Uunipaahdettua kalaa, ohrahelmisalaattia ja vihreitä papuja

30 minuuttia
566 kcal

Kokeile herkullista reseptiä, jossa uunipaahdettu kala tarjotaan ohrahelmisalaatin ja vihreiden papujen kera. Hyvää!

Uunipaahdettua turskaa ohrahelmisalaatin ja vihreiden papujen kera

PITKIÄ VIHREITÄ PAPUJA VOI TARJOTA MINKÄ VAIN LIHAN TAI KALAN KANSSA – käytä tuoreita papuja niiden sesonkiaikaan. Niiden paistoaika on hieman lyhyempi kuin pakastepapujen.

© wichmann+bendtsen

Uunipaahdettua kalaa ohrahelmisalaattia ja vihreitä papuja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g vaaleaa kalaa, esim. turskafileetä
  • ½ sitruunan mehu
  • ripaus merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl ohrahelmiä
  • ½ omena
  • 60 g punajuuria
  • 2 rkl ruohosipulia

Uunipavut

  • 600 g pitkiä vihreitä papuja, pakaste
  • 1½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Kastike

  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 tl vettä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • 1 ripausta merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Lämmitä uuni 190 asteeseen.
  • Sekoita hieman sulaneiden papujen joukkoon öljy, suola ja pippuri ja laita pellille leivinpaperin päälle. Paista 20 min.
  • Keitä ohrahelmet pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
  • Laita kalafileet pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita uuniin, kun papujen paistoaikaa on jäljellä 10 min. Laske uunin lämpötila 160 asteeseen ja paista 10 min.
  • Kuori ja raasta punajuuri ja leikkaa omena kapeiksi siivuiksi. Yhdistä ja sekoita joukkoon hienonnettu ruohosipuli ja kypsät, jäähdytetyt ohrahelmet.
  • Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja pirskota salaatin päälle. Tarjoa yhdessä paistetun kalan ja papujen kera.

VINKKI! Ohrahelmiä voi olla vaikea keittää hyvin pieni määrä, joten keitä kerralla enemmän ja säilytä loput seuraavien päivien ruokia varten.

VINKKI! Punajuurien sijasta voi käyttää muitakin juureksia, kuten porkkanaa.