Viikko 1 • Ruokavalio 1800 kcal

KUNTO PLUSsan 1800 kcal:n ruokavalion viikkosuunnitelma tarjoaa valmiit ehdotukset viikon jokaiselle aterialle. Valmiin ateriasuunnitelman avulla syöt taatusti terveellisesti ja monipuolisesti – ja säästät myös rutkasti aikaa syömisen suunnittelusta.

Ruokavalio 1800 kcal viikko 1 – Suippokaali-kikhernesalaattia

Tervetuloa KUNTO PLUSsan 1800 kcal:n ruokavalion ensimmäiselle viikolle. Voit suunnitella itse ateriasi, mutta jos kaipaat tarkempia ehdotuksia siitä, mitä syödä, tästä viikkosuunnitelmasta on varmasti apua.

Voit noudattaa viikkosuunnitelmaa tarkasti päivän joka aterialla tai käyttää sitä vain inspiraationa yksittäisten aterioiden koostamiseen.

Jos esimerkiksi syöt lounasta työpaikkaruokalassa, voit koota lounaat KUNTO PLUSsan 1800 kcal:n ruokavalion kasvis-, proteiini- ja rasvalistojen pohjalta ja noudattaa alla olevaa viikkosuunnitelmaa päivän muiden aterioiden osalta.

Viikkosuunnitelman etu piilee sen helppoudessa – saat taatusti juuri oikean määrän energiaa aterioista ilman, että sinun tarvitsee itse miettiä, mitä syödä, ja ruokavaliosi koostuu täyttävistä ruuista, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja kuitua.

Viikon ruokavalio


Napsauta kunkin päivän ateriat esiin plussan (+) kohdalta.

Viikko 1 • 1800 kcal päivässä

MAANANTAI

Ruokavalio, lounas – Salaatti kaalista ja kikherneistä
© wichmann+bendtsen

MAANANTAI

Aamiainen

  • 1 iso lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen manteleita
  • 1 kourallinen mansikoita

Lounas

  • puoli lautasellista kurkku- ja paprikatikkuja
  • 1 broilerinfilee, päällä 1 dl raejuustoa
  • makeaa chilikastiketta, tuoretta chiliä ja kevätsipulia

tai reseptin mukaan:
Avokado-kikherne-suippokaalisalaatti (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 435 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri lautasellinen suippokaalia ja herneitä sitruunamehussa ja 0,5 rkl:ssä oliiviöljyä
  • 1 suuri annos katkarapuja
  • 20 suolattua mantelia
  • 1 viipale täysjyväleipää
  • tilliä

tai reseptin mukaan:
Paahdettua kalaa ja ohrahelmisalaattia
(30 minuuttia • 566 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 viipale täysjyväruisleipää
  • 2 viipaletta broilerileikkelettä

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • porkkanatikkuja
  • dippi: 0,5 dl kreikkalaista jogurttia, johon on sekoitettu hieman ketsuppia, paprikamaustetta, valkosipulia, suolaa ja pippuria (tee halutessasi annos, josta jää tiistaillekin)

TIISTAI

Ruokavalio, päivällinen – Pinaattivohvelit ja katkarapuja
© wichmann+bendtsen

TIISTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1,5 dl kaurahiutaleita, 2–3 dl rasvatonta maitoa ja puolikas banaani

Lounas

  • 1 suuri annos babypinaattia + ohuita kukkakaaliviipaleita
  • päälle tuoreita yrttejä + 4 rkl fetakuutioita + 1 dl edamamepapuja
  • lisäksi 1 pieni kalapihvi

tai reseptin mukaan:
Parsakaali-broilerisalaatti
(25 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • 1 pieni täysjyvälettu, salaattia, paprikaa, sipulia
  • puolikas avokado
  • noin 100 g maustettua naudanjauhelihaa
  • mausteyrttejä ja pikkelöityä punasipulia

tai reseptin mukaan:
Pinaattivohvelit, katkarapuja ja salaattia (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 549 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • porkkanatikkuja
  • dippiä: 1,5 dl kreikkalaista jogurttia, johon on sekoitettu hieman ketsuppia, paprikajauhetta, valkosipulia, suolaa ja pippuria

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 1 maustamaton jogurtti + mysliä

KESKIVIIKKO

Ruokavalio, aamiainen – Munakas
© wichmann+bendtsen

KESKIVIIKKO

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä

Munakas (katso kuva ↑):

  • 2 suurta munaa
  • tilkka rasvatonta maitoa
  • kourallinen pinaattia
  • lisäksi paprikaa ja tomaattia

Lounas

  • 1 suuri annos paistettuja vihreitä papuja
  • 5 viipaletta paistettua kalkkunapekonia kuutioina
  • 1 dl paistettua tofua
  • 4 rkl seesaminsiemeniä

tai reseptin mukaan:
Kurkkuveneet ja munasalaatti
(30 minuuttia • 428 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri annos napolitana mix -salaattisekoitusta
  • kirsikkatomaatteja
  • 2 suurta kananmunaa
  • 25 oliivia

tai reseptin mukaan:
Peruna-purjososekeitto ja kalkkunapekonia
(30 minuuttia • 545 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 maustamaton jogurtti + mysliä

