Viikko 2 • Ruokavalio 1300–1400 kcal

Tämä viikkosuunnitelma on tarkoitettu sinulle, joka noudatat KUNTO PLUSsan 1300–1400 kcal:n ruokavaliota ja kaipaat selkeitä ateriaehdotuksia laihduttamisen tueksi.

Ruokavalio 1300–1400 kcal, viikko 2 – texmex-kulho

Tervetuloa KUNTO PLUS -ruokavalion viikolle 2. Täältä löydät ehdotuksia tämän viikon aterioiksi.

Voit joko noudattaa viikkosuunnitelmaa tarkalleen tai käyttää sitä inspiraationa yksittäisten aterioiden suunnittelussa ja koota loput aterioista 1300–1400 kcal:n ruokavalion kasvisten, proteiinien ja rasvojen listojen mukaan.

Psst... keskiviikkona aamiaiseksi on granolaa. Hyvä esimerkki siitä, miten voit noudattaa tarkkaa ruokavaliota ja silti joskus herkutella.

Nautinnollisia hetkiä viikkosuunnitelman parissa.

Viikon ruokavalio


Napsauta kunkin päivän ateriat esiin plussan (+) kohdalta.

Viikko 2 • 1300–1400 kcal päivässä

MAANANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Broileri-pastasalaatti
© wichmann+bendtsen

MAANANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • kaurapuuro 1 dl:sta hiutaleita
  • puolikas omena
  • 10 saksanpähkinää

Lounas

Salaatti:

  • rucolaa ja babypinaattia
  • sipulirenkaita
  • 3 viipaletta savulohta
  • 150 g katkarapuja
  • 25 oliivia

– tai reseptin mukaan:
Pinaatti-raejuustomunakas ja avokadosalaatti
(30 minuuttia • 446 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri pala turskafileetä
  • 1 suuri annos suippokaalia paistettuna 1 rkl:ssa voita
  • 10 hasselpähkinää hienonnettuna
  • 1 dl edamamepapuja
  • tuoretta tilliä

– tai reseptin mukaan:
Broileri-pastasalaatti (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 545 kcal)

TIISTAI

Ruokavalio, lounas – Savulohta ja pinaattisalaattia
© wichmann+bendtsen

TIISTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 dl kaurahiutaleita + 2 dl rasvatonta maitoa + ½ banaani

Lounas

  • 1 suuri annos hienonnettua lehtikaalia ja 1 rkl oliiviöljyä
  • lehtiselleriä ohuina viipalaina
  • 1 purkki paahdettuja kikherneitä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • sitruunamehua

– tai reseptin mukaan:
Savulohi- ja pinaattisalaatti (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 447 kcal)

Päivällinen

  • 1 pala paahdettua täysjyväleipää, 1 avokado soseutettuna
  • 2 uppomunaa
  • ruohosipulia ja vastajauhettua pippuria
  • puolitettuja kirsikkatomaatteja ja vihreää salaattia

– tai reseptin mukaan:
Linssibolognese ja kesäkurpitsapasta
(20 minuuttia • 593 kcal)

KESKIVIIKKO

Ruokavalio, lounas – Terveelliset nakkipiilot
© wichmann+bendtsen

KESKIVIIKKO

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen granolaa
  • 1 kourallinen viinirypäleitä

Lounas

Salaatti:

  • 1,5 dl mustia linssejä
  • Kurkkua viipaleina
  • puolitettuja tomaatteja
  • 2 rkl fetaa murennettuna
  • 5 oliivia
  • 1 tl öljyä
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi

– tai reseptin mukaan:
Nakkipiilot ja kasviksia (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 383 kcal)

Päivällinen

  • ison pitaleivän puolikas (pitsapohjaksi), 3 kinkunsiivua + kesäkurpitsaa, tomaattia ja paprikaa viipaleina
  • 6 rkl juustoraastetta gratinointiin
  • lisäksi 1 dl raejuustoa ja napostelukasviksia

