Kasvis-mozzarellalasagne

80 minuuttia
300 kcal

La-la-laa – lasagnea! Pastaa, kasviksia ja mozzarellaa. Prego!

Kasvis-mozzarellalasagne

KASVIS-MOZZARELLALASAGGNE – Anna lasagnen vetäytyä 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen niin sitä on helpompi annostella.

© wichmann+bendtsen

Kasvis-mozzarellalasagne

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • sipuli
  • 1⅓ valkosipulinkynttä
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 66 g porkkanaa
  • paprika
  • 33 g varsiselleriä
  • ½ tl oliiviöljyä
  • ⅔ rkl tomaattipyrettä
  • ⅔ tlk tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • kasvisliemikuutio
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • ⅔ tl basilikaa
  • ⅔ tl oreganoa
  • 3 täysjyvälasagnelevyä
  • 23 g mozzarellaa

Juustokastike

  • 1⅓ dl maitoa
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • ⅓ hyppysellinen muskottipähkinää
  • ⅓ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 16 g mozzarellaa

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli, raasta porkkana ja kesäkurpitsa.
  • Kuutioi paprika ja viipaloi selleri.
  • Kuullota sipuli öljyssä. Lisää kesäkurpitsa, porkkana, selleri, paprika ja tomaattipyre. Paista vielä pari minuuttia.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia.
  • Sekoita maito ja maissitärkkelys kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Mausta muskotilla, suolalla ja pippu- rill. Sulata mozzarella joukkoon.
  • Levitä kerros kasviskastiketta noin 20x30 cm uunivuokaan. Jatka vuorotellen lasagnelevyillä ja kastikkeilla. Lopeta juustokastikkeeseen ja revi mozzarella pinnalle.
  • Kypsennä 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä muutama minuutti ennen leikkaamista.

VINKKI! Lasagnen annosteleminen käy helpommin, kun annat ruuan vetäytyä 5–10 minuuttia sen tultua uunista.


Newsletter background