Lasagne

Kun huolehtii siitä, että päivän energiansaanti ei ylitä kulutusta, suosikkiruuan kevytversiota voit ilman tunnontuskia ottaa isommankin annoksen.

torstai 1. heinäkuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

Lasagne

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 45 minuuttia

Aika yhteensä: 1 tunti

AINEKSET

60 g täysjyvälasagnelevyjä

60 g vähärasvaista naudan jauhelihaa

1 tl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

1/2 sipulia

75 g kesäkurpitsaa

50 g porkkanaa

50 g munakoisoa

1 rkl balsamiviinietikkaa

150 g tomaattimurskaa

1/4 tl kuivattua chiliä jauhettuna

1 dl tuoretta basilikaa

Kastike

2 tl maissitärkkelystä

1 1/2 dl kevytmaitoa

10 g parmesaaniraastetta

muskottipähkinää

suolaa ja pippuria

Lisäksi

100 g vihreää salaattia

Valmistus

Ruskista jauheliha. Lisää puhdistetut ja hienonnetut kasvikset, balsamiviinietikka, tomaattimurska sekä mausteet. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja hauduta aineita miedolla lämmöllä sen aikaa, kun teet kastikkeen. Vatkaa maissitärkkelys maidon joukkoon pienessä kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan hämmentäen ja keitä 1 min. Lisää juustoraaste ja mausta kastike. Pane lasagnelevyt kerroksittain jauhelihaseoksen ja kastikkeen kanssa uunivuokaan. Kypsennä lasagnea 200 asteessa noin 30 min, kunnes sen pinta on kauniin ruskea.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 562 kcal

Proteiinia: 35 g

Rasvaa: 15 g

Hiilihydraattia: 78 g

Kuitua: 12 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?

KUNTO PLUS suosittelee