PERJANTAI

Ruokavalio, lounas – Lihapyörykät ja kukkakaalisalaattia
© wichmann+bendtsen

PERJANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä

1 banaanilettu:

  • 1 banaani
  • 1 suuri muna
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • hieman öljyä paistamiseen
  • päälle 1–2 rkl rahkaa ja 1 rkl hilloa

Lounas

  • wrap suuresta suippokaalin lehdestä, täytteenä 5 viipaletta rapeaksi paistettua kalkkunapekonia kuutioina
  • munasalaatti: 1 kuutioitu kananmuna, mausteita + 1,5 rkl majoneesia + vesikrassia
  • lisäksi paljon napostelukasviksia

tai reseptin mukaan
Lihapyörykät ja kukkakaalisalaattia (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 420 kcal)

Päivällinen

  • 1 viipale paahdettua täysjyväleipää, 1 dl guacamolea, tomaattia ja ruohosipulia
  • lisäksi 1 pala lohta
  • uunijuureksia

tai reseptin mukaan:
Spagettia ja linssibolognesea
(20 minuuttia • 543 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 lasillinen maitoa tai mehua (välipalana tai aamiaisen lisänä)

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 1 rasia mansikoita

LAUANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Pinaattivohvelit ja katkarapuja
© wichmann+bendtsen

LAUANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • puolikas päärynä
  • 1 kourallinen manteleita

Lounas

  • 1 lautasellinen höyrytettyä parsakaalia, tuoretta babypinaattia, herneitä ja puolikas avokado viipaleina
  • tarjoiluun 1 rkl suolalla ja pippurilla maustettua öljy-sitruunamehukastiketta
  • lisäksi 1 paistettu muna + 1 dl linssejä

tai reseptin mukaan:
Kukkakaalisämpylät ja tonnikalasalaatti
(30 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • 2 broilerinrintaa kuutioituna ja paljon voissa pannulla paistettuja herkkusieniä
  • hienonnettua persiljaa
  • 1,5 dl pastaa
  • 1 dl kastiketta oman maun mukaan
  • höyrytettyä parsakaalia

tai reseptin mukaan:
Pinaattivohveleita ja katkarapuja (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 549 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 4 viipaletta melonia

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

1 smoothie:

  • 2,5 dl rasvatonta maitoa
  • puolikas banaani
  • vaniljajauhetta
  • jääpaloja

SUNNUNTAI

Ruokavalio, lounas – Pinaatti-raejuustomunakas
© wichmann+bendtsen

SUNNUNTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 viipale ruisleipää ja 2 viipaletta juustoa
  • paprikaa

Lounas

  • uunivuoka: runsaasti fenkolia ja purjoa, 0,5 dl parmesaaniraastetta ja 1 dl kahvikermaa
  • lisäksi 2 pientä kalapihviä

tai reseptin mukaan:
Pinaattimunakas (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 446 kcal)

Päivällinen

  • 1 pieni täysjyväräiskäle
  • 110 g maustettua broilerinjauhelihaa
  • salaattia, tomaattia ja kurkkua
  • 5 rkl creme fraiche -kastiketta

tai reseptin mukaan:
Broileri-pastasalaatti
(20 minuuttia • 545 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 pehmeäksi keitetty muna (välipalana tai aamiaisen lisänä)

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 1 viipale paahtoleipää + voissa paistettuja herkkusieniä

VAPAASTI VALITTAVA HERKKU

Kaurasämpylöitä korissa pöydällä
© iStock

VAPAASTI VALITTAVA HERKKU

Muista, että voit viikon aikana syödä lisäksi myös 1 vapaasti valittavan herkun.

Tämä voi olla vaikkapa pari tölkkiä limsaa ja puolikas pizza – tai korvaa yksi viikon aamiaisista kahdella sämpylällä ja haluamallasi täytteellä.

Kokeile esimerkiksi näitä helppoja yön yli -sämpylöitä