Vähäkalorisempi hampurilaisateria

15 minuuttia
636 kcal

Burgeri kaikkine lisukkeineen, mutta hieman kevennettynä versiona. Helpompi tehdä ja helpompi kuluttaa. Ranskalaiset vaihdetaan salaattiin, ja sämpylästäkin käytetään vain alaosa.

Hampurilainen ja salaattia

TÄMÄ BURGERI TARJOTAAN RANSKALAISTEN SIJAAN TÄYTTÄVÄN SALAATIN KERA – se keventää aterian energiamäärää melkoisesti.

© wichmann+bendtsen

Vähäkalorisempi hampurilaisateria

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 220 g vähärasvaisia naudan jauhelihapihvejä
  • 2 viipaletta vähärasvaista juustoa
  • 2 hampurilaissämpylän alaosaa
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 rkl ketsuppia
  • 4 salaatinlehteä
  • 1 tomaatti
  • pikkelöityä punasipulia
  • kurkkupikkelssiä

Salaatti:

  • 200 g suippokaalia
  • 100 g punajuuria
  • 150 g pitkiä vihreitä papuja
  • vesikrassia
  • sitruunamehua
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Kuumenna öljy paistinpannussa.
  • Paista pihvit kypsiksi tai lämmitä, jos ne ovat jo esipaistettuja. Laita pihvien päälle juustoviipale hieman ennen kuin pihvit ovat kypsiä.
  • Suikaloi suippokaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta kuorittu punajuuri. Sekoita joukkoon sulatetut pavut ja vesikrassi ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Lämmitä sämpylät paahtimessa tai pannulla ja sipaise niille ketsuppia ja majoneesia.
  • Kokoa hampurilainen eli laita sämpylän päälle pihvi juustoineen, salaattia ja tomaattiviipale.
  • Laita vielä päälle punasipulia ja kurkkupikkelssiä.
  • Tarjoa hampurilaiset salaatin kera.