– tai reseptin mukaan:
Pinaattivohvelit ja katkarapuja
(20 minuuttia • 549 kcal)

TORSTAI

Ruokavalio, lounas – Kylmä hernesosekeitto ja katkarapuja
© wichmann+bendtsen

TORSTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen mustikoita
  • 10 mantelia

Lounas

  • 1 broileripyörykkää
  • babypinaattia ja kukkakaalia ohuina siivuina
  • 1 dl edamamepapuja
  • 1 rkl fetaa
  • kastikkeeksi 1 rkl oliiviöljyä, sitruunamehua ja hieman hunajaa

– tai reseptin mukaan:
Hernesosekeitto ja katkarapuja (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 425 kcal)

Päivällinen

  • 1 munakas, jossa on 2 munaa ja tilkka maitoa + 2 rkl juustoraastetta
  • lisäksi 1 iso annos rucolaa, tomaatteja ja tuoretta basilikaa
  • haluttaessa 1 viipale ruisleipää

– tai reseptin mukaan:
Paahdettua lohta ja uunijuureksia
(30 minuuttia • 623 kcal)

PERJANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Kinkkupitsa parsakaalipohjalla
© wichmann+bendtsen

PERJANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 viipale täysjyväruisleipää
  • 1 juustonsiivu
  • 1 kinkunsiivu
  • kurkkutikkuja

Lounas

  • tabouleh: 1 avokado kuutioituna + paprikaa, tomaattia ja kurkkua + 2 dl kikherneitä
  • mausteeksi sitruunamehua + mausteyrttejä

– tai reseptin mukaan:
Savulohta ja pinaattisalaattia
(15 minuuttia • 447 kcal)

Päivällinen

  • 1 pieni täysjyvätortilla
  • 1 dl valkosipulilla ja hunajalla marinoitua tofua
  • 1 avokado
  • hienonnettua kaalia

– tai reseptin mukaan:
Kinkkupitsa parsakaalipohjalla (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 606 kcal)

LAUANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Texmex-kulho naudanlihasta ja avokadoa
© wichmann+bendtsen

LAUANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • puolikas päärynä
  • 10 mantelia

Lounas

  • 1 suuri annos kaalisalaattia
  • 2 rkl hummusta
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 4 falafelpyörykkää

– tai reseptin mukaan:
Nakkipiilot ja napostelukasviksia
(30 minuuttia • 383 kcal)

Päivällinen

  • 2 broilerinrintaa kuutioina ja runsaasti pannulla voissa paistettuja herkkusieniä
  • hienonnettua persiljaa
  • 1,5 dl pastaa
  • 1 dl kastiketta oman valinnan mukaan
  • höyrytettyä parsakaalia

– tai reseptin mukaan:
Texmex-kulho naudanlihasta (katso kuva ↑)
(15 minuuttia • 580 kcal)

SUNNUNTAI

Ruokavalio, lounas – Kurkkuveneet ja munasalaatti
© wichmann+bendtsen

SUNNUNTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 viipale täysjyväruisleipää
  • 1 muna
  • paprikaa viipaloituna

Lounas

Kulho:

  • 1 pala lämminsavulohta
  • kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • herneitä
  • revittyä salaattia
  • puolikas avokado
  • 1,5 rkl pestoa
  • pikkelöityjä punasipuleita

– tai reseptin mukaan:
Kurkkuveneet ja munasalaatti (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 428 kcal)

Päivällinen

  • hunajassa ja sitruunassa marinoidut uuniporkkanat
  • 10 hasselpähkinää hienonnettuna
  • päälle 1 dl raejuustoa maustettuna 2 rkl:lla pestoa
  • lisäksi 1 sisäfileepihvi
  • 1,5 dl kvinoaa

– tai reseptin mukaan:
Peruna-purjososekeitto
(30 minuuttia • 545 kcal)