Muna-pekonisalaatti-kurkkuveneet ja kaali-tomaattisalaatti

Mitä tänään lounaaksi? Muna-pekonisalaatti pääsee tässä reseptissä kurkkuveneen kyytiin.

Muna-pekonisalaatti-kurkkuveneet

MUNA-PEKONISALAATTI-KURKKUVENEET ovat tosi hyviä!

© wichmann+bendtsen

Muna-pekonisalaatti-kurkkuveneet

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 viipaletta kalkkunapekonia
  • 2 munaa
  • ½ tl currya
  • 3 rkl majoneesia
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 kurkku
  • vesikrassia
  • 400 g tomaatteja
  • punasipuli
  • 150 g suippokaalia
  • 1 kourallinen tuoretta pinaattia
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä

Valmistus

  • Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista pekoni rapeaksi.
  • Keitä munia yhdeksän minuuttia ja pane ne kylmään veteen jäähtymään.
  • Kuori ja hienonna munat. Sekoita munat ja curry, majoneesi, suola ja pippuri.
  • Halkaise kurkku, koverra sisus pois lusikalla ja pätki kurkun puolikkaat kolmeen osaan.
  • Paloittele pekoni. Täytä kurkkuveneet munasalaatilla ja koristele yrteillä ja pekonipaloilla.
  • Valmista salaatti: Huuhdo pinaatinlehdet, leikkaa tomaatti suupaloiksi, hienonna sipuli ja suikaloi kaali ja sekoita salaatiksi.
  • Kokoa annokset salaatista ja täytetyistä kurkkuveneistä.

VINKKI! Munasalaattiin sopivat hyvin myös kevätsipuli, purjo ja omena.