Raejuusto-pinaatti-siemensämpylät

45 minuuttia
272 kcal

Maukkaat sämpylät eivät sisällä lainkaan vehnäjauhoja vaan kaurahiutaleita ja raejuustoa, joka antaa niille mehevyyttä. Toimivat myös hampurilaissämpylöinä.

Sämpylät.

VEHNÄJAUHOTTOMAT SÄMPYLÄT säilyvät jääkaapissa 4–5 päivää, tai ne voi pakastaa.

© wichmann+bendtsen

Raejuusto-pinaatti-siemensämpylät

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 sämpylää

  • 11 g pinaattia
  • 66 g kaurahiutaleita
  • 66 g raejuustoa
  • ¾ kananmunaa
  • ¼ rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ½ tl merisuolaa
  • 3⅓ g chian siemeniä
  • 17 g siemeniä ja jyviä

Valmistus

  • Hienonna pinaatti.
  • Sekoita kaikki ainekset paitsi pinaatti, siemenet ja jyvät.
  • Sekoita taikinaan myös pinaatti, siemenet ja jyvät. Anna tekeytyä 5 minuuttia.
  • Lämmitä uuni 180 asteeseen (kiertoilma).
  • Muotoile taikinasta 9 sämpylää. Nosta sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  • Kypsennä 28 minuuttia tai kunnes pinta on kullankeltainen. Anna jäähtyä 10 minuuttia.

VINKKI Kokeile sämpylöitä myös tuorejuuston ja marjojen kanssa – superhyvää!

VINKKI Voit mainiosti käyttää raejuuston sijasta myös kreikkalaista jogurttia tai luonnonjogurttia.