Lohi-lehtikaali-saksanpähkinälasagne

50 minuuttia
730 kcal

Laitetaanko teillä usein lasagnea? Perinteisestä lasagnesta voi nimittäin tehdä terveellisemmän ja enemmän kasviksia sisältävän version, josta voi tulla uusi suosikki!

Lohi-lehtikaali-saksanpähkinälasagne

LASAGNE – Kastikkeen ja juuston rasvat on vaihdettu lohen ja pähkinöiden terveellisempiin rasvoihin.

© wichmann+bendtsen

Lohi-lehtikaali-saksanpähkinälasagne

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 HENGELLE

Lasagne

  • 2 kpl. lohta ilman nahkaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 100 g lehtikaalia
  • 2 rkl parmesaaniraastetta
  • 9 täysjyvä-tuorelasagnelevyä
  • 1 purjo
  • 2 rkl mustaa kvinoaa
  • limettilohkoja tarjoiluun

Salaatti

  • 100 g romanescoa tai kukkakaalia
  • 1 kourallista salaattisekoitusta
  • 1 rkl neitsytoliiviöljyä
  • ½ rkl omenasiiderietikkaa
  • merisuolaa
  • pippuria

Valmistus

  • Leikkaa lohi suupaloiksi. Hienonna sipuli ja vakosipuli.
  • Paista lohipaloja kuivalla, kuumalla pannulla niin että niistä irtoaa vähän rasvaa. Lisää sipulit ja pähkinät ja kuu menna kunnes ne saavat väriä.
  • Suikaloi lehtikaali ja kuumenna toisella pannulla kunnes se menee kasaan. Lisää 1 rkl parmesaania ja sekoita.
  • Levitä 3 lasagnelevyä uunivuoan pohjalle.
  • Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo levyjen pituisiksi paloiksi.
  • Levitä puolet kaalista ja lohesta ja purjo levyjen päälle. Tee toinen kerros. Lopeta lasagnelevyillä. Raasta 1 ruokalusikallinen parmesaania ja ripottele kvinoaa päälle. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia.
  • Paloittele romanesco ja sekoita salaatti.
  • Tarjoa limettilohkojen ja salaatin kanssa.

VINKKI! Jos haluat vielä kevyemmän lasagnen, korvaa alimmaiset levytkin haudutetulla lehtikaalilla.


Newsletter background