Viikko 5 • Ruokavalio 1500 kcal

KUNTO PLUSsan 1500 kcal:n ateriasuunnitelma tarjoaa valmiit ehdotukset päivän jokaiselle aterialle helpon ja terveellisen laihduttamisen tueksi.

Ruokavalio 1500 kcal viikko 5 – suippokaaliwrapit

Tästä käynnistyy KUNTO PLUSsan 1500 kcal:n ruokavalion viikko 5!

Alle on koottu valmiit ehdotukset viikon jokaiselle aterialle. Valmiiden ateriasuunnitelmien ja reseptien avulla säästät niin aikaa kuin rahaakin ja vältät turhat heräteostokset ruokakaupassa.

Säästyneen ajan ja energian voit käyttää vaikka treenaamiseen – tai ottaa rennosti ja nauttia kovan työsi hedelmistä.

Voit edelleen noudattaa viikkosuunnitelmaa tarkasti tai käyttää sitä vain inspiraationa yksittäisten aterioiden suunnitteluun ja koota muut ateriat KUNTO PLUSsan 1500 kcal:n ruokavalion kasvisten, proteiinien ja rasvojen luetteloista.

Herkullista viikkoa!

Viikon ruokavalio


Napsauta kunkin päivän ateriat esiin plussan (+) kohdalta.

Viikko 5 • 1500 kcal päivässä

MAANANTAI

Ruokavalio, aamiainen – Greenie
© wichmann+bendtsen

MAANANTAI

Aamiainen

Greenie (katso kuva ↑):

  • 1 kourallinen pinaattia
  • kaksi pakasteparsakaalin nuppua
  • 1 rkl pakaste-edamamepapuja
  • 1 dl mehua
  • puolikas banaani
  • 1 medjool-taateli
  • jäävettä
  • lisää halutessasi 1 tl maapähkinävoita

Lounas

  • puoli lautasellista kurkku- ja paprikatikkuja
  • 1 kanafilee, jonka päällä on 1 dl raejuustoa sekoitettuna makeaan chilikastikkeeseen
  • lisäksi tuoretta chiliä ja kevätsipulia

tai reseptin mukaan:
Avokado-kikherne-suippokaalisalaatti
(15 minuuttia • 435 kcal)

Päivällinen

  • pata, jossa on noin 110 g jauhelihaa, tomaattimurskaa, sipulia, porkkanaa, persiljaa, valkosipulia, pinaattia ja runsaasti mausteita
  • lisukkeeksi 1 dl spaghettia, jonka seassa on suikaloitua kesäkurpitsaa
  • päälle 6 rkl juustoraastetta

tai reseptin mukaan:
Peruna-purjososekeitto
(30 minuuttia • 545 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 dl spagettia (välipalalla tai päivällisen lisänä)
  • tai: puolikas täysjyväsämpylä

TIISTAI

Ruokavalio, päivällinen – Vähäkalorisempi hampurilaisateria
© wichmann+bendtsen

TIISTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen pekaanipähkinöitä
  • 1 omena

Lounas

  • 1 suuri annos suippokaalia ja pikapaistettua parsakaalia
  • päälle 15 cashewpähkinää ja 2,5 dl paahdettua tofua
  • kastike: 1 rkl öljyä + sitruunamehua

tai reseptin mukaan:
Pinaattisalaatti ja savulohta
(15 minuuttia • 447 kcal)

Päivällinen

  • 250 g seitifileetä uunissa
  • suuri annos porkkanaraastetta maustettuna sitruunamehulla
  • lisäksi 1 dl ohrahelmiä ja 1 dl parmesaaniraastetta

tai reseptin mukaan:
Vähäkalorisempi hampurilaisateria (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 636 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • puolikas avokado ja katkarapuja (välipalana tai lounaan lisukkeena)

KESKIVIIKKO

Ruokavalio, aamiainen – Kaurapuuro
© wichmann+bendtsen

KESKIVIIKKO

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • Kaurapuuro (katso kuva ↑): 1 dl hiutaleita + vettä
  • 1 kourallinen pähkinöitä tai manteleita
  • 1 kourallinen marjoja

Lounas

Salaatti:

  • 1,5 dl mustia linssejä
  • kurkunsiivuja
  • puolitettuja tomaatteja
  • 2 rkl fetaa murennettuna
  • 5 oliivia
  • kastike: 1 tl öljyä, 1 valkosipulinkynsi murskattuna

tai reseptin mukaan:
Nakkipiilot ja napostelukasviksia
(30 minuuttia • 383 kcal)

Päivällinen

Dal:

  • tomaattimurskaa
  • 1,5 dl punaisia linssejä
  • inkivääriä, valkosipulia ja porkkanaa
  • 1 naanleipä
  • 1 kourallinen hienonnettuja suolattuja manteleita

tai reseptin mukaan:
Kukkakaali-kuskussalaatti ja broileria
(20 minuuttia • 644 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

1 banaanilettu:

  • 1 pieni banaani
  • 1 muna
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • ripaus kardemummaa

TORSTAI

Ruokavalio, lounas – Kurkkuveneet ja munasalaatti
© wichmann+bendtsen

TORSTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen mustikoita
  • 1 kourallinen manteleita

Lounas

  • 1 broilerimakkara viipaleina paistettuna paprikan ja sienien kanssa
  • päälle 1 dl parmesaania

tai reseptin mukaan:
Kurkkuveneet ja munasalaatti (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 428 kcal)

Päivällinen

  • 5 viipaletta kalkkunapekonia kuutioina
  • noin 60 g naudanjauhelihaa
  • 1,5 dl täysjyväpastaa kypsennettynä uunissa hienonnetun tomaatin, lehtisellerin ja porkkanan kanssa
  • 1 dl parmesaania

tai reseptin mukaan:
Kukkakaalipihvi-wrapit
(30 minuuttia • 586 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 2 pientä palaa tummaa suklaata

PERJANTAI

Ruokavalio, lounas – Tonnikalasalaatti
© wichmann+bendtsen

PERJANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1,5 dl kaurahiutaleita ja 2–3 dl rasvatonta maitoa
  • 1 kiivi

Lounas

  • 1 suuri annos paistettua hienonnettua valkokaalia ja porkkanaa sekä 2 rkl chilikastiketta
  • 10 viipaletta paahdettua kalkkunapekonia
  • 15 suolattua mantelia

tai reseptin mukaan:
Kevyempi nizzansalaatti (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 372 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri annos pinaattia ja 1 kuutioitu omena + 4 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä + 1 dl edamamepapuja + sitruuna- tai limettimehua
  • 2 falafelpyörykkää

tai reseptin mukaan:
Uunikalaa ja ohrahelmisalaattia
(30 minuuttia • 566 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

1 smoothie:

  • 2,5 dl rasvatonta maitoa
  • puolikas banaani
  • vaniljajauhetta
  • jääpaloja
  • 1 pieni kourallinen marjoja

LAUANTAI

Ruokavalio, aamiainen – Munakas
© wichmann+bendtsen

LAUANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä

Munakas (katso kuva ↑):

  • 2 suurta munaa
  • 1 tilkka rasvatonta maitoa
  • 1 kourallinen pinaattia
  • hieman oliiviöljyä paistamiseen
  • lisäksi tomaatteja

Lounas

  • 1 pala paistettua kalaa, 3 rkl remoluladekastiketta
  • suuri annos suippokaalia

tai reseptin mukaan:
Kalkkunavartaat ja kaalisalaattia
(15 minuuttia • 410 kcal)

Päivällinen

Wokki:

  • pikapaistettua parsakaalia
  • kevätsipulia ja valkosipulia
  • noin 150 g naudan sisäfilettä suikaleina
  • lisukkeeksi 1 dl riisiä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • soijakastiketta
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta

tai reseptin mukaan:
Tomaatti-linssikeitto
(25 minuuttia • 604 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 dl riisiä (välipalalla tai päivällisen lisukkeena)
  • tai: 1 viipale täysjyväpaahtoleipää+ kinkkua + paprikaa

SUNNUNTAI

Ruokavalio, lounas – Parsakaalivohveli
© wichmann+bendtsen

SUNNUNTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä

1 banaanilettu:

  • 1 banaani
  • 1 suuri muna
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • hieman öljyä paistamiseen
  • päälle 1–2 rkl rahkaa ja 1 rkl mansikoita

Lounas

  • 1 suuri annos salaattia
  • lisäksi 300 g katkarapuja, 1,5 rkl majoneesia + hienonnettua punasipulia ja tilliä

tai reseptin mukaan:
Parsakaalivohvelit kinkulla ja juustolla (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 410 kcal)

Päivällinen

  • voissa paistettu rösti porkkanaraasteesta, perunasta ja munasta, lisäksi ketsuppia
  • suuri annos öljyssä pyöriteltyä kaalia
  • 1 pala lohta

tai reseptin mukaan:
Kukkakaali-linssicurry
(30 minuuttia • 611 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • porkkanaa
  • dippi: 1,5 dl kreikkalaista jogurttia, johon on sekoitettu hieman ketsuppia, paprikamaustetta, valkosipulia, suolaa ja pippuria