Viikko 2 • Ruokavalio 1500 kcal

KUNTO PLUSsan 1500 kcal:n ateriasuunnitelma tarjoaa valmiit ehdotukset päivän jokaiselle aterialle helpon ja terveellisen laihduttamisen tueksi.

Ruokavalio 1500 kcal viikko 2 – texmex-kulho.

Tervetuloa KUNTO PLUSsan 1500 kcal:n ruokavalion viikolle 2. Täältä löydät ehdotuksia tämän viikon aterioiksi.

Voit joko noudattaa viikkosuunnitelmaa tarkalleen tai käyttää sitä inspiraationa yksittäisten aterioiden suunnittelussa ja koota loput aterioista 1500 kcal:n ruokavalion kasvisten, proteiinien ja rasvojen listojen mukaan.

Kevyempään ruokavalioon mahtuu myös herkkuhetkiä – esimerkiksi lauantaina on luvassa nimittäin suussa sulavia banaanilettuja!

Maukasta viikkoa!

Viikon ruokavalio


Napsauta kunkin päivän ateriat esiin plussan (+) kohdalta.

Viikko 2 • 1500 kcal päivässä

MAANANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Broileri-pastasalaatti
© wichmann+bendtsen

MAANANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • kaurapuuro 1 dl:sta hiutaleita
  • puolikas omena
  • 1 kourallinen saksanpähkinöitä

Lounas

Salaatti:

  • rucolaa ja babypinaattia
  • sipulirenkaita
  • 3 viipaletta savulohta
  • 150 g katkarapuja
  • 25 oliivia

tai reseptin mukaan:
Pinaatti-raejuustomunakas ja avokadosalaatti
(30 minuuttia • 446 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri pala turskafileetä
  • 1 suuri annos suippokaalia paistettuna 1 rkl:ssa voita
  • 10 hasselpähkinää hienonnettuna
  • 1 dl edamamepapuja
  • tuoretta tilliä

tai reseptin mukaan:
Broileri-pastasalaatti (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 545 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 2 dl maustamatonta jogurttia ja kourallinen manteleita

TIISTAI

Ruokavalio, lounas – Savulohta ja pinaattisalaattia
© wichmann+bendtsen

TIISTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1,5 dl kaurahiutaleita + 2–3 dl rasvatonta maitoa
  • puolikas banaani

Lounas

Salaatti:

  • 1 suuri annos hienonnettua lehtikaalia ja 1 rkl oliiviöljyä
  • lehtiselleriä ohuina viipalaina
  • 1 purkki paahdettuja kikherneitä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • sitruunamehua

tai reseptin mukaan:
Savulohi-raejuusto-pinaattisalaatti (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 447 kcal)

Päivällinen

  • 1 pala paahdettua täysjyväleipää, 1 avokado soseutettuna
  • 2 uppomunaa
  • ruohosipulia ja vastajauhettua pippuria
  • puolitettuja kirsikkatomaatteja ja vihreää salaattia

tai reseptin mukaan:
Linssibolognese ja kesäkurpitsalla kevennettyä spagettia
(20 minuuttia • 593 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 2 täysjyväkeksiä

KESKIVIIKKO

Ruokavalio, aamiainen – Greenie
© wichmann+bendtsen

KESKIVIIKKO

Aamiainen

Greenie (katso kuva ↑):

  • 1 kourallinen pinaattia
  • kaksi pakasteparsakaalin nuppua
  • 1 rkl pakaste-edamamepapuja
  • 1 dl mehua/jäävettä
  • puolikas banaani
  • 1 medjool-taateli
  • 1 tl maapähkinävoita

Lounas

Salaatti:

  • 1,5 dl mustia linssejä
  • kurkkua viipaleina
  • puolitettuja tomaatteja
  • 2 rkl fetaa murennettuna
  • 5 oliivia
  • 1 tl öljyä
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi

tai reseptin mukaan:
Nakkipiilot ja kasviksia
(30 minuuttia • 383 kcal)

Päivällinen

  • puolikas iso pitaleipä (pitsapohjaksi), 3 kinkunsiivua + kesäkurpitsaa, tomaattia ja paprikaa viipaleina
  • 6 rkl juustoraastetta gratinointiin
  • lisäksi 1 dl raejuustoa ja napostelukasviksia

tai reseptin mukaan:
Pinaattivohvelit ja katkarapuja
(20 minuuttia • 549 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 dl keitettyä täysjyväpastaa (välipalalla tai lounaan lisukkeena)
  • tai: 20 oliivia

