Viikko 3 • Ruokavalio 1600–1700 kcal

KUNTO PLUSsan 1600–1700 kcal:n ruokavalio tarjoaa valmiit ehdotukset päivän jokaiselle aterialle. Se tekee vaihtelevan ja terveellisen ruokavalion noudattamisesta helppoa – ja säästää aikaa.

Ruokavalio 1600-1700 kcal viikko 3 – Parsakaalivohvelit

Tästä käynnistyy KUNTO PLUSsan 1600–1700 kcal:n ruokavalion viikko 3. Alle on koottu ehdotukset viikon jokaiselle aterialle.

Voit joko noudattaa viikkosuunnitelmaa tarkalleen tai käyttää sitä inspiraationa yksittäisten aterioiden suunnittelussa ja koota loput aterioista 1600–1700 kcal:n ruokavalion kasvis-, proteiini- ja rasvalistojen pohjalta.

Jos haluat mieluiten noudattaa valmiita reseptejä, saat niistäkin päivittäisiä ehdotuksia. Esimerkiksi tiistaina voit valmistaa hampurilaismenun, jossa on tavallista vähemmän kaloreita. Helppoa!

Viikon ruokavalio


Napsauta kunkin päivän ateriat esiin plussan (+) kohdalta.

Viikko 3 • 1600–1700 kcal päivässä

MAANANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Pinaattivohvelit ja katkarapuja
© wichmann+bendtsen

MAANANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä
  • kaurapuuro 1 dl:sta hiutaleita
  • puolikas omena
  • 1 kourallinen saksanpähkinöitä

Lounas

  • puoli lautasellista kurkku- ja paprikatikkuja
  • 1 broilerinfilee
  • päälle 1 dl raejuustoa, makeaa chilikastiketta, tuoretta chiliä ja kevätsipulia

tai reseptin mukaan:
Kikherne-suippokaalisalaatti
(15 minuuttia • 435 kcal)

Päivällinen

  • 1 pieni täysjyväräiskäle
  • salaattia, paprikaa ja sipulia
  • puolikas avokado
  • noin 100 g maustettua naudan jauhelihaa
  • mausteyrttejä ja pikkelöityä punasipulia

tai reseptin mukaan:
Pinaattivohvelit, katkarapuja ja salaattia (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 549 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

1 vihersmoothie:

  • 1 pieni banaani
  • pakastepinaattia
  • 2 medjool-taatelia
  • vettä
  • sitruunamehua

TIISTAI

Ruokavalio, lounas – Lohta ja hummusta
© wichmann+bendtsen

TIISTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä
  • 1 viipale ruisleipää ja 2 viipaletta juustoa
  • paprikaa viipaleina

Lounas

  • munakas: 2 kananmunaa + babypinaattia + 6 rkl juustoraastetta
  • lisäksi höyrytettyä parsakaalia

tai reseptin mukaan:
Uunilohta ja kasviksia (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 413 kcal)

Päivällinen

  • 250 g seitä uunissa
  • 1 dl guacamolea
  • 1 suuri annos porkkanaraastetta tilkassa sitruunamehua
  • 1 dl ohrahelmiä

tai reseptin mukaan:
Hampurilaisateria
(15 minuuttia • 636 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 pieni kourallinen saksanpähkinöitä

KESKIVIIKKO

Ruokavalio, päivällinen – Kalkkunapata ja juuresmuusi
© wichmann+bendtsen

KESKIVIIKKO

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä

Munakas:

  • 2 suurta munaa
  • tilkka rasvatonta maitoa
  • reilu kourallinen pinaattia
  • hieman oliiviöljyä paistamiseen
  • lisukkeeksi paprikaa

Lounas

Salaatti:

  • 1,5 dl mustia linssejä
  • kurkkuviipaleita
  • halkaistuja tomaatteja
  • 2 rkl murennettua fetaa
  • 5 oliivia
  • 1 tl öljyä, mausteeksi 1 murskattu valkosipulinkynsi

tai reseptin mukaan:
Nakkipiilot ja napostelukasviksia
(30 minuuttia • 383 kcal)

Päivällinen

  • puolikas isoa pitaleipää (pitsapohjaksi), 3 kinkkuviipaletta + kesäkurpitsaa, tomaattia ja paprikasuikaleita
  • 6 rkl juustoraastetta gratinointiin
  • lisukkeeksi 1 dl raejuustoa ja paloiteltuja kasviksia

tai reseptin mukaan:
Paprikainen kalkkunapata (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 649 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