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 2 kourallista mansikoita + 10 mantelia

TORSTAI

Ruokavalio, lounas – Lohta ja hummusta
© wichmann+bendtsen

TORSTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen manteleita
  • 1 kourallinen mustikoita

Lounas

  • 1 suuri annos hienonnettua valkokaalia
  • puoli kourallista suolattuja manteleita
  • 300 g katkarapuja
  • 2 rkl creme fraiche -kastiketta

tai reseptin mukaan:
Uunilohta, kasviksia ja hummusta (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 413 kcal)

Päivällinen

  • 1,5 dl täysjyväpastaa ja kesäkurpitsasuikaleita
  • tomaattikastiketta, jossa 1,5 dl punaisia linssejä ja mausteita

tai reseptin mukaan:
Kukkakaali-kuskussalaatti ja mausteista broileria
(20 minuuttia • 644 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

1 smoothie:

  • 2,5 dl rasvatonta maitoa
  • puolikas banaani
  • vaniljajauhetta
  • jääpaloja

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 1 dl täysjyväpastaa (välipalalla tai päivällisen lisänä)

PERJANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Vähäkalorisempi hampurilaisateria
© wichmann+bendtsen

PERJANTAI

Aamiainen

Greenie:

  • 1 kourallinen pinaattia
  • kaksi pakasteparsakaalin nuppua
  • 1 rkl pakastettuja edamamepapuja
  • 1 dl mehua
  • puolikas banaani
  • 1 medjool-taateli
  • jäävettä
  • 1 tl maapähkinävoita

Lounas

  • 1 suuri annos rucolaa
  • 1 jauhelihapihvi
  • 1 dl guacamolea + mausteyrttejä

tai reseptin mukaan:
Tonnikalatahnalla täytetty kukkakaalisämpylä ja kasviksia
(30 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • wokki sienistä, paprikasta, kevätsipulista, porkkanasta ja parsakaalista
  • noin 150 g porsaan ulkofileetä suikaleina
  • 4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1 dl tummaa riisiä ja kukkakaaliraastetta

tai reseptin mukaan:
Vähäkalorisempi hampurilaisateria (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 636 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 2 pientä palaa tummaa suklaata

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 1 viipale täysjyväruisleipää
  • 2 viipaletta kinkkua

LAUANTAI

Ruokavalio, aamiainen – Lettu ja marjoja
© wichmann+bendtsen

LAUANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä

1 banaanilettu (katso kuva ↑):

  • 1 banaani
  • 1 suuri muna
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • hieman öljyä paistamiseen
  • päälle 1 rkl rahkaa ja 1 rkl hilloa tai kourallinen marjoja

Lounas

  • 1 halkaistu paprika täytettynä paistetulla pinaatilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla
  • 1 pala paistettua lohta
  • 4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

tai reseptin mukaan:
Hernesosekeitto ja katkarapuja
(20 minuuttia • 425 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri annos hienonnettua suippokaalia ja retiisiä
  • 1 purkki tonnikalaa
  • 1,5 dl kylmää täysjyväpastaa
  • runsaasti tilliä
  • puolikas avokado
  • kastike: 1 rkl öljyä ja 1 rkl sitruunamehua

tai reseptin mukaan:
Paprikakastikkeella kuorrutettu porsaanfile
(25 minuuttia • 622 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • puolikas täysjyväsämpylä ja kinkkua

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 1 kananmuna (välipalana tai pehmeäksi keitettynä aamiaisen lisänä tai paistettuna lounaan tai päivällisen lisänä)

SUNNUNTAI

Ruokavalio, päivällinen – Kukkakaali-kvinoapihvit kaalinlehdillä
© wichmann+bendtsen

SUNNUNTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 viipale ruisleipää ja 2 viipaletta juustoa
  • paprikaa ja porkkanaa

Lounas

  • salaatti rucolasta, kurkusta ja kukkakaalista
  • 1 kourallinen marjoja
  • 1 kourallinen pähkinöitä
  • 2 broileripyörykkää

tai reseptin mukaan:
Tonnikalatahnalla täytetty kukkakaalisämpylä ja kasviksia
(30 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • 1 pieni porsaanleike
  • 1 dl kuskusia
  • 1 suuri annos viipaloitua valkokaalia
  • 3 rkl creme fraiche -kastiketta
  • 10 mantelia hienonnettuna

tai reseptin mukaan:
Kukkakaali-kvinoapihvit ja hummusta (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 586 kcal)

Välipala 1

valinnaisena ajankohtana

  • 1 pehmeäksi keitetty muna (välipalana tai aamiaisen lisukkeena)

Välipala 2

valinnaisena ajankohtana

  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl mysliä
  • puolikas päärynä

VAPAASTI VALITTAVA HERKKU

Suklaakakkua ja vadelmia lautasella
© wichmann+bendtsen

VAPAASTI VALITTAVA HERKKU

Muista, että voit viikon aikana syödä lisäksi myös 1 vapaasti valittavan herkun.

Herkuttele esimerkiksi palalla kakkua (kokeile vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua) tai vaihda yksi viikon aterioista esimerkiksi pizzaan.