Viikko 2 • Ruokavalio 1600–1700 kcal

KUNTO PLUSsan 1600–1700 kcal:n ruokavalio tarjoaa valmiit ehdotukset päivän jokaiselle aterialle. Se tekee vaihtelevan ja terveellisen ruokavalion noudattamisesta helppoa – ja säästää aikaa.

Ruokavalio 1600–1700 kcal viikko 2 – Spagetti ja linssibolognese

Tervetuloa KUNTO PLUSsan 1600–1700 kcal:n ruokavalion viikolle 2. Täältä löydät ehdotuksia tämän viikon aterioiksi.

Voit joko noudattaa viikkosuunnitelmaa tarkalleen tai käyttää sitä inspiraationa yksittäisten aterioiden suunnittelussa ja koota loput aterioista KUNTO PLUSsan 1600–1700 kcal:n ruokavalion kasvis-, proteiini- ja rasvalistojen pohjalta.

Psst... Muista myös viikon jokeri, jonka suosittelemme käyttämään jälkiruokaan, jos olet menossa ulos. Vaihtoehtoisesti voit korvata aamiaisen sämpylöillä lauantaina tai sunnuntaina. Pääasia on, että valitset jotain sinulle mieleistä.

Viikon ruokavalio


Napsauta kunkin päivän ateriat esiin plussan (+) kohdalta.

Viikko 2 • 1600–1700 kcal päivässä

MAANANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Broileri-pastasalaatti
© wichmann+bendtsen

MAANANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä
  • kaurapuuro 1 dl:sta hiutaleita
  • puolikas omena
  • 1 kourallinen saksanpähkinöitä

Lounas

Salaatti:

  • rucolaa ja babypinaattia
  • sipulirenkaita
  • 3 viipaletta savulohta
  • 150 g katkarapuja
  • 25 oliivia

tai reseptin mukaan:
Pinaatti-raejuustomunakas ja avokadosalaatti
(30 minuuttia • 446 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri pala turskafileetä
  • 1 suuri annos suippokaalia paistettuna 1 rkl:ssa voita
  • 10 hasselpähkinää hienonnettuna
  • 1 dl edamamepapuja
  • Tuoretta tilliä

tai reseptin mukaan:
Broileri-pastasalaatti (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 545 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 2 dl maustamatonta jogurttia ja kourallinen manteleita

TIISTAI

Ruokavalio, päivällinen – Spagettia, linssibolognesea ja kesäkurpitsaa
© wichmann+bendtsen

TIISTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä
  • tuorepuuro: 1,5 dl kaurahiutaleita + 2–3 dl rasvatonta maitoa + puolikas banaani

Lounas

Salaatti:

  • 1 suuri annos hienonnettua lehtikaalia ja 1 rkl oliiviöljyä
  • lehtiselleriä ohuina viipalaina
  • 1 purkki paahdettuja kikherneitä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • sitruunamehua

tai reseptin mukaan:
Savulohi-raejuusto-pinaattisalaatti
(15 minuuttia • 447 kcal)

Päivällinen

  • 1 pala paahdettua täysjyväleipää, 1 soseutettu avokado
  • 2 uppomunaa
  • ruohosipulia ja pippuria myllystä
  • halkaistuja kirsikkatomaatteja ja vihreää salaattia

tai reseptin mukaan:
Linssibolognese ja kesäkurpitsalla kevennettyä spagettia (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 593 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 2 täysjyväkeksiä

KESKIVIIKKO

Ruokavalio, lounas – Terveelliset nakkipiilot
© wichmann+bendtsen

KESKIVIIKKO

Aamiainen

Vihersmoothie:

  • 1 kourallinen pinaattia
  • 2 pakasteparsakaalin nuppua
  • 1 rkl pakaste-edamamepapuja
  • 1 dl mehua tai jäävettä
  • puolikas banaani
  • 1 medjool-taateli
  • 1 tl maapähkinävoita

Lounas

Salaatti:

  • 1,5 dl mustia linssejä
  • viipaloitua kurkkua
  • halkaistuja tomaatteja
  • 2 rkl murennettua fetaa
  • 5 oliivia
  • 1 tl öljyä
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi

tai reseptin mukaan:
Nakkipiilot ja kasviksia (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 383 kcal)

Päivällinen

  • puolet isosta pitaleivästä (pitsapohjaksi), 3 siivua kinkkua + viipaloitua kesäkurpitsaa, tomaattia ja paprikaa
  • 6 rkl juustoraastetta gratinointiin
  • lisäksi 1 dl raejuustoa ja napostelukasviksia

tai reseptin mukaan:
Pinaattivohvelit ja katkarapuja
(20 minuuttia • 549 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 dl keitettyä täysjyväpastaa (välipalalla tai lounaan lisukkeena)
  • tai: 20 oliivia