TORSTAI

Ruokavalio, päivällinen – Lohta ja uunijuureksia
© wichmann+bendtsen

TORSTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen manteleita
  • 1 kourallinen mustikoita

Lounas

  • 1 broileripihvi
  • babypinaattia ja kukkakaalia ohuina siivuina
  • 1 dl edamamepapuja
  • 1 rkl fetaa
  • kastike: 1 rkl oliiviöljyä, sitruunamehua ja hieman hunajaa

tai reseptin mukaan:
Hernesosekeitto ja katkarapuja
(20 minuuttia • 425 kcal)

Päivällinen

  • 1 munakas: 2 munaa ja tilkka maitoa + 2 rkl juustoraastetta
  • lisäksi 1 iso annos rucolaa, tomaatteja ja tuoretta basilikaa
  • haluttaessa 1 viipale ruisleipää

tai reseptin mukaan:
Paahdettu lohi ja uunijuureksia (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 623 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 viipale täysjyvänäkkileipää + puolikas avokado

PERJANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Kinkkupitsa parsakaalipohjalla
© wichmann+bendtsen

PERJANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • kaurapuuro 1 dl:sta kaurahiutaleita
  • puolikas päärynä
  • 1 kourallinen saksanpähkinöitä

Lounas

  • tabouleh: 1 avokado kuutioituna + paprikaa, tomaattia ja kurkkua + 2 dl kikherneitä
  • mausteeksi sitruunamehua + mausteyrttejä

tai reseptin mukaan:
Savulohi-pinaattisalaatti
(15 minuuttia • 447 kcal)

Päivällinen

  • 1 pieni täysjyvätortilla
  • 1 dl valkosipulilla ja hunajalla marinoitua tofua
  • 1 avokado
  • hienonnettua kaalia

tai reseptin mukaan:
Kinkkupitsa parsakaalipohjalla (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 606 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 lusikallinen manteleita

LAUANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Texmex-kulho naudanlihasta ja avokadoa
© wichmann+bendtsen

LAUANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • munakas: 2 suurta munaa, tilkka rasvatonta maitoa ja iso kourallinen sieniä
  • hieman oliiviöljyä paistamiseen
  • lisäksi tuoretta tomaattia

Lounas

  • 1 suuri annos kaalisalaattia
  • 2 rkl hummusta
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 4 falafelpyörykkää

tai reseptin mukaan:
Nakkipiilot ja napostelukasviksia
(30 minuuttia • 383 kcal)

Päivällinen

  • 2 broilerinrintaa kuutioina ja runsaasti pannulla voissa paistettuja herkkusieniä
  • hienonnettua persiljaa
  • 1,5 dl pastaa
  • 1 dl kastiketta oman valinnan mukaan
  • höyrytettyä parsakaalia

tai reseptin mukaan:
Texmex-kulho naudanlihasta (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 580 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

1 banaanilettu:

  • 1 pieni banaani
  • 1 muna
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • hieman kardemummaa

SUNNUNTAI

Ruokavalio, päivällinen – Peruna-purjososekeittoa ja kalkkunapekonia
© wichmann+bendtsen

SUNNUNTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 viipale täysjyväleipää + 2 viipaletta juustoa
  • paprikaa viipaloituna

Lounas

Kulhoateria:

  • 1 pala lämminsavulohta
  • kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • herneitä
  • revittyä salaattia
  • puolikas avokado
  • 1,5 rkl pestoa
  • pikkelöityä punasipulia

tai reseptin mukaan:
Kurkkuveneet ja munasalaatti
(30 minuuttia • 428 kcal)

Päivällinen

  • hunajassa ja sitruunassa marinoidut uuniporkkanat
  • 10 hasselpähkinää hienonnettuna
  • päälle 1 dl raejuustoa maustettuna 2 rkl:lla pestoa
  • lisäksi 1 sisäfileepihvi
  • 1,5 dl kvinoaa

tai reseptin mukaan:
Peruna-purjososekeitto (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 545 kcal)

Välipala

valinnaisena ajankohtana

  • 1 rasia mustikoita