Kinkkupitsa parsakaalipohjalla

30 minuuttia
606 kcal

Pitsa maistuu useimmille, ja vielä parempi herkusta tulee, kun sen tekee itse ja lisää päälle juuri itselle maistuvat täytteet ja tarjoaa lisäksi raikasta salaattia. Kokeile KUNTO PLUSsan itse tehtyä kinkkupitsaa, joka valmistuu täysin ilman jauhoa.

Kinkkupitsaa ja salaattia

PITSAN VOI VALMISTAA MYÖS YHDELLE HENGELLE, sillä se säilyy mainiosti seuraavaan päivään.

© wichmann+bendtsen

Kinkkupitsa parsakaalipohjalla

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g parsakaalia
  • 2 munaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl psylliumjauhetta
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Täytteet

  • 5 rkl paseerattua tomaattia
  • 40 g mozzarellaa
  • 4 viipaletta kinkkua
  • 1 kourallista rucolaa
  • 1 dl parmesaanilastuja

Salaatti

  • 4 kourallista salaattia
  • 400 g kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • tuoretta basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Jauha parsakaali muruksi tehosekoittimessa. Lisää munat, kaurahiutaleet, psyllium, suola ja pippuri ja sekoita pehmeäksi taikinaksi.
  • Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille – kolmannes pellistä saa jäädä tyhjäksi. Kypsennä 190 asteessa 18 minuuttia.
  • Revi salaatti kulhoon, lisää puolitetut tomaatit, punasipuli renkaina ja hieman tuoretta basilikaa.
  • Levitä paseerattu tomaatti ja revitty mozzarella pitsapohjan päälle ja kypsennä vielä 10 minuuttia.
  • Sekoita öljy, etikka, suola ja pippuri kastikkeeksi.
  • Lisää paistetun pitsan päälle kinkkua, rucolaa ja parmesaania. Tarjoa lisäksi salaattia.

LUE MYÖS: Kokeile herkullista ja terveellistä kukkakaalipizzaa

VINKKI! Käytä paseerattua tomaattia vain ohjeessa annettu määrä, ettei pohjasta tulee liian kosteaa. Anna pitsan jäähtyä hetki, ennen kuin lisäät kinkun ja rucolan pitsan päälle.