Viikko 1 • Ruokavalio 1300–1400 kcal

Tämä viikkosuunnitelma on tarkoitettu sinulle, joka noudatat KUNTO PLUSsan 1300–1400 kcal:n ruokavaliota ja kaipaat selkeitä ateriaehdotuksia laihduttamisen tueksi.

Ruokavalio 1300–1400 kcal, viikko 1 – kanaa ja kukkakaali-kuskussalaattia

Tervetuloa KUNTO PLUSsan 1300–1400 kcal:n ruokavalion ensimmäiselle viikolle. Voit suunnitella itse ateriasi, mutta jos kaipaat tarkempia ehdotuksia siitä, mitä syödä, tästä viikkosuunnitelmasta on varmasti apua.

Voit myös noudattaa viikkosuunnitelmaa tarkasti tai käyttää sitä vain inspiraationa yksittäisten aterioiden koostamiseen.

Jos esimerkiksi syöt lounasta työpaikkaruokalassa, voit koota lounaan 1300-1400 kcal:n ruokavalion kasvis-, proteiini- ja rasvalistojen pohjalta ja noudattaa alla olevaa viikkosuunnitelmaa päivän muiden aterioiden osalta.

Viikkosuunnitelman etu on se, että paino putoaa varmasti, sinun ei tarvitse itse miettiä, mitä syödä, ja ruokavaliosi koostuu täyttävistä ruuista, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja ravintokuituja.

Viikon ruokavalio


Napsauta kunkin päivän ateriat esiin plussan (+) kohdalta.

Viikko 1 • 1300–1400 kcal päivässä

MAANANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Paahdettua kalaa ja ohrahelmisalaattia
© wichmann+bendtsen

MAANANTAI

Aamiainen

Greenie:

  • puolikas banaani
  • 1 medjool-taateli
  • 1 kourallinen pakastepinaattia
  • 1 rkl pakastettuja edamamepapuja
  • hiukan sitruunamehua
  • jääkylmää vettä
  • hieman kardemummaa

Lounas

  • puoli lautasellista kurkku- ja paprikatikkuja
  • 1 broilerinfilee, päällä 1 dl raejuustoa
  • makeaa chilikastiketta, tuoretta chiliä ja kevätsipulia

– tai reseptin mukaan:
Avokado-kikherne-suippokaalisalaatti
(15 minuuttia • 435 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri lautasellinen suippokaalia ja herneitä sitruunamehussa ja 0,5 rkl:ssä oliiviöljyä
  • 1 suuri annos katkarapuja
  • 20 suolattua mantelia
  • 1 viipale täysjyväleipää
  • tilliä

– tai reseptin mukaan:
Paahdettua kalaa ja ohrahelmisalaattia (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 566 kcal)

TIISTAI

Ruokavalio, aamiainen – Kaurahiutaleita ja maitoa
© wichmann+bendtsen

TIISTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 dl kaurahiutaleita (katso kuva ↑)
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • puolikas hedelmä, esim. banaani tai omena

Lounas

  • 1 suuri annos babypinaattia + paperinohuita kukkakaaliviipaleita
  • päälle tuoreita yrttejä + 4 rkl fetakuutioita + 1 dl edamamepapuja
  • lisäksi 1 kalapihvi

– tai reseptin mukaan:
Parsakaali-broilerisalaatti
(25 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • 1 pieni täysjyvälettu, salaattia, paprikaa, sipulia
  • puolikas avokado
  • noin 100 g maustettua naudanlihaa
  • mausteyrttejä ja pikkelöityä punasipulia

– tai reseptin mukaan:
Pinaattivohvelit, katkarapuja ja salaattia
(20 minuuttia • 549 kcal)

KESKIVIIKKO

Ruokavalio, päivällinen – Peruna-purjososekeittoa ja kalkkunapekonia
© wichmann+bendtsen

KESKIVIIKKO

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen granolaa
  • 1 kourallinen viinirypäleitä

Lounas

  • 1 suuri annos paistettuja vihreitä papuja
  • 5 viipaletta paistettua kalkkunapekonia kuutioina
  • 1 dl paistettua tofua
  • 4 rkl seesaminsiemeniä

