Viikko 4 • Ruokavalio 1500 kcal

KUNTO PLUSsan 1500 kcal:n ateriasuunnitelma tarjoaa valmiit ehdotukset päivän jokaiselle aterialle helpon ja terveellisen laihduttamisen tueksi.

Ruokavalio 1500 kcal viikko 4 – pizza

Tervetuloa KUNTO PLUSsan 1500 kcal:n ruokavalion viikolle 4. Alle on koottu ehdotukset viikon jokaiselle aterialle.

Voit joko noudattaa viikkosuunnitelmaa tarkalleen tai käyttää sitä inspiraationa yksittäisten aterioiden suunnittelussa ja koota loput aterioista 1500 kcal:n ruokavalion kasvisten, proteiinien ja rasvojen listojen mukaan.

Suosittelemme, että aloitat jokaisen päivän suurella lasillisella sitruunamehulla maustettua vettä. Se ei saa rasvaa palamaan tai paranna flunssaa, mutta se maistuu hyvältä ja pitää sinut nesteytettynä heti aamusta. Sitruunaveden voi juoda pillillä, sillä sitruuna voi vaurioittaa hammaskiillettä.

Psst.. keskiviikkona on luvassa oikea herkkupäivä, kun ruokalistalla on sekä nakkipiiloja että kinkkupizzaa – nam!

Maukasta viikkoa!

Viikon ruokavalio


Napsauta kunkin päivän ateriat esiin plussan (+) kohdalta.

Viikko 4 • 1500 kcal päivässä

MAANANTAI

Ruokavalio, lounas – Kylmä hernesosekeitto ja katkarapuja
© wichmann+bendtsen

MAANANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen manteleita
  • 1 omena

Lounas

  • 1 suuri annos sydänsalaattia punasipulin ja tomaattien kera
  • 1 purkki tonnikalaa
  • 1 avokado kuutioituna

tai reseptin mukaan:
Hernesosekeitto ja katkarapuja (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 425 kcal)

Päivällinen

  • pata, jossa on säilyketomaattia, sieniä, sipulia/valkosipulia, porkkanaa + 2 dl mustapapuja + 0,5 dl kermaa
  • lisäksi 2 keitettyä perunaa

tai reseptin mukaan:
Paahdettua lohta ja uunijuureksia
(30 minuuttia • 623 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 2 perunaa (välipalana tai päivällisen lisukkeena)
  • tai: 1 viipale näkkileipää + 1 viipale kinkkua + marmeladia

TIISTAI

Ruokavalio, päivällinen – Broileri-kookosmaitocurry
© wichmann+bendtsen

TIISTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • kaurapuuro: 1 dl hiutaleita ja vettä
  • 1 kourallinen hasselpähkinöitä
  • puolikas banaani

Lounas

  • 1 halkaistun kesäkurpitsan puolikas täytettynä porkkanaraasteella ja lehtisellerillä
  • gratinointiin 3 rkl juustoraastetta
  • lisäksi 1 broilerinrinta
  • 1 dl raejuustoa maustettuna 1,5 rkl:lla pestoa

tai reseptin mukaan:
Kurkkuveneet ja munasalaatti
(30 minuuttia • 428 kcal)

Päivällinen

  • 2 isoa lihapyörykkää
  • 1 iso annos lehtikaalia ja granaattiomenan siemeniä + 1 viipaloitu omena + 0,5 dl parmesaanilastuja + 2 rkl auringonkukansiemeniä
  • lisäksi napostelukasviksia, esim. kurkkua ja kirsikkatomaatteja

tai reseptin mukaan:
Broilericurry ja kukkakaaliriisiä (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 646 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 dl maustamatonta jogurttia ja hieman juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl saksanpähkinöitä

KESKIVIIKKO

Ruokavalio, päivällinen – Kinkkupitsa parsakaalipohjalla
© wichmann+bendtsen

KESKIVIIKKO

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1,5 dl kaurahiutaleita ja 2–3 dl rasvatonta maitoa
  • puolikas banaani

Lounas

Salaatti:

  • 1,5 dl mustia linssejä
  • kurkunsiivuja
  • tomaatteja puolitettuna
  • 2 rkl murennettua fetaa
  • 5 oliivia
  • 1 tl öljyä maustettuna murskatulla valkosipulilla ja sitruunamehulla

tai reseptin mukaan:
Nakkipiilot ja napostelukasviksia
(30 minuuttia • 383 kcal)

Päivällinen

Wokki:

