Viikko 6 • Ruokavalio 1500 kcal

KUNTO PLUSsan 1500 kcal:n ateriasuunnitelma tarjoaa valmiit ehdotukset päivän jokaiselle aterialle helpon ja terveellisen laihduttamisen tueksi.

Ruokavalio 1500 kcal viikko 6 – banaanileipä

Tervetuloa KUNTO PLUSsan 1500 kcal:n ruokavalion viikolle 6. Alle on koottu valmiit ehdotukset viikon aterioiksi niin aamiaiselle, lounaalle kuin päivällisellekin.

Voit joko noudattaa viikkosuunnitelmaa tarkalleen tai käyttää sitä inspiraationa yksittäisten aterioiden suunnittelussa ja koota loput aterioista 1500 kcal:n ruokavalion kasvisten, proteiinien ja rasvojen luetteloista.

Lauantaina tai sunnuntaina voit vaihtaa aamiaisen kahteen viipaleeseen herkullista ja erittäin suosittua banaanileipäämme. Suosittelemme leipomaan sen edellisenä päivänä, jotta se ehtii hieman vetäytyä.

Samalla voit harjoittaa tahdonvoimaasi, sillä vaatii selkärankaa olla syömättä sitä heti.

Viikon ruokavalio


Napsauta kunkin päivän ateriat esiin plussan (+) kohdalta.

Viikko 6 • 1500 kcal päivässä

MAANANTAI

Ruokavalio, lounas – Broileri-pinaattimunakas
© wichmann+bendtsen

MAANANTAI

Aamiainen

Greenie:

  • 1 kourallinen pinaattia
  • kaksi pakasteparsakaalin nuppua
  • 1 rkl pakaste-edamamepapuja
  • 1 dl mehua
  • puolikas banaani
  • 1 medjool-taateli
  • jäävettä
  • halutessasi 1 tl maapähkinävoita

Lounas

  • 1 avokadon puolikas täytettynä kurkulla ja retiisillä
  • päälle sitruunamehua + 4 rkl seesaminsiemeniä
  • lisäksi 4 falafelpyörykkää

tai reseptin mukaan:
Broilerimunakas (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 407 kcal)

Päivällinen

Pata:

  • säilyketomaattia
  • sieniä
  • sipulia/valkosipulia
  • porkkanaa
  • 2 dl mustia papuja
  • 0,5 dl kermaa
  • lisäksi 2 keitettyä perunaa

tai reseptin mukaan:
Broileri-pastasalaatti
(20 minuuttia • 545 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 maustamaton jogurtti + mysliä

TIISTAI

Ruokavalio, lounas – Kurkkuveneet ja munasalaatti
© wichmann+bendtsen

TIISTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 viipale ruisleipää, 2 viipaletta juustoa + tomaattia

Lounas

  • 1 kesäkurpitsan puolikas, täytteeksi porkkanaraastetta ja lehtiselleriä
  • gratinointiin 3 rkl juustoraastetta
  • lisäksi 1 broilerinrinta ja 1 dl raejuustoa maustettuna 1,5 rkl:lla pestoa

tai reseptin mukaan:
Kurkkuveneet ja munasalaatti (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 428 kcal)

Päivällinen

  • noin 110 g naudanjauhelihaa paistettuna, sekaan:
  • runsaasti hienonnettua porkkanaa ja kaalia
  • sipulia, valkosipulia ja chiliä
  • 4 rkl tuorejuustoa
  • lisäksi haluttaessa 1 viipale täysjyväleipää

tai reseptin mukaan:
Possupata ja riisiä
(30 minuuttia • 637 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

1 greenie:

  • 1 pieni banaani
  • pakastepinaattia ja -parsakaalia
  • 2 medjool-taatelia
  • vettä
  • sitruunamehua

KESKIVIIKKO

Ruokavalio, lounas – Kylmä hernesosekeitto ja katkarapuja
© wichmann+bendtsen

KESKIVIIKKO

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen manteleita
  • 1 nektariini tai 1 päärynä

Lounas

  • 1 paprika puolitettuna, täytteeksi paistettua pinaattia ja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • päälle 4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1 pala uunilohta

tai reseptin mukaan:
Kylmä hernesosekeitto ja katkarapuja (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 425 kcal)

Päivällinen

Wokki:

