Lihapyörykät ja kukkakaalisalaattia

20 minuuttia
420 kcal

Lihapyörykät ja kukkakaalisalaatti on terveellinen ja herkullinen ateria, jota voi terästää suolatuilla manteleilla vielä entisestään. Nopeasti valmistuva ja täyttävä lounas!

Lihapyörykät ja kukkakaalisalaatti

HIENONNA SIPULI TODELLA HIENOKSI – niin pyörykät pysyvät paremmin koossa.

© wichmann+bendtsen

Lihapyörykät ja kukkakaalisalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 sipuli
  • 3 rkl kaurahiutaleita
  • 400 g vähärasvaista nauta- tai sika-nautajauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1½ dl rasvatonta maitoa
  • 1½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä

Kukkakaalisalaatti:

  • 450 g kukkakaalia
  • ½ punasipuli
  • kurkkua
  • 10 retiisiä
  • 2 rkl paahdettuja ja suolattuja manteleita
  • 2 rkl persiljaa

Kastike:

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • ½ sitruunan mehu
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Murskaa tai jauha ihot kaurahiutaleet. Hienonna sipuli.
  • Sekoita joukkoon jauheliha, muna, maito, suola ja pippuria.
  • Tee massasta kahden lusikan avulla 12 pyörykkää ja paista kypsiksi öljytilkassa, noin 4–5 minuuttia molemmilta puolilta.
  • Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi ja hienonna punasipuli. Halkaise kurkku pitkittäin ja raaputa lusikalla siemenet pois. Kuutioi kurkku. Pilko retiisit i ja sekoita sitten kaikki kasvikset. Lisää joukkoon rouhitut mantelit ja hienonnettu persilja.
  • Sekoita kkastike ja pirskota salaatin joukkoon. Tarjoa salaatti pyöryköiden kanssa.

VINKKI! Tähän salaattiin sopii hyvin myös omena.

VINKKI! Kasta lusikka vesilasiin jokaisen pyörykän jälkeen, niin pyöryköiden muotoilu on helpompaa.

VINKKI! Käännä pyörykät pannulla vasta, kun niihin on paistunut kunnon kuori, sillä muuten ne murenevat pannulle.