Viikko 3 • Ruokavalio 1300–1400 kcal

Tämä viikkosuunnitelma on tarkoitettu sinulle, joka noudatat KUNTO PLUSsan 1300–1400 kcal:n ruokavaliota ja kaipaat selkeitä ateriaehdotuksia laihduttamisen tueksi.

Ruokavalio 1300–1400 kcal, viikko 3 – kalkkunapata ja perunasose

Aloitat nyt KUNTO PLUSsan 1300–1400 kcal:n ruokavalion viikon 3. Alla on ateriaehdotukset kaikille aterioillesi tällä viikolla.

Voit noudattaa viikkosuunnitelmaa tarkasti tai käyttää sitä vain inspiraationa yksittäisten aterioiden suunnitteluun ja koota muut ateriat 1300–1400 kcal:n ruokavalion kasvis-, proteiini- ja rasvalistojen avulla.

Jos haluat mieluiten noudattaa reseptejä, saat siitäkin päivittäisiä ehdotuksia. Esimerkiksi tiistaina voit valmistaa hampurilaismenun, jossa on tavallista vähemmän kaloreita. Helppoa!

Viikon ruokavalio


Napsauta kunkin päivän ateriat esiin plussan (+) kohdalta.

Viikko 3 • 1300–1400 kcal päivässä

MAANANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Pinaattivohvelit ja katkarapuja
© wichmann+bendtsen

MAANANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • kaurapuuro 1 dl:sta hiutaleita
  • puolikas omena
  • 10 saksanpähkinää

Lounas

  • puoli lautasellista kurkku- ja paprikatikkuja
  • 1 broilerinfilee
  • päälle 1 dl raejuustoa, makeaa chilikastiketta, tuoretta chiliä ja kevätsipulia

– tai reseptin mukaan:
Kikherne-suippokaalisalaatti
(15 minuuttia • 435 kcal)

Päivällinen

  • 1 pieni täysjyväräiskäle
  • salaattia, paprikaa ja sipulia
  • puolikas avokado
  • noin 100 g maustettua naudan jauhelihaa
  • mausteyrttejä ja pikkelöityä punasipulia

– tai reseptin mukaan:
Pinaattivohvelit, katkarapuja ja salaattia (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 549 kcal)

TIISTAI

Ruokavalio, aamiainen – Greenie
© wichmann+bendtsen

TIISTAI

Aamiainen

Greenie (katso kuva ↑):

  • puolikas banaani
  • 1 medjool-taateli
  • 1 kourallinen pakastettua parsakaalia
  • 1 rkl pakastettuja edamamepapuja
  • hieman sitruunamehua
  • jääkylmää vettä
  • hieman vaniljajauhetta

Lounas

  • munakas 2 kananmunasta + babypinaatista ja 6 rkl:sta juustoraastetta
  • lisäksi höyrytettyä parsakaalia

– tai reseptin mukaan:
Uunilohta ja kasviksia
(20 minuuttia • 413 kcal)

Päivällinen

  • 250 g seitä uunissa
  • 1 dl guacamolea
  • 1 suuri annos sitruunalla maustettua porkkanaraastetta
  • 1 dl ohrahelmiä

– tai reseptin mukaan:
Hampurilaisateria
(15 minuuttia • 636 kcal)

KESKIVIIKKO

Ruokavalio, päivällinen – Kalkkunapata ja juuresmuusi
© wichmann+bendtsen

KESKIVIIKKO

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen granolaa
  • 1 kourallinen viinirypäleitä

Lounas

  • Salaatti:
  • 1,5 dl mustia linssejä
  • kurkunsiivuja
  • tomaatteja puolitettuna
  • 2 rkl murennettua fetaa
  • 5 oliivia
  • 1 tl öljyä, mausteeksi 1 murskattu valkosipulinkynsi

– tai reseptin mukaan:
Nakkipiilot ja napostelukasviksia
(30 minuuttia • 383 kcal)

