Vähäkalorisempi hampurilaisateria

15 minuuttia
636 kcal

Burgeri kaikkine lisukkeineen, mutta hieman kevennettynä versiona. Helpompi tehdä ja helpompi kuluttaa. Ranskalaiset vaihdetaan salaattiin, ja sämpylästäkin riittää kahteen annokseen.

Hampurilainen ja salaattia

TÄMÄ BURGERI TARJOTAAN RANSKALAISTEN SIJAAN TÄYTTÄVÄN SALAATIN KERA – se keventää aterian energiamäärää melkoisesti.

© wichmann+bendtsen

Vähäkalorisempi hampurilaisateria

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 220 g naudan kevytjauhelihaa
  • 2 viipaletta vähärasvaista juustoa
  • 2 hampurilaissämpylän puolikasta
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 rkl ketsuppia
  • 4 salaatinlehteä
  • 1 tomaatti
  • pikkelöityä punasipulia
  • maustekurkkuviipaleita

Salaatti:

  • 200 g suippokaalia
  • 100 g punajuuria
  • 150 g vihreitä papuja
  • vesikrassia
  • sitruunamehua
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Kuumenna öljy pannulla.
  • Muotoile jauhelihasta 2 isoa, litteää pihviä ja paista ne kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Hyvän lihan voi jättää sisältä vähän punaiseksi. Laita pihvien päälle juustoviipale hieman ennen kuin pihvit ovat kypsiä.
  • Suikaloi suippokaali, raasta punajuuri ja paloittele pavut. Lisää joukkoon vesikrassi ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Paahda sämpylänpuolikkaat ja sipaise majoneesilla ja ketsupilla.
  • Leitä salaatinlehdet ja tomaattiviipaleet sämpylänpuolikkaille ja nosta pihvit päälle.
  • Lisää punasipuli ja maustekurkkuviipaleet.
  • Korvaa puuttuva sämpylänpuolikas runsaalla salaatilla.