Hedelmäinen tiikerirapusalaatti

25 minuuttia
359 kcal

Luumua ja itämaissävyistä kastiketta jättirapujen kanssa.

Käytä syksyn satoa salaateissa.

Hedelmäinen tiikerirapusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ¼ friseesalaatinkerää (110 g)
  • 50 g luumuja
  • ½ salaattisikuri (220 g)
  • 4 isoa retiisiä (100 g)
  • 1 isoa avokadoa
  • 200 g tiikerirapuja
  • tl silputtua chilipaprikaa
  • ½ tl oliiviöljyä

Kastike

  • ¼ dl manteli- tai maapähkinävoita
  • 2 rkl vettä
  • ½ rkl tamaria (gluteenitonta japanilaista soijakastiketta)
  • veitsenkärjellinen steviaa
  • ½ rkl omenaviinietikkaa
  • ¼ tl raastettua inkiväärinjuurta

Valmistus

  • Kuori tiikeriravut. Paista chiliä ja rapuja öljyssä 5 minuuttia.

  • Pese kasvikset ja luumut, poista luumuista kivet. Suikaloi salaattisikuri ja pilko muut kasvikset ja hedelmät mielesi mukaan.

  • Mittaa kastikeainekset tehosekoittimeen tai vastaavaan ja sekoita kastike tasaiseksi.

  • Asettele ravut kasvispedille ja lisää kastike.