  • kalkkunanfileetä kuutioituna
  • runsaasti suippokaalia
  • paprikaa, sipulia ja valkosipulia
  • kalakastiketta
  • 1 dl kookosmaitoa
  • runsaasti mausteita ja mausteyrttejä
  • 1,5 dl täysjyvänuudeleita

tai reseptin mukaan:
Kinkkupitsa parsakaalipohjalla
(30 minuuttia • 606 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 dl täysjyvänuudeleita (välipalana tai päivällisen lisukkeena)
  • tai: puolikas viipale täysjyväleipää ja raejuustoa + 1 reilu kourallinen viinirypäleitä

TORSTAI

Ruokavalio, päivällinen – Porsaanfilee ja riisiä lautasella
© wichmann+bendtsen

TORSTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä

Kaurapuuro:

  • 1 dl kaurahiutaleita ja vettä
  • 1 kourallinen hasselpähkinöitä
  • puolikas banaani

Lounas

  • 2 isoa kasvispyörykkää
  • 1,5 dl kreikkalaista jogurttia valkosipulilla ja yrteillä maustettuna
  • kukkakaaliriisiä ja herneitä

tai reseptin mukaan:
Parsakaali-broilerisalaatti
(25 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • 1,5 dl mustaa kvinoaa ja:
  • 2,5 dl paistettua tofua
  • paljon ituja, retiisejä ja tomaattia
  • vinegretti: 1,5 rkl öljyä, valkosipulia ja sitruunamehua

tai reseptin mukaan:
Paprikakastikkeella kuorrutettu porsaanfile (katso kuva ↑)
(25 minuuttia • 622 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 kovaksi keitetty muna
  • hieman majoneesia
  • napostelukasviksia

PERJANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Spagettia, linssibolognesea ja kesäkurpitsaa
© wichmann+bendtsen

PERJANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1,5 dl kaurahiutaleita + 2–3 dl rasvatonta maitoa
  • 1 kourallinen mansikoita

Lounas

  • 1 suuri annos höyrytettyjä vihreitä papuja
  • vinegrette: sinappia, 1 rkl öljyä ja hieman hunajaa
  • päälle 2 rkl murennettua fetaa
  • lisäksi 3 viipaletta kalkkunanfileetä + 1 dl linssejä

tai reseptin mukaan:
Kukkakaalisämpylät ja tonnikalasalaatti
(30 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • 1 viipale paahdettua täysjyväleipää
  • 1 dl guacamolea
  • tomaatteja ja ruohosipulia
  • 1 pala lohifileetä
  • uunijuureksia

tai reseptin mukaan:
Spagettia ja linssibolognesea (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 593 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 2 täysjyväkeksiä

LAUANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Terveelliset broileripyörykät
© wichmann+bendtsen

LAUANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä

1 banaanilettu:

  • 1 banaani
  • 1 suuri muna
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • hieman öljyä paistamiseen
  • päälle 1–2 rkl rahkaa ja 1 rkl hilloa

Lounas

  • 1 lautasellinen höyrytettyjä parsakaalin nuppuja + tuoretta babypinaattia + herneitä + puolikas avokado viipaleina
  • kastike: 1 rkl öljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria
  • lisäksi 1 paistettu muna + 1 dl linssejä

tai reseptin mukaan:
Nakkipiilot ja kasviksia
(30 minuuttia • 383 kcal)

Päivällinen

  • noin 90 g naudanpaistia
  • uunissa paistettuja papuja, paprikaa ja kurpitsaa
  • 1,5 dl kastiketta maun mukaan
  • 1 uuniperuna

tai reseptin mukaan:
Broileripyörykät ja värikäs kaalisalaatti: (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 611 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 2 dl sokeroimatonta jogurttia
  • 1 rkl manteleita

SUNNUNTAI

Ruokavalio, päivällinen – Kukkakaali-linssicurry
© wichmann+bendtsen

SUNNUNTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 viipale ruisleipää ja 2 viipaletta juustoa
  • paprikaa

Lounas

  • fenkolia ja purjoa uunissa, mukaan 0,5 dl parmesaaniraastetta ja 1 dl kahvikermaa
  • lisäksi 2 kalapyörykkää

tai reseptin mukaan:
Pinaattimunakas
(30 minuuttia • 446 kcal)

Päivällinen

  • 2 broilerinfileetä uunissa sipulin, tomaattien, valkosipulin ja yrttien kanssa
  • lisukkeeksi 1 dl riisiä, hienonnettua kukkakaalia + persiljasilppua
  • päälle 1 kourallinen suolattuja manteleita

tai reseptin mukaan:
Kukkakaalicurry (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 611 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 latte tai chai latte (välipalana tai aamupalan lisänä) tai 1 viipale täysjyväleipää ja 2 viipaletta kinkkua