Viikko 1 • Ruokavalio 1600–1700 kcal

KUNTO PLUSsan 1600–1700 kcal:n ruokavalio tarjoaa valmiit ehdotukset päivän jokaiselle aterialle. Se tekee vaihtelevan ja terveellisen ruokavalion noudattamisesta helppoa – ja säästää aikaa.

Ruokavalio 1600–1700 kcal, viikko1 – Hernesosekeitto ja katkarapuja

Tervetuloa KUNTO PLUSsan 1600–1700 kcal:n ruokavalion ensimmäiselle viikolle. Voit suunnitella itse ateriasi, mutta jos kaipaat tarkempia ehdotuksia siitä, mitä syödä, tästä viikkosuunnitelmasta on varmasti apua.

Voit noudattaa viikkosuunnitelmaa tarkasti päivän joka aterialla tai käyttää sitä vain inspiraationa yksittäisten aterioiden koostamiseen.

Jos esimerkiksi syöt lounasta työpaikkaruokalassa, voit koota lounaan KUNTO PLUSsan 1600–1700 kcal:n ruokavalion kasvis-, proteiini- ja rasvalistojen pohjalta ja noudattaa alla olevaa viikkosuunnitelmaa päivän muiden aterioiden osalta.

Viikkosuunnitelman etu piilee sen helppoudessa – paino putoaa varmasti, sinun ei tarvitse itse miettiä, mitä syödä, ja ruokavaliosi koostuu täyttävistä ruuista, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja kuitua.

Viikon ruokavalio


Napsauta kunkin päivän ateriat esiin plussan (+) kohdalta.

Viikko 1 • 1600–1700 kcal päivässä

MAANANTAI

Ruokavalio, lounas – Salaatti kaalista ja kikherneistä
© wichmann+bendtsen

MAANANTAI

Aamupala

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen manteleita
  • 1 kourallinen mansikoita

Lounas

  • puoli lautasellista kurkku- ja paprikatikkuja
  • 1 broilerinfilee, päällä 1 dl raejuustoa
  • makeaa chilikastiketta, tuoretta chiliä ja kevätsipulia

tai reseptin mukaan:
Avokado-kikherne-suippokaalisalaatti (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 435 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri lautasellinen suippokaalia ja herneitä sitruunamehussa ja ½ rkl:ssä oliiviöljyä
  • 1 suuri annos katkarapuja
  • 20 suolattua mantelia
  • 1 viipale täysjyväleipää
  • tilliä

tai reseptin mukaan:
Paahdettua kalaa ja ohrahelmisalaattia
(30 minuuttia • 566 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 viipale täysjyväruisleipää
  • 2 viipaletta broilerileikkelettä

TIISTAI

Ruokavalio, lounas – Parsakaalisalaatti ja pekonia
© wichmann+bendtsen

TIISTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunamehulla maustettua vettä
  • 1,5 dl kaurahiutaleita, 2–3 dl rasvatonta maitoa ja puolikas banaani

Lounas

  • 1 suuri annos babypinaattia ja ohuita kukkakaaliviipaleita
  • päälle tuoreita yrttejä, 4 rkl fetakuutioita ja 1 dl edamamepapuja
  • lisäksi 1 kalapihvi

tai reseptin mukaan:
Parsakaali-broilerisalaatti (katso kuva ↑)
(25 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • 1 pieni täysjyvälettu, salaattia, paprikaa ja sipulia
  • puolikas avokado
  • noin 100 g maustettua naudanjauhelihaa
  • mausteyrttejä ja pikkelöityä punasipulia

tai reseptin mukaan:
Pinaattivohvelit, katkarapuja ja salaattia
(20 minuuttia • 549 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • porkkanatikkuja
  • dippiä: 1,5 dl kreikkalaista jogurttia, johon on sekoitettu hieman ketsuppia, paprikajauhetta, valkosipulia, suolaa ja pippuria

KESKIVIIKKO

Ruokavalio, aamiainen – Munakas
© wichmann+bendtsen

KESKIVIIKKO

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä

Munakas (katso kuva ↑):

  • 2 suurta munaa
  • tilkka rasvatonta maitoa
  • kourallinen pinaattia
  • lisukkeeksi paprikaa ja tomaattia

Lounas

  • 1 suuri annos paistettuja vihreitä papuja
  • 5 viipaletta kuutioitua ja paistettua kalkkunapekonia
  • 1 dl paistettua tofua
  • 4 rkl seesaminsiemeniä

tai reseptin mukaan:
Kurkkuveneet ja munasalaatti
(30 minuuttia • 428 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri annos napolitana mix -salaattisekoitusta
  • kirsikkatomaatteja
  • 2 suurta kananmunaa
  • 25 oliivia

tai reseptin mukaan:
Peruna-purjososekeitto ja kalkkunapekonia
(30 minuuttia • 545 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 annos jogurttia ja mysliä

