Paahdettu kalafile, ohrahelmisalaatti ja vihreät pavut

30 minuuttia
566 kcal

Kokeile herkullista reseptiä, jossa uunipaahdettu kala tarjotaan ohrahelmisalaatin ja vihreiden papujen kanssa. Hyvää!

Uunipaahdettua turskaa ohrahelmisalaatin ja vihreiden papujen kera

PITKIÄ VIHREITÄ PAPUJA VOI TARJOTA MINKÄ VAIN LIHAN TAI KALAN KANSSA – käytä tuoreita papuja niiden sesonkiaikaan. Niiden paistoaika on hieman lyhyempi kuin pakastepapujen.

© wichmann+bendtsen

Uunipaahdettua kalaa ohrahelmisalaattia ja vihreitä papuja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g vaaleaa kalaa, esim. turskafileetä
  • ½ sitruunan mehu
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl ohrahelmiä
  • ½ omena
  • 60 g punajuuria
  • 2 rkl ruohosipulia

Uunipavut

  • 600 g pitkiä vihreitä papuja, pakaste
  • 1½ rkl toliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Kastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 tl vettä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • 1 merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Sekoita hieman sulaneiden papujen joukkoon öljy, suola ja pippuri ja levitä pellille leivinpaperin päälle.
  • Kypsennä uunissa 20 minuuttia. Aloita 190 asteessa.
  • Keitä ohrahelmet pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
  • Laita kalafileet pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita uuniin, kun papujen paistoaikaa on jäljellä 10 min. Laske uunin lämpötila 160 asteeseen ja kypsennä 10 min.
  • Kuori ja raasta punajuuri ja leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä ja sekoita joukkoon hienonnettu ruohosipuli ja ohrahelmet.
  • Sekoita kastike ja pirskota salaattiin.

VINKKI! Ohrahelmiä voi olla vaikea keittää hyvin pieni määrä, joten keitä kerralla enemmän ja säilytä loput seuraavien päivien ruokia varten.

VINKKI! Punajuurien sijasta voi käyttää muitakin juureksia, kuten porkkanaa.


Newsletter background