Smoothie:

  • 1 banaani (tuore tai pakastettu)
  • 1 dl pakasteherneitä
  • jäävettä

TORSTAI

Ruokavalio, aamiainen – Jogurttia ja marjoja
© wichmann+bendtsen

TORSTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia (katso kuva ↑)
  • 1 kourallinen manteleita
  • 1 kourallinen mustikoita

Lounas

  • 1 suuri annos punaista suippokaalia
  • puoli kourallista suolattuja manteleita
  • 300 g katkarapuja
  • 2 rkl creme fraiche -kastiketta

tai reseptin mukaan:
Uunilohta, napostelukasviksia ja hummusta
(20 minuuttia • 413 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri annos babypinaattia
  • 1 kuutioitua omenaa
  • 4 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 1 dl edamamepapuja

tai reseptin mukaan:
Uunikalaa, ohrahelmisalaattia ja vihreitä papuja
(30 minuuttia • 566 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • puolikas viipale täysjyväruisleipää
  • 1 banaani

PERJANTAI

Ruokavalio, lounas – Tonnikalasalaatti
© wichmann+bendtsen

PERJANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä
  • tuorepuuro 1,5 dl:sta kaurahiutaleita ja 2–3 dl:sta rasvatonta maitoa
  • puolikas päärynä

Lounas

  • 1 suuri annos hienonnettua ja paistettua valkokaalia ja porkkanaa
  • mausteeksi 2 rkl chilikastiketta
  • 10 viipaletta paahdettua kalkkunapekonia
  • 15 suolattua mantelia

tai reseptin mukaan:
Tonnikala-munasalaatti (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 372 kcal)

Päivällinen

  • 1,5 dl täysjyväpastaa, johon on sekoitettu kesäkurpitsasuikaleita
  • tomaattikastike, jossa on 1,5 dl punaisia linssejä ja mausteita

tai reseptin mukaan:
Kukkakaali-kuskussalaatti ja mausteista broileria
(20 minuuttia • 644 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl mysliä
  • puolikas päärynä

LAUANTAI

Ruokavalio, aamiainen – Lettu ja marjoja
© wichmann+bendtsen

LAUANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä

1 banaanilettu:

  • 1 banaani
  • 1 suuri muna
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • hieman öljyä paistamiseen
  • päälle 1–2 rkl rahkaa ja 1 rkl mansikoita

Lounas

  • kesäkurpitsapastaa + 5 palaa suikaloitua kinkkua + kirsikkatomaatteja
  • 6 rkl juustoa gratinointiin

tai reseptin mukaan:
Suippokaali-kikhernesalaatti(katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 435 kcal)

Päivällinen

  • wokattua parsakaalia, kevätsipulia ja valkosipulia
  • noin 150 g naudan sisäfileetä suikaleina
  • lisukkeeksi 1 dl riisiä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • soijakastiketta
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta

tai reseptin mukaan:
Kukkakaali-kvinoapihvit ja hummusta kaalinlehdillä
(30 minuuttia • 586 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 persikka tai mandariini + 10 cashewpähkinää

SUNNUNTAI

Ruokavalio, lounas – Parsakaalivohveli
© wichmann+bendtsen

SUNNUNTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä
  • 1 viipale ruisleipää ja 2 viipaletta juustoa
  • selleritikkuja

Lounas

  • tuoretta salaattia ja hienonnettua punasipulia
  • lisäksi 300 g katkarapuja, 1,5 rkl majoneesia + tilliä

tai reseptin mukaan:
Parsakaalivohvelit kinkulla ja juustolla
(15 minuuttia • 410 kcal)

Päivällinen

Kulhoateria:

  • uunissa paahdettuja porkkanoita
  • hienonnettua kaalia
  • 110 g naudanjauhelihaa
  • 1 dl maissia
  • 1 dl guacamolea
  • hienonnettua punaista chiliä

tai reseptin mukaan:
Possupata ja riisiä (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 637 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 latte tai chai latte (välipalana tai aamiaisella)

OMAVALINTAINEN JOKERI

OMAVALINTAINEN JOKERI

Muista, että voit nauttia myös yhden jokerin.

Voit syödä esimerkiksi annoksen ranskalaisia, juoda kaksi annosta alkoholia päivällisellä tai syödä puolikkaan jälkiruoan.