5 hyvää syytä syödä raejuustoa
Raejuusto maistuu monelle ja on myös terveellistä. Lue, miksi sitä kannattaakin suosia.
Raejuusto maistuu monelle ja on myös terveellistä. Lue, miksi sitä kannattaakin suosia.
Raejuustossa on proteiinia jopa 18 grammaa sadassa grammassa eli enemmän kuin kananmunassa. Se on myös paljon enemmän kuin useimmissa maitotuotteissa, kuten maidossa ja jogurtissa, ja se päihittää jopa proteiinipommina pidetyn rahkan.
Runsaan proteiinipitoisuutensa takia raejuusto täyttää hyvin ja pitää kylläisenä pitkään.
Lue myös: Top 20 – parhaat proteiininlähteet
Raejuusto sisältää vain vähän kaloreita, etenkin rasvattomana ja vähärasvaisena versiona.
Niinpä se sopii erinomaisesti osaksi monipuolista ja terveellistä ruokavaliota laihduttajalle ja painonhallintaan.
Elimistö tarvitsee kalsiumia niin luuston rakennusaineeksi kuin moniin muihinkin toimintoihin, ja siksi kalsiumia on saatava riittävästi ravinnosta.
Hyviä kalsiumin lähteitä ovat maitotuotteet, kuten raejuusto.
Helppo tapa saada lisää kalsiumia on lisätä raejuustoa esimerkiksi salaattiin tai voileipien päälle.
Eivätkä raejuuston hyödyt lopu tähän, vaan se sisältää myös terveellisiä vitamiineja ja kivennäisaineita.
Raejuusto sisältää muun muassa A-vitamiinia, B12-vitamiinia, kaliumia ja seleeniä.
Koska raejuusto on tuorejuusto, sen maku on hyvin mieto ja neutraali. Sen vuoksi se sopii hyvin ruuanlaittoon ja sitä on helppo ”ujuttaa” tavallisiin arkiruokiin.
Kokeile raejuustoa esimerkiksi guacamoleen, käytä sitä lettutaikinaan, kotitekoisiin sämpylöihin, piirakkatäytteeseen tai yksinkertaisesti ruisleivän päälle.
Lue myös: Raejuusto trendaa: Näin käytät sitä