Kukkakaali-kvinoapihvit ja hummusta kaalinlehdillä

30 minuuttia
586 kcal

Kaalinlehdet kukkakaali-kvinoapihveillä, salaatinlehdillä ja hummuksella täytettyinä ovat loistava lihaton vaihtoehto. Ylijääneet pyörykät ja hummus säilyvät myös hyvin seuraavaan päivään – jos niitä jää.

Kukkakaali-kvinoapihvit ja hummusta kaalinlehdillä

WRAPPIEN täytteeseen voi lisätä myös kurkkua ja tomaattia. Suippokaalin voi korvata tavallisella valkokaalilla.

© wichmann+bendtsen

Kukkakaali-kvinoapihvit ja hummusta kaalinlehdillä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 isoa, punaista suippokaalin lehteä
  • 2 kourallista salaattia
  • marinoitua punasipulia
  • 4 porkkanaa

Kukkakaali-kvinoapihvit

  • 1 dl kvinoaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g kukkakaalia
  • 4 rkl täysjyväjauhoja
  • 1½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1½ tl kuminaa
  • 2 kananmunaa
  • 1½ rkl oliiviöljyä

Hummus

  • 1½ dl säilykekikherneitä
  • 1 tl tahinitahnaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1½ tl juustokuminaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ¼ dl vettä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Hienonna sipuli ja punasipuli ja raasta kukkakaali. Sekoita muut pihviainekset, paitsi öljy. Anna massan tekeytyä 5–10 minuuttia.
  • Jauha hummus ja suikaloi porkkanat.
  • Muotoile massasta 8 litteää pihviä ja paista ne pannulla öljyssä kypsiksi ja kauniin ruskeiksi, noin 4 minuuttia molemmilta puolilta.
  • Pane kaksi kaalinlehteä molemmille lautasille. Revi salaatti, nosta pihvit lehdille, lisää reilusti hummusta ja viimeistele marinoidulla sipulilla. Tarjoa lisäksi porkkanatikkuja.

Vinkki! Hummusta on helpompi tehdä kerralla suurempi määrä, joten tuplaa annos ja säilytä loput jääkaapissa.

Vinkki! Jos aika on kortilla, osta hummus valmiina. Hummukseen saa lisämakua esimerkiksi lisäämällä lusikallisen chilimajoneesia kuhunkin annokseen.