Kalkkunavartaat, kaalisalaattia ja maapähkinäkastiketta

15 minuuttia
410 kcal

Maustaminen tuo kalkkunavartaisiin herkullista makua, ja kastike vie kielen mennessään. Vartaat valmistuvat myös grillissä.

Kalkkunavartaat, kaalisalaattia ja maapähkinäkastiketta

VARTAAT valmistuvat myös grillissä, jos sää suosii grillausta - tai grillivastuksen alla uunissa.

© wichmann+bendtsen

Kalkkunavartaat, kaalisalaattia ja maapähkinäkastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Kalkkunavartaat ja marinadi

  • 250 g kalkkunafilettä
  • 1 tl currya
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Kaalisalaatti

  • 200 g punaista suippokaalia
  • 200 g vaaleaa suippokaalia
  • 100 g porkkanaa
  • tuoretta korianteria

Maapähkinäkastike

  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl vettä
  • 1 limetin mehu
  • 1 tl hunajaa

Valmistus

  • Leikkaa kalkkuna suupaloiksi. Pyöritä palat öljyssä ja mausteissa. Pujota ne neljään vartaaseen.
  • Paista kuumalla pannulla läpikypsiksi.
  • Suikaloi kaali ja raasta porkkana.
  • Sekoita kastike, ohenna tarvittaessa vedellä ja tarkista maku.
  • Sekoita kastike kaalin ja porkkanan joukkoon. Silppua päälle tuoretta korianteria. Levitä salaattipeti lautasille, nosta vartaat päälle ja tarjoa kastike erikseen.

VINKKI! Anna kalkkunan marinoitua öljy-mausteseoksessa suljetussa muovipussissa jääkaapissa yön yli, jos mahdollista.

VINKKI! Liota varrastikkuja vedessä ennen käyttöä, niin ne eivät hiilly mustaksi kuumetessaan.