TORSTAI

Ruokavalio, päivällinen – Kukkakaali-kuskusalaattia ja broileria
© wichmann+bendtsen

TORSTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen manteleita
  • 1 kourallinen mustikoita

Lounas

  • 1 suuri annos hienonnettua valkokaalia
  • puoli kourallista suolattuja manteleita
  • 300 g katkarapuja
  • 2 rkl creme fraiche -kastiketta

tai reseptin mukaan:
Uunilohta, kasviksia ja hummusta
(20 minuuttia • 413 kcal)

Päivällinen

  • 1,5 dl täysjyväpastaa ja kesäkurpitsasuikaleita
  • tomaattikastiketta, jossa 1,5 dl punaisia linssejä ja mausteita

tai reseptin mukaan:
Kukkakaali-kuskussalaatti ja mausteista broileria (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 644 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

1 smoothie:

  • 2,5 dl rasvatonta maitoa
  • puolikas banaani
  • vaniljajauhetta
  • jääpaloja

PERJANTAI

Ruokavalio, lounas – Kukkakaalisämpylä ja tonnikalasalaatti
© wichmann+bendtsen

PERJANTAI

Aamiainen

Vihersmoothie:

  • 1 kourallinen pinaattia
  • 2 pakasteparsakaalin nuppua
  • 1 rkl pakastettuja edamamepapuja
  • 1 dl mehua
  • puolikas banaani
  • 1 medjool-taateli
  • jäävettä
  • 1 tl maapähkinävoita

Lounas

  • 1 suuri annos rucolaa
  • 1 jauhelihapihvi
  • 1 dl guacamolea + mausteyrttejä

tai reseptin mukaan:
Tonnikalatahnalla täytetty kukkakaalisämpylä ja kasviksia (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • wokki sienistä, paprikasta, kevätsipulista, porkkanasta ja parsakaalista
  • noin 150 g porsaan ulkofileetä suikaleina
  • 4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1 dl tummaa riisiä ja kukkakaalimurua

tai reseptin mukaan:
Vähäkalorisempi hampurilaisateria (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 636 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 2 pientä palaa tummaa suklaata

LAUANTAI

Ruokavalio, aamiainen – Lettu ja marjoja
© wichmann+bendtsen

LAUANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä

1 banaanilettu (katso kuva ↑):

  • 1 banaani
  • 1 suuri muna
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • hieman öljyä paistamiseen
  • päälle 1 rkl rahkaa ja 1 rkl hilloa tai kourallinen marjoja

Lounas

  • 1 halkaistu paprika täytettynä paistetulla pinaatilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla
  • 1 pala paistettua lohta
  • 4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

tai reseptin mukaan:
Hernesosekeitto ja katkarapuja
(20 minuuttia • 425 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri annos hienonnettua suippokaalia ja retiisiä
  • 1 purkki tonnikalaa
  • 1,5 dl kylmää täysjyväpastaa
  • runsaasti tilliä
  • puolikas avokado
  • vinaigrettekastike: 1 rkl öljyä ja 1 rkl sitruunamehua

tai reseptin mukaan:
Paprikakastikkeella kuorrutettu porsaanfile
(25 minuuttia • 622 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • puolikas täysjyväsämpylä ja kinkkua

SUNNUNTAI

Ruokavalio, päivällinen – Kukkakaali-kvinoapihvit kaalinlehdillä
© wichmann+bendtsen

SUNNUNTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunamehulla maustettua vettä
  • 1 viipale ruisleipää ja 2 viipaletta juustoa
  • paprikaa ja porkkanatikkuja

Lounas

  • salaatti rucolasta, kurkusta ja kukkakaalista
  • 1 kourallinen marjoja
  • 1 kourallinen pähkinöitä
  • 2 broileripyörykkää

tai reseptin mukaan:
Tonnikalatahnalla täytetty kukkakaalisämpylä ja kasviksia
(30 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • 1 pieni porsaanleike
  • 1 dl kuskusia
  • 1 suuri annos viipaloitua valkokaalia
  • 3 rkl creme fraiche -kastiketta
  • 10 mantelia rouhittuna

tai reseptin mukaan:
Kukkakaali-kvinoapihvit ja hummusta (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 586 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 pehmeäksi keitetty muna (välipalana tai aamiaisen lisukkeena)

Tai:

  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl mysliä
  • puolikas päärynä

OMAVALINTAINEN JOKERI

Suklaakakkua ja vadelmia lautasella
© wichmann+bendtsen

OMAVALINTAINEN JOKERI

Muista, että voit käyttää myös yhden jokerin.

Voit esimerkiksi syödä yhden palan kakkua (kokeile herkullista suklaakakkua) – tai korvata yhden viikon aterioista pitsalla tai muulla lempiruoallasi.