Päivällinen

  • Ison pitaleivän puolikas (pitsapohjaksi), 3 kinkunsiivua + kesäkurpitsaa, tomaattia ja paprikaa viipaleina
  • 6 rkl juustoraastetta gratinointiin
  • lisäksi 1 dl raejuustoa ja kasvispaloja

– tai reseptin mukaan:
Paprikainen kalkkunapata (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 649 kcal)

TORSTAI

Ruokavalio, aamiainen – Jogurttia ja marjoja
© wichmann+bendtsen

TORSTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia (katso kuva ↑)
  • 1 kourallinen marjoja, esim. mustikoita
  • 10 mantelia

Lounas

  • 1 suuri annos punaista suippokaalia
  • puoli kourallista suolattuja manteleita
  • 300 g katkarapuja
  • 2 rkl creme fraiche -kastiketta

– tai reseptin mukaan:
Uunilohta, napostelukasviksia ja hummusta
(20 minuuttia • 413 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri annos babypinaattia
  • 1 omena kuutioituna
  • 4 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 1 dl edamamepapuja
  • sitruunan- tai limetinmehua
  • 2 falafelpyörykkää

– tai reseptin mukaan:
Uunikalaa, ohrahelmisalaattia ja vihreitä papuja
(30 minuuttia • 566 kcal)

PERJANTAI

Ruokavalio, lounas – Tonnikalasalaatti
© wichmann+bendtsen

PERJANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 pala täysjyvänäkkileipää
  • 1 juustonsiivu
  • 1 kinkunsiivu
  • kurkkutikkuja

Lounas

  • 1 suuri annos paistettua hienonnettua valkokaalia ja porkkanoita
  • mausteeksi 2 rkl chilikastiketta
  • 10 viipaletta paahdettua kalkkunapekonia
  • 15 suolattua mantelia

– tai reseptin mukaan
Tonnikala-munasalaatti (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 372 kcal)

Päivällinen

  • 1,5 dl täysjyväpastaa, johon on sekoitettu kesäkurpitsasuikaleita
  • tomaattikastike, jossa on 1½ dl punaisia linssejä ja mausteita

– tai reseptin mukaan:
Kukkakaali-kuskussalaatti ja mausteista broileria
(20 minuuttia • 644 kcal)

LAUANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Kukkakaali-kvinoapihvit kaalinlehdillä
© wichmann+bendtsen

LAUANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • puolikas päärynä
  • 10 mantelia

Lounas

  • kesäkurpitsapasta + 5 palaa suikaloitua kinkkua + kirsikkatomaatteja
  • 6 rkl juustoa gratinointiin

– tai reseptin mukaan:
Suippokaali-kikhernesalaatti
(15 minuuttia • 435 kcal)

Päivällinen

  • wokki: pikapaistettua parsakaalia, kevätsipulia ja valkosipulia
  • noin 150 g naudan sisäfileetä suikaleina
  • lisukkeeksi 1 dl riisiä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • soijakastiketta
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta

– tai reseptin mukaan:
Kukkakaali-kvinoapihvit kaalinlehdillä (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 586 kcal)

SUNNUNTAI

Ruokavalio, lounas – Parsakaalivohveli
© wichmann+bendtsen

SUNNUNTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 viipale täysjyväruisleipää
  • 1 kananmuna
  • paprikaviipaleita

Lounas

  • tuoretta salaattia ja kuutioitua punasipulia
  • lisäksi 300 g katkarapuja, 1,5 rkl majoneesia + tilliä

– tai reseptin mukaan:
Parsakaalivohvelit kinkulla ja juustolla (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 410 kcal)

Päivällinen

Kulho:

  • uunissa paahdettuja porkkanoita
  • hienonnettua kaalia
  • 110 g naudanjauhelihaa
  • 1 dl maissia
  • 1 dl guacamolea
  • punaista chiliä hienonnettuna

– tai reseptin mukaan:
Possupata ja riisiä
(30 minuuttia • 637 kcal)