  • kalkkunanfileetä kuutioituna
  • runsaasti suippokaalia, paprikaa, sipulia ja valkosipulia
  • kalakastiketta
  • 1 dl kookosmaitoa
  • runsaasti mausteita ja mausteyrttejä
  • lisäksi 1,5 dl keitettyjä täysjyvänuudeleita

tai reseptin mukaan:
Kinkkupitsa parsakaalipohjalla (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 606 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 3 medjool-taatelia

TORSTAI

Ruokavalio, lounas – Parsakaalisalaatti ja pekonia
© wichmann+bendtsen

TORSTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen mustikoita
  • 1 kourallinen manteleita

Lounas

  • 2 pientä kasvispihviä
  • kukkakaaliriisiä ja herneitä
  • 1,5 dl valkosipulilla ja yrteillä maustettua kreikkalaista jogurttia

tai reseptin mukaan:
Parsakaalisalaatti, broileria ja pekonia (katso kuva ↑)
(25 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • 1 munakas: 2 munaa, tilkka maitoa ja 2 rkl juustoraastetta
  • lisäksi 1 suuri annos rucolaa, tomaattia ja tuoretta basilikaa
  • halutessasi 1 ruisleivän viipale ja ketsuppia

tai reseptin mukaan:
Texmex-kulho naudanlihasta
(15 minuuttia • 580 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 viipale täysjyväruisleipää ja raejuustoa + kurkkua (välipalana tai päivällisen lisänä)

PERJANTAI

Ruokavalio, lounas – Lihapyörykät ja kukkakaalisalaattia
© wichmann+bendtsen

PERJANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä

1 banaanilettu:

  • 1 banaani
  • 1 suuri muna
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • hieman öljyä paistamiseen
  • päälle 1–2 rkl rahkaa ja 1 rkl hilloa

Lounas

  • wrap suuresta suippokaalin lehdestä, täytteenä 5 viipaletta rapeaksi paistettua kalkkunapekonia kuutioina
  • munasalaatti: 1 kuutioitu kananmuna, mausteita + 1,5 rkl majoneesia + vesikrassia
  • lisäksi paljon napostelukasviksia

tai reseptin mukaan
Lihapyörykät ja kukkakaalisalaattia (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 420 kcal)

Päivällinen

  • 1 viipale paahdettua täysjyväleipää, 1 dl guacamolea, tomaattia ja ruohosipulia
  • lisäksi 1 pala lohta
  • uunijuureksia

tai reseptin mukaan:
Spagettia ja linssibolognesea
(20 minuuttia • 543 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 lasillinen maitoa tai mehua (välipalana tai aamiaisen lisänä)

LAUANTAI

Ruokavalio, lounas – Kukkakaalisämpylä ja tonnikalasalaatti
© wichmann+bendtsen

LAUANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • puolikas päärynä
  • 1 kourallinen manteleita

Lounas

  • 1 lautasellinen höyrytettyä parsakaalia, tuoretta babypinaattia, herneitä ja puolikas avokado viipaleina
  • tarjoiluun 1 rkl suolalla ja pippurilla maustettua öljy-sitruunamehukastiketta
  • lisäksi 1 paistettu muna + 1 dl linssejä

tai reseptin mukaan:
Kukkakaalisämpylät ja tonnikalasalaatti (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • 2 broilerinrintaa kuutioituna ja paljon voissa pannulla paistettuja herkkusieniä
  • hienonnettua persiljaa
  • 1,5 dl pastaa
  • 1 dl kastiketta oman maun mukaan
  • höyrytettyä parsakaalia

tai reseptin mukaan:
Pinaattivohveleita ja katkarapuja
(20 minuuttia • 549 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 4 viipaletta melonia

SUNNUNTAI

Ruokavalio, lounas – Pinaatti-raejuustomunakas
© wichmann+bendtsen

SUNNUNTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 viipale ruisleipää ja 2 viipaletta juustoa
  • paprikaa

Lounas

  • uunivuoka: runsaasti fenkolia ja purjoa, 0,5 dl parmesaaniraastetta ja 1 dl kahvikermaa
  • lisäksi 2 pientä kalapihviä

tai reseptin mukaan:
Pinaattimunakas (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 446 kcal)

Päivällinen

  • 1 pieni täysjyväräiskäle
  • 110 g maustettua broilerinjauhelihaa
  • salaattia, tomaattia ja kurkkua
  • 5 rkl creme fraiche -kastiketta

tai reseptin mukaan:
Broileri-pastasalaatti
(20 minuuttia • 545 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 pehmeäksi keitetty muna (välipalana tai aamiaisen lisänä)