TORSTAI

Ruokavalio, päivällinen – Lohta ja uunijuureksia
© wichmann+bendtsen

TORSTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen manteleita
  • 1 kourallinen mustikoita

Lounas

  • 1 broileripihvi
  • babypinaattia ja kukkakaalia ohuina viipaleina
  • 1 dl edamamepapuja
  • 1 rkl fetaa
  • kastike: 1 rkl oliiviöljyä, sitruunamehua ja hieman hunajaa

tai reseptin mukaan:
Hernesosekeitto ja katkarapuja
(20 minuuttia • 425 kcal)

Päivällinen

  • 1 munakas: 2 munaa ja tilkka maitoa + 2 rkl juustoraastetta
  • lisäksi 1 iso annos rucolaa, tomaatteja ja tuoretta basilikaa
  • halutessasi 1 viipale ruisleipää

tai reseptin mukaan:
Paahdettu lohi ja uunijuureksia (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 623 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 viipale täysjyvänäkkileipää + puolikas avokado

PERJANTAI

Ruokavalio, lounas – Savulohta ja pinaattisalaattia
© wichmann+bendtsen

PERJANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä
  • kaurapuuro 1 dl:sta kaurahiutaleita
  • puolikas päärynä
  • 1 kourallinen saksanpähkinöitä

Lounas

  • tabouleh: 1 avokado kuutioituna + paprikaa, tomaattia ja kurkkua + 2 dl kikherneitä
  • mausta sitruunamehulla ja mausteyrteillä

tai reseptin mukaan:
Savulohi-pinaattisalaatti (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 447 kcal)

Päivällinen

  • 1 pieni täysjyvätortilla
  • 1 dl valkosipulilla ja hunajalla marinoitua tofua
  • 1 avokado
  • hienonnettua valkokaalia

tai reseptin mukaan:
Kinkkupitsa parsakaalipohjalla
(30 minuuttia • 606 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl manteleita

LAUANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Texmex-kulho naudanlihasta ja avokadoa
© wichmann+bendtsen

LAUANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä
  • munakas: 2 suurta munaa, tilkka rasvatonta maitoa ja iso kourallinen sieniä
  • hieman oliiviöljyä paistamiseen
  • lisäksi tuoretta tomaattia

Lounas

  • 1 suuri annos kaalisalaattia
  • 2 rkl hummusta
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 4 falafelpyörykkää

tai reseptin mukaan:
Nakkipiilot ja napostelukasviksia
(30 minuuttia • 383 kcal)

Päivällinen

  • 2 broilerinrintaa kuutioina ja runsaasti pannulla voissa paistettuja herkkusieniä
  • hienonnettua persiljaa
  • 1,5 dl pastaa
  • 1 dl kastiketta oman valinnan mukaan
  • höyrytettyä parsakaalia

tai reseptin mukaan:
Texmex-kulho naudanlihasta (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 580 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

1 banaanilettu:

  • 1 pieni banaani
  • 1 muna
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • hieman kardemummaa

SUNNUNTAI

Ruokavalio, päivällinen – Peruna-purjososekeittoa ja kalkkunapekonia
© wichmann+bendtsen

SUNNUNTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunavettä
  • 1 viipale täysjyväleipää + 2 viipaletta juustoa
  • suikaloitua paprikaa

Lounas

Kulhoateria:

  • 1 pala lämminsavulohta
  • halkaistuja kirsikkatomaatteja
  • herneitä
  • revittyä salaattia
  • puolikas avokado
  • 1,5 rkl pestoa
  • pikkelöityä punasipulia

tai reseptin mukaan:
Kurkkuveneet ja munasalaatti
(30 minuuttia • 428 kcal)

Päivällinen

  • hunaja-sitruunamarinoituja uuniporkkanoita
  • 10 hasselpähkinää rouhittuna
  • päälle 1 dl raejuustoa sekoitettuna 2 rkl:een pestoa
  • lisäksi 1 sisäfileepihvi
  • 1,5 dl kvinoaa

tai reseptin mukaan:
Peruna-purjososekeitto (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 545 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 rasia mustikoita

OMAVALINTAINEN JOKERI

Enkle kaldhevde rundstykker med havregryn

OMAVALINTAINEN JOKERI

Muista, että voit nauttia myös yhden jokerin.

Voit esimerkiksi syödä yhden jälkiruoan tai vaihtaa yhden viikon aamupaloista kahteen sämpylään tai pullaan omavalintaisilla päällisillä.

Katso ihanien yön yli -sämpylöiden resepti täältä