Jauheliha-kasvislasagne

2 tuntia
442 kcal

Kevytversio perinteisestä lasagnesta on varma hitti.

Jauheliha-kasvislasagne

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Jauheliha-kasvislasagne (6 annosta)

  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • sipuli
  • ⅓ rkl oliiviöljyä
  • 133 g naudan kevytjauhelihaa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 116 g kesäkurpitsaa
  • 66 g porkkanaa
  • ½ tölkki tomaattimurskaa
  • ½ tl timjamia
  • ⅓ tl basilikaa
  • 3 täysjyvälasagnelevyä
  • 23 g mozzarellaa

Valkokastike:

  • 1 dl maitoa
  • ½ rkl maissitärkkelystä
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ¼ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 50 g raejuustoa

Salaatti:

  • 1 tomaattia
  • punasipulia
  • ½ kourallinen rucolaa
  • basilikaa
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus:

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kattilassa, lisää jauheliha ja ruskista.
  • Lisää suolaa, pippuria ja pyre.
  • Raasta kesäkurpitsa ja porkkanat ja lisää pataan yhdessä tomaattimurskan, timjamin ja basilikan kanssa. Anna kiehua hiljalleen 30–60 minuuttia.
  • Aloita valkokastike sekoittamalla kattilassa maissitärkkelys ja 0,5 desilitraa maitoa. Lisää loppu maito, muskottipähkinä, suolaa ja pippuria. Kuumenna sekoittaen kunnes kastike sakenee ja lisää raejuusto.
  • Levitä uunivuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Lisää kerros lasagnelevyjä. Sitten jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja taas levyjä. Laita päällimmäiseksi valkokastikekerros.
  • Kypsennä 30 minuuttia 180 asteessa. Revi mozzarella päälle ja jatka kypsentämistä vielä 20 minuuttia.
  • Anna lasagnen vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
  • Viipaloi tomaatit ja punasipuli.
  • Levitä tomaattiviipaleet, sipuli ja basilikanlehdet rucolapedille ja pirskota öljyä, merisuolaa ja pippuria päälle.