Kukkakaali-linssicurry

30 minuuttia
611 kcal

Etsitkö maukasta kasvisruokareseptiä? Tämän curryn maku on täyteläinen, ja kaunis värikin miellyttää silmää. Kokeile kukkakaali-linssicurrya, niin yllätyt, miten täyttävä ateria on!

Kukkakaali-linssicurry

HÄMMÄSTYT miten täyttävää ja ruokaisaa tämä kasviscurry onkaan!

© wichmann+bendtsen

Kukkakaali-linssicurry

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 300 g kukkakaalia
  • 1½ tl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 1½ tl punaista currykastiketta
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1½ dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl tomaattipyreetä
  • 1½ tl murskattuja korianterinsiemeniä
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisukkeet

  • 1 viipaletta täysjyväleipää
  • 2 rkl vähärasvaista kreikkalaista jogurttia
  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli ja leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.
  • Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää kukkakaali ja currykastike ja paista pari minuuttia.
  • Lisää loput ainekset pannulle. Sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 15–20 min.
  • Viimeistele annokset jogurtilla ja korianterisilpulla. Tarjoa lisäksi leipää.

VINKKI! Voit keittää lisukkeeksi myös riisiä, niin ateriasta tulee tukevampi.