Mustikka-saksanpähkinä-fetasalaatti

15 minuuttia
391 kcal

Ruokaisa salaatti syntyy fetan lisäksi saksanpähkinöistä ja mustikoista, ja valmista tulee vartissa.

Salaatti mustikoilla koristeltuna

Salaattiin makua antava vinegretti säilyy viikon korkillisessa pullossa jääkaapissa.

© wichmann+bendtsen

Mustikka-saksanpähkinä-fetasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 14 saksanpähkinää
  • 200 g suippokaalia
  • 100 g valmista salaattisekoitusta
  • 4 rkl granaattiomenan siemeniä
  • 2 rkl vinegrettiä
  • 100 g mustikoita
  • 100 g fetaa

Vinegretti

  • 1 rkl dijoninsinappia
  • dl valkoviini­etikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl rapsiöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 2 viipaletta täysjyväruisleipää

Valmistus

  • Paahda saksanpähkinät kevyesti kuumalla, kuivalla pannulla.

  • Suikaloi suippokaali ja revi salaatti.

  • Puolita granaattiomena, käännä puolikkaan kuori ympäri niin että siemenet tulevat ulospäin ja napsi peukalolla siemenet irti lohko kerrallaan. Siemenet irtoavat helpommin kun granaattiomena on täysin kypsä.

  • Sekoita vinegretin ainekset ja tarkista maku.

  • Levitä kaali ja salaatti lautasille, pirskota niille vinegrettiä.

  • Jaa murustettu feta, saksanpähkinät, mustikat ja granaattiomenan siemenet salaattipedille.

  • Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.