Miten granaattiomena syödään?
Granaattiomenan kuoriminen vaatii hiukan vaivaa, mutta maku palkitsee. Siementen siivittämänä lehtikaalisalaattikin suorastaan sujahtaa suuhun.
Granaattiomenan kuoriminen vaatii hiukan vaivaa, mutta maku palkitsee. Siementen siivittämänä lehtikaalisalaattikin suorastaan sujahtaa suuhun.
Granaattiomena on eräänlainen hedelmäosaston kindermuna, joka sisältää kolmenlaista herkkua: yllätyksen (siemenet kuin jalokivet), makeutta (herkullinen maku) ja juotavaa (runsaasti mehua).
Sen kuoriminen vaatii hiukan vaivaa, mutta maku on vaivan arvoinen.
Neuvomme, miten kuoriminen onnistuu helpoiten, kerromme sen terveyshyödyistä ja esittelemme herkullisia tapoja käyttää siemeniä.
Siemenissä on runsaasti nestettä, joten ne ovat melko vähäkalorisia: 67 kcal/100 g. Siemenet ovat vähäkalorinen koriste ja makulisä salaatteihin, jogurttiin, viiliin, rahkaan tai puuroon sekä leivontaan.
Makeat siemenet tekevät ihmeitä esimerkiksi kaalisalaatin maulle ja auttavat siten syömään enemmän kasviksia.
Granaattiomenan terveyshyötyjä on tutkittu useissa tutkimuksissa niin solutasolla, eläinkokeissa kuin ihmisilläkin, mutta lisätietoa tarvitaan vielä. Euraasiassa granaattiomenamehua pidetään erityisen terveellisenä.
Kokosimme yhteen kolme yleisimmin granaattiomenoihin liitettyä terveyshyötyä ja selvitimme, mitä niistä on tähän mennessä selvinnyt.
Granaattiomenan kuoriminen ei ole helppoa. Kuori on paksu, siemenet ovat puristuksissa valkeiden kalvojen takana, ja meha roiskuu heti, kun ryhtyy kuorimaan.
Neuvomme, miten kuoriminen onnistuu parhaiten.
Granaattiomenat tulee säilyttää viileässä, kuivassa ja suojassa auringonvalolta.
Jos on vaikea keksiä muita tapoja käyttää granaattiomenaa kuin ripotella siemeniä salaattien päälle, täältä saat inspiraatiota.