– tai reseptin mukaan:
Kurkkuveneet ja munasalaatti
(30 minuuttia • 428 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri annos napolitana mix -salaattisekoitusta
  • kirsikkatomaatteja
  • 2 suurta kananmunaa
  • 25 oliivia

– tai reseptin mukaan:
Peruna-purjososekeitto ja kalkkunapekonia (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 545 kcal)

TORSTAI

Ruokavalio, lounas – Lohta ja hummusta
© wichmann+bendtsen

TORSTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen mustikoita
  • 10 mantelia

Lounas

  • 1 suuri annos hienonnettua valkokaalia
  • puoli kourallista suolattuja manteleita
  • 300 g katkaraupuja
  • 2 rkl creme fraiche -kastiketta

– rai reseptin mukaan:
Uunilohta, kasvispaloja ja hummusta (katso kuva ↑)
(20 minuuttia • 413 kcal)

Päivällinen

  • 1,5 dl täysjyväpastaa ja kesäkurpitsasuikaleita
  • tomaattikastiketta, jossa 1½ dl punaisia linssejä ja mausteita

– rai reseptin mukaan:
Kukkakaalikuskus ja mausteista broileria
(20 minuuttia • 644 kcal)

PERJANTAI

Ruokavalio, aamiainen – Näkkileipä ja kasviksia
© wichmann+bendtsen

PERJANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 pala täysjyvänäkkileipää (katso kuva ↑)
  • 1 juustonsiivu
  • 1 kinkunsiivu
  • kurkkutikkuja tai muita napostelukasviksia

Lounas

  • 1 suuri annos rucolaa
  • 1 jauhelihapihvi
  • 1 dl guacamolea + mausteyrttejä

– tai reseptin mukaan
Kukkakaalisämpylä ja napostelukasviksia
(30 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • wokki sienistä, paprikasta, kevätsipulista, porkkanasta ja parsakaalista
  • noin 150 g porsaan ulkofileetä suikaleina
  • 4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1 dl ruskeaa riisiä ja kukkakaaliraastetta

– rai reseptin mukaan:
Vähäkalorisempi hampurilaisateria
(15 minuuttia • 636 kcal)

LAUANTAI

Ruokavalio, päivällinen – Porsaanfilee ja riisiä lautasella
© wichmann+bendtsen

LAUANTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kourallinen mansikoita
  • 10 mantelia

Lounas

  • 1 paprika puolitettuna ja täytettynä paistetulla pinaatilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla
  • päälle 4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1 pala paistettua lohta

– tai reseptin mukaan:
Kylmä hernesosekeitto ja katkarapuja
(20 minuuttia • 425 kcal)

Päivällinen

  • 1 suuri annos hienonnettua suippokaalia ja retiisiä
  • 1 purkki tonnikalaa
  • 1,5 dl kylmää täysjyväpastaa
  • runsaasti tilliä
  • puolikas avokado
  • kastike: 1 rkl öljyä ja 1 rkl sitruunamehua

– tai reseptin mukaan:
Paprikakastikkeella kuorrutettu porsaanfile (katso kuva ↑)
(25 minuuttia • 622 kcal)

SUNNUNTAI

Ruokavalio, lounas – Kukkakaalisämpylä ja tonnikalasalaatti
© wichmann+bendtsen

SUNNUNTAI

Aamiainen

  • 1 suuri lasillinen sitruunalla maustettua vettä
  • 1 viipale täysjyväruisleipää
  • 1 kananmuna
  • paprikaviipaleita

Lounas

  • salaatti rucolasta, kurkusta ja kukkakaalista
  • 1 kourallinen marjoja
  • 1 kourallinen pähkinöitä
  • 2 broileripyörykkää

– tai reseptin mukaan:
Kukkakaalisämpylä ja napostelukasviksia (katso kuva ↑)
(30 minuuttia • 442 kcal)

Päivällinen

  • 1 pieni porsaanleike
  • 1 dl kuskusia
  • 1 suuri annos viipaloitua valkokaalia
  • 3 rkl creme fraiche -kastiketta
  • 10 mantelia hienonnettuna

– tai reseptin mukaan:
Kukkakaali-kvinoapihvit ja hummusta kaalinlehdillä
(30 minuuttia • 586 kcal)