Hernesosekeitto ja katkarapuja

20 minuuttia
425 kcal

Ihanan vihreä hernesosekeitto sopii täydellisesti lämpimän kesäpäivän ateriaksi! Kermainen keitto tarjotaan kylmänä katkarapujen kera. Superhelppo tehdä ja maistuu taivaalliselta!

Ihanan vihreä hernesosekeitto

VUODENAJASTA RIIPPUMATTA TÄMÄ KEITTO TUO KEVÄÄN MIELEEN – ihanan kermainen keitto sisältää vain vähärasvaista ruokakermaa!

© wichmann+bendtsen

Kermainen hernesosekeitto ja katkarapuja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutiota
  • 500 g pakasteherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl kahvikermaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ kourallista manteleita
  • 350 g katkarapuja
  • herneenversoja tai vesikrassia

Valmistus

  • Liuota kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen ja lisää herneet.

  • Lisää valkosipuli, kerma ja öljy. Soseuta sauvasekottimella tai tehosekoittimessa.
  • Mausta keitto suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  • Paahda manteleita pari minuuttia kuivalla kuumalla pannulla. Rouhi veitsellä pienemmiksi.
  • Sulata ja valuta katkaravut. Painele liika neste pois talouspaperilla.
  • Jäähdytä keitto ja annostele kulhoihin, koristele katkaravulla, mantelirouheella ja herneenversoilla.